Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Roliga saker att göra i Gävle

Ett barn leker med vattenstråle

Gävle är en livlig stad med aktiviteter för alla åldrar. Här får du våra bästa tips på roliga saker att göra i Gävle!

 

KOM NÄRA DJUREN I FURUVIKSPARKEN

Furuviksparken är ett måste att göra i Gävle! Här finns ett fartfylld och roligt tivoli och en djurpark med över 40 djurarter från hela världen. Här får hela familjen en nära upplevelse med djuren!

LÅT ADRENALINET FLÖDA PÅ DOME ADRENALINE ZONE

Klättring, parkour, trampoliner, skateboard, BMX och skidor är bara några av de fartfyllda aktiviteter som finns att prova på Dome Adrenaline Zone. Här kan alla åldrar få sig en adrenalinkick som de sent ska glömma. Ta med hela familjen på en aktivitet i Gävle som definitivt kommer att uppskattas!

GÖR ETT FÄNGSLANDE BESÖK PÅ SVERIGES FÄNGELSEMUSEUM

Gör en fängslande aktivitet i Gävle! I Sveriges fängelsemuseum kan du besöka två gamla fängelser från 1732 och 1847 och uppleva hur det var att bli fängslad på den tiden. Här får du lära dig allt om hur vi i Sverige hade skampålar och skamstockar innan vi gick över till att använda oss av frihetsberövande i fängelse. Muséet hittar du bredvid slottet på södra sidan om Gavleån.

CYKLA I GÄSTRIKLAND

Något som många gör i Gävle är att cykla mountainbike. I Gästrikland finns ett unikt ledsystem för mountainbikecykling som går genom magiska skogar, längs vackra sjöar och över berg. Upplev denna vackra natur på nära håll samtidigt som du flyger genom lederna på en cykel. Lederna är väl uppmärkta och enkla att följa.

SHOPPA I VALBO KÖPCENTRUM

Vill du ha något lite lugnare att göra i Gävle ska du besöka Valbo Köpcentrum för en trevlig shoppingtur. Här finns mängder av butiker inom mode, elektronik, inredning och lek samt flertalet restauranger och caféer där du kan ta en paus och njuta av en kopp kaffe mellan köpen. Valbo Köpcentrum ligger 1 mil väster om Gävle.

FRÅGA OSS NÄR DU VILL VETA VAD SOM HÄNDER I GÄVLE!

Vill du veta vad som händer i Gävle är du varmt välkommen att fråga oss i receptionen på Elite Grand Hotel! Vi har koll på alla roliga aktiviteter och evenemang i Gävle och guidar dig gärna.

 

Relaterade artiklar