Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn
Gammaldags kullerstensgata med traditionella svenska hus och grönskande rosor i en pittoresk historisk stad i Sverige.

Våra hotell i Lund

Lund är kontrasternas stad med en spännande mix av modern arkitektur och pittoreska gågator. Vi erbjuder två fina hotell i Lund. Välj att bo mitt i stadskärnan eller i Lunds högsta byggnad Ideon Gateway. Oavsett vart du vill bo i Lund kan du sova gott i fina dubbelrum och njuta av en härlig frukostbuffé som väntar på dig varje morgon.

Upplev våra hotell

Lund

Hotel Bishops Arms, Lund

St Petri Kyrkogata 7, 222 21 Lund
Medlemspris
898 SEK/Natt Priset avser 2024-07-21
Mer om hotellet
Lund

Elite Hotel Ideon, Lund

Scheelevagen 27, 223 63 Lund
Medlemspris
882 SEK/Natt Priset avser 2024-08-23
Mer om hotellet

Våra hotell i Lund

Vi erbjuder två fina hotell i Lund; moderna Elite Hotel Ideon i Lunds innovativa område Ideon Science Park och charmiga Hotel Bishops Arms nära Lunds Centralstation. Lund är en intressant stad med en kultur som influerats av stadens starka studenttraditioner. Här finns allt från en historisk stadskärna med anor från medeltiden till en vetenskapspark med fokus på innovativa idéer.

Våra hotell i Lund är en utmärkt utgångspunkt för ditt besök i staden. Bo i fina hotellrum och vakna upp till en härlig frukost varje morgon.

Elite Hotel Ideon är vårt toppmoderna hotell i Lund. Hotellet ligger i Lunds högsta byggnad Ideon Gateaway, mitt i den kreativa forskningsbyn Ideon Science Park. Upplev en avslappnad mötesplats med modern mötesteknik och tysta hotellrum med allt du behöver för en komplett hotellupplevelse. Här finns även flera bra restauranger, bar, gym och relax. Låt dig hänföras av den milsvida utsikten över Lunds vackra omgivningar och bo riktigt bra under din vistelse i staden.

Hotel Bishops Arms erbjuder ett charmigt hotellboende som hämtar inspiration från engelska värdshus. Här finns även vår populära gastropub The Bishops Arms där hotellgästerna checkar in vid ankomst. Hotellet erbjuder trevliga hotellrum i hjärtat av Lund, nära både till Centralstationen och den mysiga stadskärnan.

Promenera längs stadens gator och stanna till på Klostergatan för att äta lunch eller fika. Här finns flera av Lunds bästa butiker, restauranger och nöjesetablissemang. Saluhallen är också ett toppval för lunchbesökare och här kan du även handla skånska delikatesser som det omtalade Skånska bakverket Spettekaka.

Upptäck historiska korsvirkeshus och kullerstensgator, besök den nära tusen år gamla Domkyrkan och det spännande Historiska Museet. Barnen uppskattar besöksmål som Vattenhallen Science Center, friluftsmuseet Kulturen och det roliga äventyrsbadet Högevall. Lund har helt enkelt något för alla.

Restauranger i Lund

Trots Lunds storlek finns här många välrenommerade restauranger av olika stil och prisklass. Staden bjuder på flera bra veganska restauranger, men även prisvärda köttkrogar av hög kvalitét. Köp med en god falafel och slå dig ner för en härlig lunchupplevelse i en av stadens mysiga parker.

I Lunds Saluhall kan du prova lokala delikatesser och botanisera bland fisk- och köttdiskar, restauranger och bagerier. Saluhallen har funnits sedan 1909 och består av ett 20-tal butiker och restauranger. Prova på lokala specialiteter som det skånska bakverket Spettekaka och var med om en kulinarisk resa tillsammans med någon du tycker om.

Konserter & Sportevenemang

Sparbanken Skåne Arena är Lund största multiarena. Utöver stora konserter, musikaler och teatrar arrangeras här även många mässor, kongresser och konferenser.

Lund har blivit känt för sina duktiga körer och arrangerar årligen Sveriges största körfestival. Lund Choral Festival lockar upp mot 14 000 besökare varje år och har blivit en uppskattad mötesplats för musikintresserade. Lunds utbredda studentliv bidrar även det med körer, sportlag och olika initiativ på orten. Staden erbjuder flera stora idrottsanläggningar och bra motionsspår i anslutning till stadskärnan. 

I staden finns även flera skateanläggningar: Söderlyckan och Dalbybowlen som ligger utomhus och inomhushallen Östra Torngården.

Populära områden i Lund

Lund ligger i vackra Skåne, nära Malmö och den unika skånska landsbygden. Staden präglas av dess levande studentliv vid Lunds universitet som varje år lockar tusentals människor från hela Sverige och övriga världen. Lund är även hemvist till många stora internationella företag vilket bidragit till dess snabba tillväxt. Här finns många spännande sevärdheter som Lunds Domkyrka, den botaniska trädgården och Lunds Konsthall. Varmt välkommen att upptäcka Lund tillsammans med oss!

IDEON

I det framstående området Ideon hittar ni Ideon Science Park och Ideon Gateaway. Ideon Science Park består av ca 900 företag inom innovation och teknik. Forskningsbyn ligger i anslutning till Lunds Tekniska Högskola och Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Ett av våra hotell i Lund ligger inhyst i 74 meter höga Ideon Gateaway som är Lunds högsta byggnad. Njut av utsikten från ett av våra fina hotellrum eller boka en konferens i moderna lokaler.

LUND CENTRUM

Inne i centrala Lund finns gott om saker att göra. Boka ett restaurangbesök på en av de många restaurangerna eller koppla av med en fika på ett stadens mysiga torg. I Lunds mysiga stadskärna finns gott om trendiga inredningsbutiker, större klädkedjor och annan bra shopping. Bebyggelsen består av en spännande mix av välbevarade byggnader från 1300-talet och moderna nybyggen som präglas av Lunds innovativa anda.

Konst & Kultur

Lunds bästa museer bjuder på en härlig mix av gammalt och nytt. Utöver de spännande kvarteren vid Kulturen finns här både nyöppnade utställningar och klassiska konstmuseum. Vid Mårtentorget finns Lunds Konsthall som invigdes redan år 1957. Här visas intressant samtidskonst av både etablerade och nya konstnärer. På Skissernas museum – Museum of Artistic Process and Public Art, visas den konstnärliga processen upp och ger en unik inblick i livet som kreatör och konstnär.  

I Lund finns det även gott om trevliga gallerier och lokala utställningar utspridda i stadskärnan, perfekt för dig som vill upptäcka nya konstnärer och investera i en ny tavla till hemmet.

Ta dig runt i Lund

Lunds Centralstation är en viktig knytpunkt med direkttåg både till Stockholm, Malmö och Göteborg. Du kan enkelt resa hit med tåg eller bussar från hela Sverige. Dessutom finns smidiga förbindelser som tar dig vidare mot Köpenhamn i Danmark. Från Lund kan du även åka det så kallade Pågatåget. Pågatåget är Skånetrafikens regionaltåg med förbindelser till de flesta städer i Skåne. Med denna tåglinje når du Malmö Centralstation på endast 15 minuter.  

För dig som önskar flyga till Lund ligger Malmö Airport ca 25 minuter bort med direktbussar hela vägen fram till Lund C.

Väl på plats i Lund når du de flesta platser till fots eller med cykel. Lund har ett välutvecklat nät av cykelbanor och på vårt hotell Elite Hotel Ideon kan hotellets gäster låna cyklar kostnadsfritt. Det finns även gott om lokalbussar som tar dig runt i stadskärnan samt ut på Lunds vackra landsbygd.

Sevärdheter i Lund

Kulturen är ett måste vid ditt besök i Lund. Detta unika friluftsmuseum utgör två kvarter av Lunds innerstad och består av ett 30-tal hus med en spännande historik. Här kan du lära dig allt om stadens historia och se hur människor levt här från medeltiden och framåt. Området har även flera vackra trädgårdar värda ett besök. Många väljer sig att gifta sig i områdets unika träkyrka Bosebo Kyrka som flyttats hit från Småland.

Ett annat trevligt besöksmål är Lunds Universitets Botaniska trädgård. Med över 7000 olika arter imponerar trädgården med vackra odlingar i regnbågens alla färger. Botaniska trädgården har funnits ända sedan 1860-talet och har årligen över en halv miljon besökare. Passa på att kombinera ditt besök här med en fika på det trevliga caféet som du hittar i anslutning till näckrosdammen.

Andra populära besöksmål nära våra hotell i Lund är Lunds Domkyrka och Lundagård. Lundagård är en rogivande trädgård som ligger i anslutning till Historiska museet och flera olika universitetsbyggnader.

För barnfamiljen finns gott om roliga saker att göra i Lund. Ta med barnen till Vattenhallen Science Center och lär er mer om livet genom kreativa experiment och utställningar. Glöm inte att besöka det mäktiga planetariet och studera stjärnhimlen i den stora kupolen. I Lund finns även ett av Skånes största badhus, äventyrsbadet Högevall. Låt barnen gå loss i den vilda forsen, vattenrutschbanorna och djungelbadet. För de vuxna finns både en avkopplande bubbelpool och en bra motionsbassäng. 

Hotellrum i Lund

Upptäck våra trevliga hotellrum i Lund! Välj bland flera olika hotell med rumstyper för både solo-resenärer, familjer och par. Våra hotellrum i Lund finns på Elite Hotel Ideon och på trevliga Hotel Bishops Arms.

Boende i Lund

Letar du efter boende i Lund? Våra hotell i staden erbjuder fina hotellrum med boende i Lund på stadens bästa lägen. Varmt välkommen att boka din nästa vistelse hos oss!

Naturupplevelser nära city

Upptäck omgivningarna kring Lund och njut av en dagsutflykt genom Skånes unika landskap. Från Lund har du nära till vackra vandringsleder som Romeleåsen, ett område som skapades för hela 150 miljoner år sedan. I detta vackra landskap blandas skogsklädda åsar med åkermarker och lugna sjöar. Längst vägen kan du pausa vid välbevarade slottsbyggnader och koppla av i orörd natur.

Ett annat härligt utflyktsmål vid ditt besök i Lund är Skrylle. Skrylle är Lunds största natur- och friluftsområde och erbjuder bland annat en aktivitetsrunda med träningsutmaningar för hela familjen, naturlek för den minsta, hinderbana, ridvägar och mountainbikespår. I Skrylle hittar ni även naturum, ett spännande naturcentrum med utställningar kring traktens djur och växter. Stanna till här för att lära er med om områdets kulturhistoria och geologi.

För den som vill kombinera en naturupplevelse med att upptäcka Lunds stadskärna finns Hälsans Stig. Vandra genom den grönskande Klostergården och Sankt Larsparken för att sedan fortsätta genom den vackra Botaniska trädgården, förbi Domkyrkan och den trevliga stadsparken. Hälsans Stig är markerad med tydliga skyltar och ett perfekt sätt att upptäcka staden till fots.

Stadsparken är en härlig oas mitt i city. Parken har bland annat flera fantastiska odlingar, två plaskdammar för att svalka under soliga dagar, ett välutrustat utomhusgym, lekplats och parkourbana. Spendera en aktiv dag här med boule, beachvolleyboll eller löpning. Stadsparken passar även utmärkt för vila och avkoppling med stora fina grönytor perfekta för en mysig picknick.