Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

5 Roliga saker att göra i Kristianstad

Ett barn som dyker ner i en pool

Det finns gott om roliga saker att göra i Kristianstad. Vad sägs om bad på Tivolibadet, härliga vandringsturer och spännande utflykter med Safaribåten. Här är våra 5 bästa tips på saker att göra i Kristianstad.


1. UPPTÄCK NATURUM VATTENRIKET

En sak du måste göra i Kristianstad är att besöka Naturum Vattenriket. Naturum är en utställning där naturen och vattenriket får vara i fokus. Här får du lära dig mer om biosfärområdet och om alla arter i vattenriket. Inträdet är gratis och här finns aktiviteter för såväl vuxna som barn.

2. VANDRA OCH KLÄTTRA I KJUGEKULL

Kjugekull är ett vackert och naturskönt område som du bör besöka när du vill göra aktiviteter i Kristianstad som att vandra och klättra. Det finns stora stenblock som gör platsen till ett paradis för bouldering och flertalet vandringsleder bland skog och öppna vidder.

3. SHOPPA PÅ C4-SHOPPING

Vill du ha något lugnare att göra i Kristianstad ska du besöka C4-shopping som öppnade sina dörrar år 2018. Köpcentret har flertalet butiker inom mode, sport, skönhet och mat. När du behöver sitta ner en stund finns det flertalet caféer där du kan ta en god fika.

4. ÅK STORA SAFARIBÅTEN

En populär aktivitet i Kristianstad under sommaren är att åka den stora safaribåten. Båten åker runt i vattenriket och du får en riktigt nära naturen upplevelse. Turen tar 2 timmar och går mellan maj och september varje år.

5. BADA PÅ TIVOLIBADET

Har du barn med och vill göra något i Kristianstad så är Tivolibadet en perfekt aktivitet. Plaska i barnpoolen, simma några längder i 25-metersbassängen eller hoppa från det höga hopptornet och känn adrenalinet pumpa. För den som verkligen vill njuta finns en bubbelpool och en varmvattenbassäng samt bastu. Med andra ord finns det något för alla åldrar och smaker.

Relaterade artiklar