Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Musiksommar i Norrland

Publiceringsdatum 2018-07-20

Missa inte när några av Sveriges populäraste artister kommer till Norrland i sommar. I ett storslaget landskap där solen aldrig går ner. Här är några av de utomhuskonserter och festivaler som arrangeras i sommar.

753x510_Skule-compressor.jpg

Skule Naturscen

Njut av musik från kända artister under stjärnorna i sommar när Örnsköldsvik åter igen gästas av en rad kända artister. Konserterna arrangeras vid foten av det imponerande Skuleberget som bjuder på vackra vyer över Höga Kusten. 

Vid evenemang går det direktbussar hit från både Sundsvall, Örnsköldsvik och Umeå. Åk gärna dit redan under dagen för att upptäcka det vackra området och ta del av det unika världsarvet Höga Kusten.

Här kan du läsa mer om Skule Naturscen och årets artister

Urkult

Upplev den mytomspunna musikfestivalen Urkult med musik, kultur och konst vid den vackra Nämforsen i Ångermanälven. Hit kommer varje år en spännande blandning av människor och artister från hela världen. Dessutom finns här möjlighet att upptäcka mindre etablerade artister och delta i olika kreativa verkstäder, lyssna till föreläsningar och lära sig mer om olika kulturer.

Urkult beskriver sig själva som en festival med plats för gränsöverskridande kulturmöten i en anda av fred, kärlek, inkluderande och samförstånd. Festivalen ligger ca 105 minuter med bil utanför Örnsköldsvik i byn Näsåker. För resan från Stockholm finns möjlighet att boka en plats på festivalens Urkulttåg som tar dig hela vägen fram till Nämforsen. 

Här kan du läsa mer om Urkult och årets festivalprogram

Hudikkalaset

För åttonde året i rad arrangeras det välbesökta Hudikkalaset mitt i centrala Hudiksvall. Denna två dagar långa musikfestival är en höjdpunkt för många lokalbor i staden och lockar besökare från hela Sverige. Med sin närhet till Sundsvall passar denna festival som ett utmärkt stopp under ditt besök i vackra Norrland.

Här kan du läsa mer om Hudikkalaset och årets artister

 

Elite Hotels Örnsköldsvik

Centralt beläget vid hamnen, i Örnsköldsviks högsta byggnad, ligger Elite Plaza Hotel. Byggnaden invigdes 2013 och här erbjuds konferensmöjligheter och gastropuben The Bishops Arms. Högst upp på 14e våningen hittar ni vår relaxavdelning.

Läs mer

Upptäck mer inom kategorin Nöje & Kultur

_