Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Norrköping - Framtidens musikhuvudstad

Publiceringsdatum 2018-10-18

Norrköping är en kokande engagemangsstad som varje år lockar flera tusentals besökare från hela Sverige till festivaler, konserter och danskvällar. Artister i världsklass tackar ja till Norrköping som med sin unika kombination av ett modernt musikuttryck och flera hundraåriga traditioner har blivit en respekterad musikmetropol.

Norrköpings vision är att bli Sveriges Musikhuvudstad år 2035 genom olika åtaganden inom utbildning, bransch och näringsliv. I detta ingår det också såklart att hålla igång kulturen på Norrköpings olika scener med olika uppträdanden varje vecka. Här har vi ställt samman tips om Norrköpings scener och utbud.

KULTURNATTEN

Varje år den sista lördagen i september arrangeras Kulturnatten i Norrköping. Från tidig morgon till sen natt samlas upp till 50 000 personer för att uppleva allt från musikframträdanden till dans, film och utställningar som i de flesta fall är gratis.

Här kan du läsa mer om Kulturnatten och nästa års program.

BORGEN

Borgens något brokig historia är fylld av dansglädje, hopp och kärlek. Bland annat gick en hel dansepok och flera år av minnen bokstavligt talat upp i rök när Folkborgens lokaler brann 2002. Tre år senare var lokalerna återuppbyggda och dansgolvet besiktigat av ingen mindre än dansguden själv, Tony Irving. Agendan fylldes snabbt med eliten inom Sveriges dansband. Tack vare lokalens stora partyyta (1000 kvm) kan man hålla flera stora event samtidigt vilket gör Borgen till ett oemotståndligt danspalats med någonting för alla.

Aktuella datum för dans- och event på Borgen finns här.

explore_dansband-compressor.jpg


ARBIS BAR & SALONGER

Sveriges äldsta amatörteaterscen Arbis fortsätter att vara en mötesplats för Norrköpings kulturliv. Teaterlokalerna invigdes 1865 och blev under 1900-talet en populär arena för revyer och folklustspel av ensembler med både professionella och amatörer. Idag är Arbis en mötesplats för Norrköpings kulturliv med konsertscen, nöjeslokal och nattklubb. Här spelar också gärna Norrköpingssönerna Den Svenska Björnstammen och Markus Krunegård.

Se kommande event på Arbis här.

explore_arbis-compressor.jpg


LOUIS DE GEER

Ett konsertbesök är en musikupplevelse man bär med sig länge!

Intill Motala ström i det historiska industrilandskapet i centrala Norrköping ligger Louis De Geer Konsert & Kongress som fått sitt namn efter en nederländsk industriman som ofta benämns som ”den svenska industrins fader”. Idén till konserthuset föddes när pappersmaskinerna tystnade i de gamla fabrikslokalerna. Nästan varje kväll bjuder Louis De Geer in till evenemang av olika slag; svängiga dansbandskvällar avlöser familjeföreställningar, rockkonserter, humorshower och klassiska balettuppsättningar.

Se aktuella evenemang här.

explore_degeer-compressor.jpg

Elite Grand Hotel, Norrköping

Centralt beläget vid Motala ström, i en pampig byggnad från 1906, ligger detta anrika hotell. Hotellet inrymmer 190 rum och 11 konferenslokaler, festvåning och gastropuben The Bishops Arms med med en fantastisk utsikt över vattnet.

Läs mer

Upptäck mer inom kategorin Nöje & Kultur

_