Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Norrbottens vackraste pärla - en resa att minnas

Ett vintrigt Luleå med klarblå himmel och domkyrkan

Luleå med omnejd är en oas fylld av magi. Här ryms allt från kulinariska smak- och dryckesupplevelser i toppklass till en fantastisk vidsträckt skärgård och slående natur. Luleå lockar allt fler besökare sommartid som vill ta del av den välbevarade naturen i kombination med stadens nöje och puls.

Upptäck staden och vårt vackra anrika hotell som stått ståtligt och välkomnat såväl invånare som resande från hela världen sedan 1903. Förundras över midnattssolen, badplatserna och ett bekvämt boende med närhet till allt du önskar uppleva med en minnesvärd semester i sommar. Nedan har vi samlat våra bästa erbjudanden för alla konstellationer. 

Smakupplevelser

Hitta inspiration

Världsarvet Gammelstads kyrkstad.

Besök Världsarvet Gammelstad i Luleå

Gammelstad i Luleå är en kyrkstad med en fantastisk historia. Det hela började med Luleå Gammelstad Kyrka som är en vacker stenkyrka från medeltiden och flera hundratals röda små stugor. Stugorna var till för församlingsmedlemmar som kom långväga ifrån och inte kunde resa hem samma dag, då fick de helt enkelt sova över i stugorna. Idag används stugorna för olika arrangemang såsom marknader och midsommarfirande.

Läs mer
Snöigt stadslandskap med kyrka och blå himmel

Sevärdheter i Luleå

Luleå är en fantastisk stad i norr där du kan uppleva historia på nytt. Här har vi samlat ett antal sevärdheter i Luleå som är väl värda ett besök.

Läs mer
Skärdgård i solnedgång

Sommaren i Luleå

Luleå med omnejd har mycket att erbjuda årets alla säsonger och inte minst under de ljuvliga sommarmånaderna. Upptäck stadens rika utbud med allt från fartfyllda äventyr till rofyllda smultronställen. Vi har samlat några härliga tips som passar för både stora och små.

Läs mer
Skärdgård i solnedgång

Upptäck Luleås Skärgård

Luleås vidsträckta skärgård är en upplevelse i sig och något du sent kommer att glömma. Här samsas de 1312 öarna med skiftande flora och terräng som länge varit välbevarade hemligheter hos befolkningen men som nu välkomnar resande från hela världen att ta del av dem.

Läs mer
Snitsigt upplagd varmrätt på en grå tallrik

Luleås hetaste Restauranger

I Luleå finns många trevliga restauranger som passar både för familj, vänner och för den romantiska dejten. Välj bland härligt somriga pråmar, mysiga pubar, lyxiga stjärnkrogar och saftiga hamburgare. Här finns många restauranger värda ett besök. Vilken blir din nya favorit?

Läs mer
Kläder som är upphängda i ett skyltfönster

Shoppa i världens äldsta galleria

Ända sedan Luleå byggde världens första shoppinggalleria har de varit en framstående shoppingstad som lockat gäster från hela världen. På kort gångavstånd från Elite Stadshotellet finns Norrbottens största galleria, världens första galleria och unika butiker du endast hittar i Luleå.

Läs mer

En aktiv semester

En glad tjej som sitter med en golfbag bredvid sig

Golfpaket i Luleå

Boka vårt förmånliga golfpaket där boende på Elite Stadshotellet i Luleå och greenfee till Luleå Golfklubb ingår.

Läs mer

Maximera din vistelse

Par som skålar i Champagne och en flaska Deutz står i förgrunden

En romantisk vistelse

Unna er en romantisk övernattning på ett av våra vackra hotell! Vi erbjuder fina hotell över hela Sverige, perfekta för en romantisk weekend.

Läs mer
En glad tjej som sitter med en golfbag bredvid sig

Golfpaket i Luleå

Boka vårt förmånliga golfpaket där boende på Elite Stadshotellet i Luleå och greenfee till Luleå Golfklubb ingår.

Läs mer