Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Umeå, Sveriges bästa stadskärna 2019

Publiceringsdatum 2019-07-19

2019 utsågs Umeås stadskärna till Sveriges bästa i branschtidningen Markets undersökning. Staden erbjuder en nära stadskärna med flera restauranger, caféer och unika butiker för alla smaker. Här har vi listat några av våra favoriter.

Eljest
Begreppet ”eljest” kommer från Västerbottniskan och kan översättas till ”lite annorlunda”, och det är precis så butiken med samma namn vill beskrivas. Under ledning av det kreativa geniet, Ida Hillbjörk, bjuds kunderna in till en liten butik vars hjärta slår för hantverk, Norrland och unika ting. Butiken hittar du på Skolgatan 57.

Sandbergs pappershandel
Vill du skriva brev på vackra papper och skicka till dina nära och kära där hemma så får du inte missa ett besök hos Sandbergs pappershandel i Umeå. I den anrika lilla butiken på Kungsgatan 59 hittar du unika ark, anteckningsböcker, kort, pennor och vackra papper.

 

Explore-Umeå-burmans-753x510.jpg

 

Burmans musik
Sveriges äldsta musikaffär – Burmans musik, ligger på Kungsgatan 56, och är en guldgruva för musikälskaren. I de välfyllda skivbackarna finns magiska vinyler med jazz, pop, rock, country, blues – ja allt du kan tänka dig, och mellan hyllorna hittar du musikentusiaster och andra musikintresserade från hela landet.

Artby
Den konstintresserade som besöker Umeå vill inte missa det skandinaviska konstvarumärket Artbys flaggskeppsbutik på Kungsgatan 49. Där finns förutom shop också företagets huvudkontor och studio där konstuttrycken skapas.

 

Explore-Umeå-frukthörnan-753x510.jpg

 

Frukthörnan
För den som är sötsugen är en av Umeås allra äldsta butiker och ligger i hörnet på Kungsgatan 47. I den lilla butiken finns mycket för den sötsugna och i de vackra burkarna hittar du bland annat kvalitetschoklad och lakrits av bästa sort. En riktig pärla!

Guldsmedjan
Sedan 1964 har Guldsmedjan i Umeå levererat service och ringar i världsklass. I den unika lilla Guldsmedsbutiken, som drivs av Kerstin och hennes team, tillverkas ringar efter önskemål och finns flera välkända smyckesvarumärken representerade. Butiken, som gjord för de som går i giftastankar, hittar du på Renmarkstorget i centrala Umeå.

 

Explore-Umeå-sistersinlaw-753x510.jpg

 

Rivia Sports och Sisters in Law
På gemensam yta på Rådhusesplanden 13 är tre inspirerande entreprenörer samlade under varumärkena Rivia Sports och Sisters in Law. Tillsammans delar sportmodeföretaget och bröllopsentreprenörerna lokal och skapar en plats i Umeå för inspiration, glädje och unik shopping. En butik för den som söker färgstarka träningskläder eller en skräddarsydd bröllopsklänning – eller varför inte både och?

Hanzens
Hanzens är familjeföretaget med tre butiker längs Norrlandskusten. Med välkända klädmärken i butiken och personlig service har Umeåbutiken snabbt vuxit till en av Umeåbornas storfavorit. I den enorma butiken i Utopia-gallerian finns mode för alla tillfällen. För den som känner sig osäker erbjuds personal shopping och stilrådgivning.

Elite Hotel Mimer, Umeå

Den anrika skolbyggnaden från 1897 är nu vackert transformerad till ett härligt kvalitetshotell med högsta standard mitt i centrala Umeå. Här erbjuds unika rum med generös takhöjd, en spektakulär restaurang och gym och relaxavdelning.

Läs mer

Upptäck mer inom kategorin Övrigt i Umeå

_