Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Julmarknader i Norrköping

Publiceringsdatum 2019-11-04

Fynda årets julklappar, hitta unikt julpynt och lokala delikatesser på Norrköpings stämningsfulla julmarknader. Besök Värmekyrkan eller Knäppingsborg mitt i city eller åk en bit utanför staden för ett besök på historiska Löfstad slott eller Romantiska Ting i Östra Husby på mysiga Vikbolandet.

753x510-Explore-julmarknader.jpgFoto: cmophoto.net | Unsplash

Julmarknad hos Romantiska Ting

16 november–17 november, kl. 10.00–16.00

I den charmiga gårdsbutiken Romantiska Ting hittar du julklapparna som inte finns någon annanstans. Butiken ligger precis intill Östra Husby Kyrka ute på Vikbolandet och erbjuder ett unikt sortiment av lantlig inredning. Årets julmarknad gästas av ett flertal utställare med försäljning av exempelvis keramik, julgodis, bröd och handgjort julpynt. Bjud med familj och vänner för årets bästa julshopping och avsluta med varm glögg och pepparkaka i den trevliga trädgården utanför butiken.

Läs mer om julmarknaden på Romantiska Ting här


Jul i Värmekyrkan

Datum: 30 november–1 december, kl. 10.00–16.00

Stig in i Norrköpings kända industrilandskap för ett besök i den unika lokalen Värmekyrkan. Under december pyntas hela området med vackra ljusinstallationer och Värmekyrkan är inget undantag. Den gigantiska adventsljusstaken på Värmekyrkans tak gör det lätt att hitta hit. Julmarknaden arrangeras den första helgen i advent och är ett utmärkt tillfälle att fynda lokala hantverk, unikt julpynt och läckra specerier. Här kommer det även att finnas en rolig pysselverkstad för barnen. Tomten och tomtemor finns på plats hela helgen och tar gärna emot barnens önskelistor.

Läs mer om julmarknaden i Värmekyrkan här


Jul på Stens Hus

30 november–1 december, kl. 10.00–16.00

Strax utanför Norrköping, vid Norra Granstorp i Åby, ligger anrika Stens hus. Byggnaden ligger omgiven av vacker skog och pyntas under julen med vackra lyktor och granar. Kombinera ditt besök med en vällagad jullunch och provsmaka olika delikatesser från trakten. För barnen finns möjlighet att klappa djur och välja ut de leksaker dom önskar sig i julklapp. Stens hus har stått på samma ställe ända sedan slutet av 1800-talet och pryds av en vacker stenfasad av slaggsten. Här finns alla förutsättningar att hitta den rätta julkänslan inför årets stora firande. 

Läs mer om årets julmarknad på Stens hus här


Söderköpings julmarknad

30 november–1 december

Besök Söderköpings pittoreska stadskärna för en julmarknad fylld av lokala delikatesser, hantverk och unika julklappar. Stadens egen medeltidstomte finns på plats för att sprida julstämning bland barnen och stadens mysiga kullerstensgator kantas av skickliga dansare och musiker. Ta med familjen för en härlig heldag i denna mysiga småstad strax utanför Norrköping dit du enkelt tar dig både med bil och buss. Strosa runt bland utställare av alla dess slag och upplev, den så här års, tomma Göta Kanal.

Läs mer om Söderköpings julmarknad här


Julmarknad i Knäppingsborg

7 december–8 december, kl. 10.00–16.00

Det mysiga kvarteret Knäppingsborg fylls under julen av vackra juldekorationer, stämningsfull musik och härlig julstämning. Julmarknaden här brukar locka tusentals människor i jakt på de bästa julklapparna, delikatesserna och julpyntet. Knäppingsborg ligger endast ett stenkast från Norrköpings city med dess välfyllda gallerior, vilket gör denna julmarknad till ett perfekt stopp under årets julklappsjakt.

Läs mer om julmarknaden i Knäppingsborg här


Jul på Löfstad Slott

7 december–8 december

Löfstad slott bär med sig en lång tradition av julfirande. Slottets historia sträcker sig ända tillbaka till tidigt 1600-tal och än idag finns här vackra konstverk, festsalar och slottsbyggnader bevarade. Under jul dekoreras slottet med levande ljus och i varje rum finns guider som berättar om slottet och om hur julen firades förr i tiden. Löfstad slott samarbetar med regionala aktörer och säljer även egna varor i den fina slottsbutiken. Passa på att köpa med ett lokalt hantverk eller ett hemmagjort bakverk med dig hem. Julmarknaden kostar 80 kr i inträde som går till fortsatt bevarande av slottet, barn under 18 år har fri entré.

Läs mer om julmarknaden på Löfstad slott här

Elite Hotels Norrköping

Läs mer
_