Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Badplatser i Malmö

Sandstrand i Malmö

Malmös vackra läge precis intill havet gör det till den perfekta sommarstaden. Här kan man kombinera cityshopping och restaurangupplevelser med svalkande dopp då det finns badstränder nästan mitt i stan. Här nedan listar vi några av våra favoritbadplatser i Malmö.


KLAGSHAMNSSTRANDEN

Buss nr. 6 mot Klagshamn via Södervärn, hållplats Klagshamn

En bit utanför stan finns Klagshamnsstranden som lockar med fin sandstrand och utsikt över Öresundsbron. Här kan man antingen bada från brygga eller vid den långgrunda stranden.

LOMMA BEACH

Regionbuss 133 mot Lomma via Alnarp, hållplats Lomma Busstation

Utanför Lomma finns en av Skånes mest välbesökta stränder som erbjuder vit sandstrand och långgrunt vatten.

RIBERSBORGSSTRANDEN

Buss nr. 7 mot Ön via Centralen, hållplats Malmö Ribergsborg

Ribersborgsstranden, eller Ribban som man säger i Malmö, är Malmös mest besökta strand. Här finns det något för alla så missa inte denna pärla när ni besöker Malmö på sommaren. Ta enkelt bussen direkt ut till Ribban eller varför inte hyra en citybike och få en cykeltur genom stan. Ribban erbjuder en lång, fin strand med flertalet bryggor, kiosker, restauranger, handikappbad och nakenbad. Ribban är även till för er som gillar att bada vintertid då Ribersborgs Kallbadhus finns här.

SCANIABADET, VÄSTRA HAMNEN

Buss nr. 2 mot Västra Hamnen via Centralen, hållplats Malmö Scania Badet

Mitt i Västra Hamnens myller finner ni Scaniabadet som erbjuder ett stort soldäck och badbryggor. Scaniabadet är ett djuphavsbad och är därför en badplats främst avsedd för simkunniga då det kan förekomma strömmar.

SKANÖR

Skanör ligger en bit från stan men denna flera kilometer långa strand är värd en timmes resa med buss eller cirka 45 minuter med bil. Stranden är långgrund och förgylls av pittoreska små badhytter i olika färger. Här kan man vara en hel dag då det finns allt man behöver - kiosker, restauranger och toaletter.

BADA MED BARN

För de allra minsta finns det även möjligheter till bad utan att behöva åka ut till stranden, Malmö erbjuder plaskdamm i både Folkets Park och Rörsjöparken.

Relaterade artiklar