Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Stämningsfulla Julaktiviteter för hela familjen

Publiceringsdatum 2017-09-15

Magiska vinterland, julmarknader och bjällerklang. Låt julkänslan infinna sig i kroppen när vi listar de absolut juligaste platserna att besöka inför årets mysigaste högtid.


Jul på Liseberg

Var med när Sveriges största nöjespark förvandlas till en glittrande vinterby med marknad, tomteverkstad, isbalett, vinteröppna karuseller och vackra ljusinstallationer. På Liseberg kan du lämna din önskelista i en magisk önskelistemaskin eller räcka över den direkt till tomten. Avsluta dagen med att frossa i godsaker på Lisebergs populära julbord. Datum: 17-19, 24-26 och 30 november samt 1-3, 5-10, 12-23 och 26-30 december.

 


Smålandsjul på Huseby

Besök nordens största julmässa och ta del av 170 olika utställare, lokala delikatesser, pysselverkstad och imponerande hantverk. Varje kväll lyses Huseby upp av över 500 marschaller och 200 julgranar som tillsammans skapar en härlig julstämning. Detta är julmässan som lockar upp till 33 000 besökare varje år. Ta med barnen för en skattjakt, polkagristillverkning och träffa tomten. Datum: 11–19 november.

Norrköping Light Festival

Se när Norrköping lyses upp av vackra ljusinstallationer och konstverk längst med Motala ström och stadens industriområde. Norrköping Light festival är ett återkommande evenemang som brukar locka både lokalbefolkning som långväga gäster. Vi rekommenderar en av de guidade turerna där du får höra mer om de olika konstverken och gå runt i Norrköpings kända industrilandskap. Datum: 1 december–7 januari.

Sagojul på Kolmårdens djurpark

Under december förvandlas Kolmårdens djurpark till ett sagoland med tomtar, julmarknad och musik som sätter stämningen inför julen. Här kan barnen räcka över sina önskelistor till tomten, umgås med djuren inne på barnens lantgård och se på julteater. Missa inte hästskjutsen med bjällerklang eller julkörens vackra stämmor, på Kolmården finns något för både stora som små familjemedlemmar. Datum: Från 1 december.

Norra Berget i Sundsvall

Upplev en traditionell julmarknad med musik, öppna eldar, hästar och långa rader av marknadsbord. Julmarknadsbussen avgår varje halvtimme endast en kort promenad från Elite Hotel Knaust och tar dig hela vägen upp till Norra Berget. Här kan du köpa ett par klassiska lovikavantar och lokala delikatesser, slöjda din egen smörkniv och träffa jultomten. Julmarknaden på Norra Berget pågår under två dagar och brukar locka tusentals besökare. Datum: 9-10 december.

 


Jul på Fredriksdal

Följ julförberedelserna i hus och gårdar på Fredriksdal fritidsmuseum och ta del av inspirerande utställningar om hur julen firades förr. Jul på Fredriksdal är en komplett julupplevelse med dans runt granen, julmarknad, lantdjur och mycket mer. Datum: 8-10 december.

Boka årets julbord på Elite Hotels

Upplev ett julbord utöver det vanliga! Njut av ett generöst och välsmakande julbord i en stämningsfull miljö hos oss på Elite Hotels. Vi erbjuder ett traditionellt julbord med en modern twist för en unik upplevelse. 

Läs mer

Drömläge

Unna er en weekend hemifrån där ni njuter av sovmorgon, generös frukost i vacker miljö och att någon annan bäddar sängen. Med en hög servicenivå och trevlig personal vill vi sätta guldkant på er helg.

Läs mer

Familjepaket

Vi erbjuder flera alternativ för dig som är ute efter en härlig dag med familjen, oavsett om ni är ute efter ett roligt badäventyr eller en fartfylld dag med lek och bus! Här nedan hittar du alla våra familjepaket. I alla paket ingår en bekväm övernattning samt frukost och WiFi.

Läs mer

_