Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Att göra i Helsingborg i jul

Publiceringsdatum 2019-11-27

Vi har gått in i vinterhalvåret men Helsingborg går inte i ide för det. Närheten till kusten och den inspirerande staden gör det omöjligt att ha tråkigt i Helsingborg i vinter. Utmana dina vänner i ett Escape Room, besök en mysig julmarknad på Fredriksdal eller i Köpenhamn, hälsa på lemurer i djurparken eller ta en shoppingrunda i Sveriges bästa köpcentrum - det finns alltid något att göra när du är i Helsingborg.

Jul på Fredriksdal

På gångavstånd från Helsingborgs innerstad ligger Fredriksdals ägor, den här årstiden vackert inramat av röda och gula löv eller ett mjukt snötäcke. Vänekor och Rödkullor har flyttat in för vintern och i stallet vid logen står ståtliga Ardennerhästar och skrapar med hovarna i halmen. Djuren på Fredriksdal är en viktig del i skötseln av gården, markerna sköts på ett helt historiskt korrekt sätt och berättar om svunna tider. Ta del av Skånes historia, stadsliv, djur och natur. Området har något att erbjuda alla, vare sig du är intresserad av livet på landet i de små husen och på fälten eller sorlet och butikerna i stadskvarteren. Varje år anordnar Fredriksdal en autentisk julmarknad som de var förr i tiden. Under tre dagar fylls gården med julens alla dofter och träden kläs i adventsljus. Hela tiden arrangeras aktiviteter som Staffans magiska julklappsjakt, dans kring julgranen, luciakonsert och mycket mer. Utställare från hela Sverige ställer ut sina varor, perfekt att köpa med sig en julklapp hem eller till någon du tycker om. Passa även på att komplettera julbordet med hemgjorda delikatesser.
Läs mer om Fredriksdal här

Julmarknad_753x510.jpg

Tropikariet

Även när snön ligger djup och knastrig på gatorna finns det ett ställe i Helsingborg där det alltid är sommar. Tropikariet är en inomhusdjurpark och perfekt utformad för de exotiska djur som bor i parken. Parken är uppdelad i fyra våningar vilka i sig är delade i olika sektioner inspirerade av världsdelar, klimat och arter. I sektion Expedition Madagaskar upplever du de unika djuren som bor på Afrikas största ö, besök de vattenlevande djuren i Hajrevet eller upplev en näst intill autentisk nattpromenad i regnskogen. Här är dygnet vänt och natt när du besöker museet. Följ med fladdermössen på deras nattjakt och försök få syn på de sömniga, storögda uggleaporna. I Afrikainspirerande cafét Masai Mara finns det både varm mat, härlig fika och glass när man behöver fylla på med energi. Medan du äter är du ständigt iakttagen av surikatflocken som bor precis bredvid cafét tillsammans med sina kompisar sköldpaddorna och dabbagamerna.
Läs mer om Tropikariet här

Tropikariet_753x510.jpg

Toy World

Ett besök på Toy World är en upplevelse helt utöver det vanliga med fler leksaker än vad man kan räkna till och som spänner över hela fem decennier. Ägarna har under årtionden av samlande och stark passion för leksaker fått ihop en utställning som både vuxna och barn kan förvånas och förföras av. Toy World är unikt i sitt slag och svårt att sätta in i ett fack då det varken kan räknas som ett renodlat lekland eller ett traditionellt leksaksmuseum. Vad de utlovar är 500 kvm med tusentals leksaker, arkadspel och klassiska samlingar där det gäller att hålla ögonen öppna annars är det lätt att missa något! Tag god tid på dig och besök Toy World för en perfekt vardagsflykt med familj och vänner med massa färg, kul och nostalgi.
Läs mer om Toy World här

Toys_753x510.jpg

Väla centrum

Julhandeln är i full gång och vad passar bättre när snöblandat regn smattrar mot glasrutorna och en inomhusaktivitet kräver sin plats, än riktigt högklassig shopping. Här finns nämligen Sveriges bästa köpcentrum ett stenkast från stadens kärna. Bland de 200 butikerna, restaurangerna och caféerna i Väla kan man hitta både välkända internationella kedjor och unika lokala företag att inspireras av och kanske prova på något nytt. Här hittar ni garanterat alla årets julklappar, vad det än står på dina nära och käras önskelistor. Prisbelönta Väla levererar världsklass i utbud, trivsel, service och tillgänglighet, här finns verkligen något för alla. Så strunta i de regntunga, mörkgråa molnen – en heldag i Väla Centrum väntar!
Läs mer om Väla Centrum här

753x510 shopping.jpg

Julmarknad på Tivoli, Köpenhamn

Närheten till Danmark är en fantastisk tillgång i södra Sverige. Från Helsingborg går det färjor över sundet till Helsingör men också snabbtåg till Malmö där du enkelt tar dig över till vårt grannland via Öresundsbron. Ett måste är att besöka det klassiska nöjesfältet Tivoli som under sin vintersäsong är en magisk plats. Parken är julpyntad till tänderna med över en miljon lysande lampor, granar i varje hörn och tusentals julgranskulor. Julmarknaden i parken är Danmarks mest besökta och i de flertal julbodarna finns det massor att titta på, små julpresenter att inhandla – och julmat att äta! Värm händerna kring en varm kopp choklad eller glögg, prova julinspirerade smørrebrød eller den danska klassiska julrätten æbleskiver, ljuvliga små bollar pudrade med florsocker. Självklart är också Julemanden på plats!
Läs mer om Julmarknaden på Tivoli här

753x510-Photo-by-Markus-Spiske-on-Unsplash.jpg

Breakout

Interaktiva rymningsspel har exploderat i popularitet de senaste åren och blivit en lika självklar aktivitet som bio och bowling. Breakout, beläget i centrala Helsingborg, är ett nytt spelcenter som erbjuder flera olika kluriga utmaningar med olika teman och svårighetsgrad. Under en timme jobbar du och dina lagspelare tillsammans så kreativt och idérikt ni kan för att ta er ut ur rummet utifrån ledtrådar och gåtor. Förhindra världskrig genom att stoppa ett ödesdigert missilanfall eller kom underfund med vad som egentligen händer i hotellrum 1025 på Crimson Lake motell. Lycka till med ditt rymningsförsök!
Läs mer om Breakout här

Sherlocked_Ideon.jpg

Elite Hotels Helsingborg

Läs mer
_