Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Explore with Elite Hotels

Gäng som sitter i bar

Vill du bli inspirerad? Då har du kommit till rätt ställe! Vi har samlat en skattkista av tips och förslag som kommer att lyfta din upplevelse hos oss till nya höjder. Oavsett om du är en äventyrslysten själ, en kulturälskare, en matnörd, eller bara ute efter något att roa hela familjen med, så har vi något för dig. Här finns inspirerande idéer för aktiviteter, evenemang, familjetid, kulinariska upplevelser, nattliv, konst och sevärdheter – över hela Sverige, från Kiruna till Malmö.

Sida 1 av 8 (listar totalt 183 artiklar)
Närbild på två par fötter med skor, tillhörande en vuxen och ett barn

Saker att göra i Skellefteå med barn

Skellefteå är en stad som erbjuder det mesta och här kommer du garanterat få en semester för livet. Ta med hela familjen och upptäck denna norrländska pärla. Här ger vi tips på roliga saker att göra i Skellefteå med barn!

Läs mer
Måsar flyger runt över en bro i Stockholm

Sommar i Stockholm

Stockholm har allt man kan önska under sommarens härliga dagar. Kombinera slappa dagar vid vattnet med härliga långpromenader genom city eller med ett besök på en av stadens restauranger. Här tipsar vi om några av de saker som finns att göra i vår vackra huvudstad.

Läs mer
En kvinna vandrar i skogen

Spontana tips på saker att göra i Dalarna

Om du gör en spontan resa till Dalarna och söker efter roliga aktiviteter och sevärdheter att utforska, så är du på rätt plats! Dalarna är en av Sveriges vackraste och mest kulturrika regioner, och här finns det något för alla att upptäcka. Från natursköna platser till spännande evenemang - I Dalarna finns det massor att göra.

Läs mer
En man i en skjorta som håller en glasstrut.

Sommar i Jönköping

Gustav Kalogirou är hotelldirektör på Elite Stora Hotellet i Jönköping där han dagligen möter nyfikna gäster som söker inspiration inför sin vistelse i staden. Idag delar han med sig av sina bästa tips på saker du absolut inte får missa vid ett besök i vackra Jönköping i sommar.

Läs mer
Strängnäs Domkyrka i en vacker solnedgång

Höst och vinter i pittoreska Strängnäs

Underbara Strängnäs är en pärla i Mälardalen som har mycket roligt att erbjuda. En av de sevärdheter du inte får missa under ditt besök är Strängnäs domkyrka. Kyrkan är en treskeppig gotisk tegelbyggnad som började byggas på 1260-talet och invigdes 1291. Det imponerande kyrktornet är 75 meter högt och kan skådas från lång väg.

Läs mer
En person sitter på en brygga och håller en mobil med utsikt över Stockholm

7 roliga aktiviteter i Stockholm

I Stockholm finns det alltid något att hitta på, oavsett om vädret bjuder på strålande sol eller ett ruskigt regnoväder. Här kommer våra bästa tips på vad man kan göra i Stockholm under regniga dagar.

Läs mer
Vit sandstrand vid havet

Tips på roliga aktiviteter i Piteå

Piteå är en underbar stad i Norrbotten och här finns mycket saker att göra både för yngre och äldre. Här ger vi dig tips på roliga aktiviteter i Piteå som du bör passa på att göra när du är på besök i staden!

Läs mer
En kullerstensgata i Lund

Lund sevärdheter

I den vackra staden Lund är sevärdheterna många. Här tipsar vi om fem fantastiska platser du måste besöka när du befinner dig i staden!

Läs mer
Linköpings Domkyrka

Sevärdheter i Linköping

Ta en tur till Linköping och upplev allt fantastiskt denna stad har att erbjuda. Här har vi samlat ett antal sevärdheter i Linköping som är ett måste att besöka på resan.

Läs mer
En stor kristallkrona

Hitta den perfekta bröllopslokalen

Letar du efter den perfekta lokalen för din bröllopsfest? Du är inte ensam. Många drömmer om det perfekta bröllopet där lokalen är otroligt viktig för att fånga den rätta känslan. Här är några av våra bästa tips på unika och vackra bröllopslokaler i Sverige.

Läs mer
Barn i keps åker på gul ruschkana

Roliga saker att göra i Växjö med barn

Växjö är en stad som har det mesta. Här finns det alltid något att göra tillsammans med familjen oavsett väder. Vi har samlat ett antal roliga barnaktiviteter i Växjö som ni kan göra på semestern.

Läs mer
Ett par gamla och slitna skridskor hänger på en krok

Möt vintern i Umeå

Prova på vinterns roligaste aktiviteter i Umeå. Låt dig hänföras av Umeås vackra vinterlandskap och ta med familjen på ett riktigt äventyr. Här är våra favoriter på aktiviteter som passar både stora som små.

Läs mer
Surströmming på knäckebröd

Aktiviteter och evenemang i Örnsköldsvik

Örnsköldsvik är staden med många kontraster. Det finns allt från magisk natur och rolig shopping till underbara kulinariska upplevelser. Här ger vi dig tips på aktiviteter i Örnsköldsvik som ger dig semesterminnen för livet!

Läs mer
Närbild på hand som häller upp kaffe ur termos

Sevärdheter i Södertälje

I Södertälje finns det mycket vackert att upptäcka. Här nedan listar vi några av Södertäljes vackraste sevärdheter som du bör upptäcka på din resa!

Läs mer
Världsarvet Gammelstads kyrkstad.

Besök Världsarvet Gammelstad i Luleå

Gammelstad i Luleå är en kyrkstad med en fantastisk historia. Det hela började med Luleå Gammelstad Kyrka som är en vacker stenkyrka från medeltiden och flera hundratals röda små stugor. Stugorna var till för församlingsmedlemmar som kom långväga ifrån och inte kunde resa hem samma dag, då fick de helt enkelt sova över i stugorna. Idag används stugorna för olika arrangemang såsom marknader och midsommarfirande.

Läs mer