Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn
Flygbild av Örebro slott i Sverige omgivet av Svartån och stadsmiljö på en solig dag.

Våra Hotell i Örebro

Örebro upplevs av många som en mycket vacker stad med spännande sevärdheter, bra restauranger och många saker att göra. Beroende på vad du vill se och hur du tar dig runt i Örebro finns flera alternativ.

Upplev våra hotell

Örebro

Elite Stora Hotellet, Örebro

Drottninggatan 1, 701 45 Örebro
Medlemspris
729 SEK/Natt Priset avser 2024-07-21
Mer om hotellet
Örebro

Elite City Hotel, Örebro

Kungsgatan 24, 702 24 Örebro
Medlemspris
706 SEK/Natt Priset avser 2024-09-20
Mer om hotellet

Våra hotell i Örebro

Elite Hotels har två hotell i Örebro. Elite Stora Hotellet som är ett vackert hotell i en anrik byggnad från 1858 samt City Hotel Örebro som är vårt 3-stjärniga och familjära hotell mitt i stan. Båda våra hotell i Örebro är centralt belägna och erbjuder gångavstånd till Conventum, shopping, caféer och sevärdheter.

Elite Stora Hotellet är vårt största hotell i Örebro och vackert beläget vid Svartån. Byggnaden med anor från mitten av 1800-talet är ett klassiskt stadshotell med trivsam atmosfär. Här finns oändliga möjligheter att bjuda in till fest, bröllop och jubileum.

Hotellet är uppdelat i två byggnader, huvudbyggnaden samt en byggnad strax intill som har döpts till Lilla Hotellet. I huvudbyggnaden finns rum i olika rumskategorier, från enkelrum till sviter. Här finns även tre olika restauranger samt en konferens- och festvåning. Hotellets tre olika restauranger erbjuder en variation av menyer som täcker upp det flestas smaker och önskemål. I Paolos, som är hotellet italienska café- och restaurangkoncept finns allt från gott kaffe och lyxigt fikabröd till sallader, pastarätter och pizzor; allt med en smak av det italienska köket. 

Slottskällaren är hotellets förstklassiga restaurang med en klassisk a la cartemeny. Restaurangen serverar klassiska rätter som på allmän begäran funnits med på menyn sedan restaurangens begynnelse, men självklart finns även rätter som anpassas efter säsong, trender och önskemål.  

I Lilla Hotellet finns utöver nyrenoverade och fina rum även Lilla Valvets Relax & Gym. En mycket populär relax- och gymavdelning med hydromassagepool, ångbastu, bastu och ett härligt rum för vila och avkoppling.

City Hotel Örebro är vårt 3-stjärniga hotell i Örebro med fantastiskt läge mitt i stan. Efter en dag med arbete eller aktiviteter är det perfekt att komma tillbaka och koppla av i den populära vinbaren med enklare rätter eller besöka hotellets relaxavdelning för en stunds avkoppling i bastun.

Oavsett vad som tar dig till Örebro så har vi ett varierat utbud av hotellrum för att på bästa sätt kunna möta dina behov. Som gäst hos oss erbjuds du fina rum med sköna sängar och kunnig personal för bästa upplevelse och service. Du startar dagen med en härlig och energirik frukost innan du antingen stannar på hotellet för att uppleva de faciliteter som finns på plats, eller ge dig iväg för arbete eller för att utforska Örebro.

Sevärdheter i Örebro

Våra hotell i Örebro ligger båda på ett utmärkt utgångsläge för ditt besök i staden. Besök den mysiga stadskärnan för ett trevligt restaurangbesök, ta en promenad längst den vackra Svartån eller ge dig ut i den fina naturen en bit utanför stadskärnan. I Örebro finns gott om saker att göra, oavsett om du föredrar en lugn weekend med spa, sportaktiviteter eller naturupplevelser. 

ÖREBRO SLOTT

Örebro Slott ligger mitt i centrala Örebro, i Svartån, och var från början en enkel försvarsborg som under vasatiden kom att byggas om till ett magnifikt slott. Idag är Örebro Slott ett levande slott med visningar, evenemang och utställningar. Det går dessutom att både konferera och ha fest på Örebro slott. För barn arrangeras visningar och möjlighet att ha sitt eget kungliga födelsedagskalas. Dessutom finns i det nordvästra tornet barnens slottstorn. Här kan barnen prova på olika slottsaktiviteter till exempel göra sitt eget mynt, skjuta armborst eller tillverka sin egen pengapung.

Örebro Slott ligger på gångavstånd från våra hotell i Örebro. Slottet brukar ha sin mest aktiva period under sommaren samt under skollov och det kan vara bra att läsa på innan besöket om vad som är aktuellt just för de dagar man har möjlighet att göra sitt besök.

WADKÖPING

Wadköping skildrar Örebros äldre bebyggelse och är vackert beläget mellan Svartån och Stadsparken. Området är ett måste för den som är intresserad av antikviteter, design, smide, kläder, keramik och träslöjd. Här finner du gårdar och trähus från fyra olika sekel, från 1500-talet och framåt. I Wadköping kan du bland annat besöka den kända författaren Cajsa Wargs hus från 1600-talet, som flyttats till området från sin ursprungliga plats bakom S:t Nikolaikyrkan. Hjalmar Bergmanmuseet är också en plats som många går till under sitt besök i Wadköping. Här får du veta mer om Hjalmar Bergmans liv, från att varit mobbad som barn till att bli en berömd författare. Ytterligare ett hus väl värt ett besök är skolmuseet. Alla har vi gått i skolan, men känner vi till hur det var förr i tiden? Här får du ta del av en utställning om skolans historia genom ett inrett klassrum från 1920-talet. Reser du i grupp finns möjlighet att boka guidad för att kunna förkovra dig lite extra om detta idylliska och historiska område.

Gamla Örebro är en restaurang mitt i Wadköping som är välbesökt både av lokalbefolkning och tillresta som vill ta en paus för något gott att äta eller dricka. För barnfamiljer arrangeras dockteater, pyssel och underhållande föreställningar. Lekladan där barnen kan leka handelsbod eller djurskötare går att besöka årets runt.

LÄNSMUSEET

På Länsmuseet kan du uppleva både konst och historia. Museet ligger ett stenkast från ett av våra hotell i Örebro, på historia Örebro Slott där familjeaktiviteter, utställningar och visningar erbjuds året om. Du kan även besöka Länsmuseet i Siggebohyttan bergmansgård under sommaren och genomföra visningar och vandringar i olika kulturmiljöer som finns i Örebro med omnejd.

STADSPARKEN

Stadsparken är en central plats för både invånarna i Örebro och tillresta besökare. Hit kan man komma för att för att avnjuta en picknick, sola, leka, promenera eller bara vara. Här arrangeras även konserter för den som vill uppleva musik i kombination med en vacker miljö. Parken har utsett till Sveriges vackraste park och Europas femte vackraste park, så det är verkligen väl värt ett besök för den som aldrig varit här. Parken är indelad i olika platser såsom Stadsparkens lekplats, Stadsparkens Scen, Stora Holmen, Stadsträdgården, Blomstergården, Rosengården, Rhododendronparken, Örtagården och Vattendraget. Så väl på plats kan många timmar gå åt för att utforska allt Stadsparken har att erbjuda. 

KARSLUNDS HERRGÅRD

Ett populärt utflyktsmål är området vid Karlslunds Herrgård. Det är en plats med rik natur- och kulturhistoria alldeles i utkanten av Örebro. Här kan du njuta av en miljö med vackra parker, trädgårdar och köksträdgårdar, och inte minst av den vackra Herrgården.  Det mest kända för området är att det genuina och gamla är så välbevarat.  Du kan vandra på naturstigen runt herrgården och längs Svartåns strömmar och få en härlig kulturhistorisk upplevelse i fin natur. I och med att en av Sveriges större ridskolor finns belägen här har du också stor möjlighet till att få se hästar på nära håll.

SVAMPEN

Svampen är en av Örebros mest populära sevärdheter och är med sin ståtliga höjd, mäktiga 58 meter från marken, ett monument som är svårt att missa. Härifrån ges besökarna möjlighet att inta något gott att äta samtidigt som de har en fantastisk utsikt över Örebro stad, Närkeslätten och Kilsbergen i horisonten.

Aktiviteter

I Örebro behöver du inte vara rastlös. Oavsett ålder finns uppskattade aktiviteter som passar både för dig som vill utöva något på egen hand, tillsammans med familjen eller med ett kompisgäng.

LOST CITY - GUSTAVSVIK

Örebros stora badäventyr väntar på Lost City - Gustavsvik, som ligger endast ca 2 km från våra hotell i Örebro. I en tät djungel, bland vattenfall och vilda forsar kan du kasta dig ut i några av Sveriges längsta och häftigaste vattenrushbanor. Hit kan du komma med familjen eller med kompisarna för att bada och leka.  Önskar du hellre utmana kroppen i en motionsbassäng finns en avdelning även för det.

TRAMPOLINPARKEN YOUMP

Gör en volt, kullerbytta eller hoppa högt på Yoump i Örebro. Yoump är en trampolinpark med stor variation av trampoliner och ingen behöver vara något proffs i gymnastik för att ha en rolig stund.  Ladda upp med mycket energi innan ditt besök och anpassa utmaningarna efter din egen nivå. Under eller efter en stund i trampolinparken kan du fylla på med energi från caféet som erbjuder italiensk mjukglass, nybakade bullar och hemmagjorda surdegstoasts.

STORA HOLMEN

Barnens egna ö finns på Stora Holmen som är beläget i centrala Örebro mitt i Svartån. Här finns en utomhuspark med barnvänliga aktiviteter för de minsta barnen samt en minilantgård med grisar, får, kaniner. 

För barn med spring i benen finns en lekplats och det går att hyra och trampa trampbil. I en läcker ministad finns små hus, bensinstation, rondeller och signalljus för att göra det extra verkligt och spännande att ratta runt trampbilen. Runt ön går Lilleputt-tåget som du köper biljett till för att åka med, det avgår från öns egen tågstation, Trollebo station. Från ön kan du även åka med roddfärjan Wictoria som tar dig till och från Stadsparken, där finns ytterligare möjlighet till lek i en stor och populär lekpark.

TEKNISKA KVARNEN

Tekniska kvarnen ligger i vacker miljö vid Karlslunds Herrgård. I ett museum placerat i en gammal kvarn kan såväl barn som vuxna ta del av tekniska klurigheter. Fördjupa kunskaperna om elektricitet och kretsloppet eller tävla i toabasket eller om vem som gör den största såpbubblan samtidigt som man är inuti den. Får du inte nog av att testa dina tekniska förmågor på plats finns en presentshop där det går att köpa med sig kluriga och roliga prylar.

SÖRBYBACKEN

Skidbacken som vintern används för utförsåkning har på senare tid blivit ett aktivitetscentrum även under vår, sommar och höst. Tillsammans med utegymmet och olika träningsstationer har området använts flitigt av både vardagsmotionären och den mer tuffa elitidrottaren.

Uppe på toppen av Sörbybacken finner du aktiviteter som fyller på adrenalinnivån. Här på höjden finns aktivitetscentrets höghöjdsbana med två olika höjder, Quickflight där du kastar dig ut från en plattform som är 14 meter upp i luften samt en 300 meter lång zipline.

För de som hellre utmanas på marken finns en paintballarena och möjligheter att tävla i fotbollsgolf.

ÖREBRO SKATEPARK

Örebro skatepark ligger på gångavstånd från våra hotell i Örebro. Hit är alla välkomna, oavsett kunskapsnivå. Parken är designad av skateproffs och är estetiskt vacker med färgade pooler. Det finns en backyard pool och ett stort bowlområde med både små och stora böjar. Här kan du åka skateboard, inlines, BMX och kickbike, dock finns olika tider att förhålla sig till beroende på vad du önskar åka i skateparken.

PRISON ISLAND

Prison Island är den perfekta platsen för tävling och aktivitet inomhus. Samla ett gäng vänner, kollegor eller familj och upplev ett eventcenter med bland annat Laser Game, 3-kamp, skyttestimulator och race room. Dessutom finns 25 kluriga celler med olika utmaningar där samarbete i laget står i fokus för att lyckas bäst.

Prison Island välkomnar alla typer av grupper, från barnkalas, till kick-offer, möhippa/svensexa, företagsevent och konferenser. Ett besök här blir garanterat en upplevelse som alla deltagare kommer prata om en lång tid efter.

Naturupplevelser i Örebro

BERGSLAGSLEDEN

Strax utanför Örebro har du möjlighet att nå vildmarken via Bergslagsleden. Rakt igenom Örebro län, från norr till söder finns denna led som är en av Sveriges mest vandringsvänliga. Totalt finns 17 etapper längs den 280 km långa leden med skiftande natur, nationalparker, reservat, klara sjöar och natursköna rastplatser.

ÖREBRO CITY HIKE AND RUN TRAIL

Upplev fågelsjöar, kohagar, landsbygd och berg. Packa med en matsäck och ge dig av till fots eller med cykel längs med Örebro City Hike and Run trail. Följ lederna längs Svartån ut till Örebros vackra naturområde vid Hjälmarens mynning.  Broar som finns längs med ån gör det enkelt att välja mellan olika leder med olika längder, från leden Lången som är 30 km upp till Kilsbergsrundan som är 54 km lång. Däremellan kan du välja på Tysslingen runt eller Hemfjärden runt. Känns alla dessa leder för långa kan du stanna redan vid naturreservatet Oset och Rynningeviken som ligger vid Hjälmarens mynning, båda skyddade områden bland annat för sitt rika fågelliv.

NATURENS HUS

Naturens Hus är en restaurang och idyllisk plats vid Hjälmaren mynning. Restaurangen är en given plats för många Örebroare, kanske för att promenaden dit i sig är en så härlig naturupplevelse. Besök restaurangen för god mat och en stunds avkoppling och låt den vackra promenaden dit vara en härlig bonus inför besöket.

BÅTTURER

Lockar en tur på Hjälmaren så arrangeras båtturer av Arboga Rederi som går från hamnbron dagligen under säsong. Välj mellan guidade båtturer, kanalkryssningar eller en räkkryssning.

Paddla kanot eller prova den nya växande vattensporten SUP
Upplev Örebros vackra natur från vattnet under en avkopplande kanottur eller Stand Up Paddleboard. Tänk dig att från Svartån, glida fram i en kanot eller på en Stand Up Paddleboard i närheten av Örebro Slott och ta del av alla avstickare som finns längs ån. Det är närmare 50 km kanotleder i och runt Örebro. Svartån som nås direkt via centrala Örebro lämpar sig för nybörjare och familjer som vill ge sig ut på ett härligt vattenäventyr. Hästhagen, Hjälmaren och Vättern är även de vackra sjöar som kan rekommenderas inför din paddeltur. Ladda upp för en dag på vattnet och glöm inte flytvästen!

Hotellrum i Örebro

Sov gott i fina hotellrum i Örebro. Vi erbjuder två trevliga hotell i staden, båda på centrala lägen med närhet till det mesta som staden har att erbjuda.

Boende i Örebro

Boka boende i Örebro och se fram emot en komplett hotellupplevelse där frukost alltid ingår. Välj bland flera olika hotell och rumstyper. Vi erbjuder centralt boende i Örebro i fina hotellrum med allt du behöver för en bekväm vistelse.

Golf

I natursköna miljöer kring Örebro med omnejd finns goda möjligheter till att spela golf på bra och vackra golfbanor.

Lanna Lodge Golf & Resort är en av Sveriges bästa golfresorts belägen strax utanför Örebro. Här finns en 27 hålsbana, variationsrik 18-hålsbana samt ett bra träningsområde.  

Kårsta GK är en välskött 18-hålsbana som passar alla golfare, från nybörjare till mer avancerat golfspel. Golfbanan brukar uppskattas för sin fina omgivning med ängar, skog och parkmiljö.

Med närhet till Örebros Stadskärna hittar du Örebro City Golf & Country Club, en välskött parkbana med 18 hål. På denna bana upplever du olika karaktär mellan den första halvan av banan och den sista. Några hål spelas utmed en höjd smyckad med skog vilket ger en vacker inramning till ditt golfspel, särskilt under vår och höst.

Endast en kvart från Örebro City hittar du Mosjö golfbana som är en öppen parkbana med 18-hål. Mosjö GK är en del av Örebro City Golf & Country Club och banans välskötta greener ger goda förutsättningar för en bra dag på golfbanan. Den vackra utsikten med Närkeslätten och Kilsbergen får du på köpet.

Vanliga frågor