Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Vågar du besöka spökstaden i Örebro?

Publiceringsdatum 2017-07-28

Under flera år har Örebro stad med Örebrokompaniet i spetsen arrangerat populära spökvandringar på Örebro slott i samband med höstlovet och det traditionella firandet av alla helgonahelgen. Förra året utökade Örebrokompaniet detta och erbjöd såväl örebroare som tillresta en hel vecka med aktiviteter både på slottet och runt om i Örebro. Det var ett fullspäckat schema med aktiviteter som delades in i tre kategorier, småläskigt, läskigt och asläskigt.

Det blev en lyckad, kuslig höstvecka och i år utlovar Örebrokompaniet att Spökstaden kommer tillbaka ännu starkare och ännu läskigare. Mellan den 27 oktober till 4 november är det dags igen och Örebro förvandlas till en Spökstad med kusliga aktiviteter för alla åldrar. Vad sägs om ett möte med spökjägarna från Laxton Ghost Sweden? Eller vågar du delta i det ruskiga loppet Run For Your Lives?  För både barn och vuxna finns spökvandringar på Örebro Slott eller i Museimagasinen. Den modigaste kan även välja att gå en skräckvandring.  

Lost City, Örebros populära upplevelsebad, byter skepnad för några dagar, från ruinstad till Spökstad och för de mindre kommer det finnas möjlighet att höstlovspyssla i Skaparverkstan på Örebro Läns Museum eller åka spöktåget på Stora Holmen.

Hela eventet blir en höjdpunkt i höstmörkret och troligtvis en rysligt rolig vecka för alla som vågar besöka Spökstaden.

Läs mer om Spökstaden 2017 och se aktiviteter och aktuella tider i spökkalendern. www.spökstaden.se

Spökstaden med Elite Stora Hotellet i bakgrunden

Elite Hotels Örebro

Örebros två hotell ligger mitt i stadens hjärta med moderna och stilfullt inredda rum, konferensmöjligheter och restauranger. Du bor bekvämt och har nära tillgång till stadens nöjesutbud och vidare kommunikationer.

Läs mer

Under höstlovet förvandlas Örebro till en spökstad med läskiga aktiviteter för såväl liten som stor.  Hos oss på Elite Stora Hotellet bor du tryggt under dessa dagar. Vi lämnar  10 % rabatt på vårt flexpris. I priset ingår en generös frukostbuffé och gratis wifi. 

Om du vågar finns det också möjlighet att boka vårt spökrum, först till kvarn!
Till erbjudandet

Upptäck mer av Örebro

Upptäck mer inom kategorin Äventyr

_