Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Shoppa i världens äldsta galleria

Kläder som är upphängda i ett skyltfönster

Ända sedan Luleå byggde världens första shoppinggalleria har de varit en framstående shoppingstad som lockat gäster från hela världen. På kort gångavstånd från Elite Stadshotellet finns Norrbottens största galleria, världens första galleria och unika butiker du endast hittar i Luleå.


SHOPPING LULEÅ

Shopping byggdes redan år 1955 av den numera världsberömda arkitekten Ralph Erskine och var en stor internationell nyhet när den kom. Faktum är att Shopping var det första shoppingscentret som byggdes i världen och än idag kan man se spår av dess spännande historia. Idag finns här ett flertal modebutiker, frisör, gym och caféer.

STRAND GALLERIA

I Strand Galleria finns ett 30-tal butiker inom sport, mode, inredning och teknik. Här kan du strosa omkring bland både väletablerade märkesbutiker och lokala modebutiker som du bara finns i Luleå. Gallerian har även en asiatisk restaurang och en kaffeglassbar.

SMEDJAN

I Norrbottens största galleria finns gott om butiker att utforska. Fördelat på fyra våningsplan finns omkring 33 butiker, ett mysigt konditori och café. Med sitt centrala läge och på kort promenadavstånd från Elite Stadshotellet i Luleå är Smedjan en perfekt utgångspunkt för en härlig shoppingdag.

Relaterade artiklar