Vill du köpa presentkort? För tillfället är det inte möjligt att köpa presentkort online, men kontakta oss gärna på centralreservation@elite.se så hjälper vi dig.

Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Vågar du besöka spökstaden i Örebro?

Publiceringsdatum 2017-07-28

Under flera år har Örebro stad med Örebrokompaniet i spetsen arrangerat populära spökvandringar på Örebro slott. En varmt uppskattad aktivitet i Örebro i samband med höstlovet, Halloween och det traditionella firandet av allhelgonahelgen.

Elite Stora Hotellet Spokveckan 753 510.jpg

Varje år utvecklar Örebrokompaniet sina kusliga event och erbjuder såväl örebroare som tillresta en hel vecka med aktiviteter både på slottet och runt om i Örebro. Det är ett fullspäckat schema med aktiviteter som delas in i tre kategorier: småläskigt, läskigt eller superläskigt. Vilken passar dig bäst?

Det blir alltid en lyckad, kuslig höstvecka som varje år kommer tillbaka starkare och läskigare. Nästan hela Örebro förvandlas till en Spökstad med kusliga aktiviteter för alla åldrar. Vad sägs om ett möte med spökjägarna från Laxton Ghost Sweden, eller vågar du delta i det ruskiga loppet Run For Your Lives? För både barn och vuxna finns spökvandringar på Örebro Slott eller i Museimagasinen. Den modigaste kan även välja att gå en skräckvandring som garanterat får nackhåren att resa sig.

Lost City, Örebros populära upplevelsebad, byter även det skepnad under Spökveckan, från ruinstad till Spökstad. Bada bland djungelvåldnader och leta efter bortglömda skatter. Under dagarna kommer det ske oväntade väderombyten med ruskiga inslag av åska och regn för den perfekta Halloween-känslan.

För de mindre barnen kommer det finnas möjlighet att höstlovspyssla i Skaparverkstan på Örebro Läns Museum eller åka spöktåget på Stora Holmen. Det finns gott om aktiviteter för hela veckan så bered er på en höjdpunkt i höstmörkret och en rysligt rolig vecka. Läs mer om Spökstaden och se aktiviteter och aktuella tider i spökkalendern här!

Elite Hotels Örebro

Elite Hotels har två hotell i Örebro. Elite Stora Hotellet är vårt vackra och anrika hotell, City Hotel Örebro är vår 3-stjärniga hotell mitt i stan. Båda hotellen ligger inom gångavstånd till Conventum, shopping, caféer och sevärdheter.

Läs mer
_