Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sommar i Stockholm

Måsar flyger runt över en bro i Stockholm

Stockholm har allt man kan önska under sommarens härliga dagar. Kombinera slappa dagar vid vattnet med härliga långpromenader genom city eller med ett besök på en av stadens restauranger. Här tipsar vi om några av de saker som finns att göra i vår vackra huvudstad.

Vegansk rätt

Bild SQ Bar och restaurang

PROVA EN NY RESTAURANG

Efter en dag ute i solen väntar stadens stora restaurangutbud med mat från världens alla hörn. Njut av en god middag med utsikt över Stockholm vackra inlopp på SQ Bar & Restaurang eller ta dig upp på en av stadens populära takbarer. Stockholm får ständigt nya spännande restauranger väl värda ett besök.

Läs mer

UMGÅS PÅ EN SOLIG UTESERVERING

Uteserveringar finns det gott om. Umgås på mysiga utomhuspråmar som Mälarpaviljongen eller ge dig ut på en trevlig dagtur med båt. Här finns alternativ för alla smaker och plånböcker.

TA EN DAGSUTFLYKT TILL SKÄRGÅRDEN

För den som vill ge sig ut på en dagsutflykt från city finns båtar med dagliga avgångar ut till Fjäderholmarna, Sandhamn och Vaxholm. Passa på att njuta av lugnet en bit utanför stadens brus och bada i det svalkande havet.

GÖR NÅGOT AKTIVT

För den aktive finns en uppsjö av aktiviteter att välja bland. Hyr en cykel och ta dig till en av stadens många badplatser, eller prova på Segway längst allén vid Strandvägen. I Stockholm finns även gott om klätterhallar, skateparker och fina löpspår.


Kvinna som paddlar kajak

GE DIG UT I NATUREN

På kort avstånd från city finns flera fina naturreservat med långa vandringsleder kantade av sjöar och mysiga grillplatser. Utforska den vackra naturen och stanna för ett härligt dopp när solen är som varmast. För den som vill kombinera stadsliv med natur finns möjlighet att hyra kajaker och paddla vid platser som Stadshuset och Djurgården och se kända sevärdheter från vattnet.

PROVA EN ROLIG INOMHUSAKTIVITET

Skulle vädret svika väntar inomhusnöjen som Stockholm VR Center där ni kan gå in i en virtuell värld fylld av spännande äventyr. Eller varför inte låta barnen utmana tyngdlagen på trampolinhallar som Bounce? Stockholm erbjuder gott om roliga aktiviteter både barn och vuxna med spring i benen.

UNNA DIG EN SPABEHANDLING

Önskar ni en mer stillsam aktivitet så besök någon av de exklusiva spa-anläggningarna i Stockholm. Här finns exempelvis Vana Spa i Vasastan som är öppet hela sommaren med lyxiga spabehandlingar, gym, bastu och pool. Oavsett om solen skiner eller regnet porlar ner är en dag på spa alltid välkommet.

Läs mer


PARKHÄNG MED PICKNICK

Stockholm stoltserar med många lummiga parker, som gjorda för en härlig picknick ute i solen. Umgås i solen och låt barnen leka av sig på de stora ytorna. Vid Tantolunden på Södermalm finns badstrand och badbryggor i anslutning till parken och i Rålambshovsparken finns skateramp och en trevlig boulebar.

Relaterade artiklar