Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

5 roliga saker att göra i Luleå

Hundar drar hundspann genom snö under norrsken

Här listar vi 5 roliga saker att göra i Luleå som kommer skapa semesterminnen för livet.

1. HYR KANOT OCH UPPLEV STADEN FRÅN VATTNET

En populär sak att göra i Luleå är att hyra kanot eller SUP och ge dig ut på vattnet för att upptäcka staden från detta håll. Det finns flera ställen där du kan hyra kanot, kajak eller SUP, såsom Kayakomat och Luleå kanotcentral. Vid vackert väder är en dag på vattnet en underbar aktivitet i Luleå!

2. KÄNN ADRENALINET PÅ UPZONE ÄVENTYRSPARK

Är du ute efter en fartfylld aktivitet i Luleå ska du besöka Upzone äventyrspark. I parken kan du klättra i höghöjdsbanan och åka zipline på hela 115 meter samt spela Combat Archery Tag, Bubble Ball och Escape Game. Dessutom får du en fantastisk utsikt över Lule Älv, framförallt uppe i höghöjdsbanan! Du hittar parken på First Camps område precis intill Nipornas friluftsbad.

3. VANDRA I DEN MAGISKA NATUREN

Norrland har magisk natur så vandring är definitivt något du bör göra i Luleå. Här finns flera vandringsleder i olika svårighetsgrader. En som är populär är Skärgårdsleden och vandringen över klapperstensfälten på Bälingeberget. Hertsöträsket, Stenåkerns naturreservat och Svallmyrberget är några av de platser där du kan vandra i fantastiska omgivningar.

4. ÅK HUNDSPANN PÅ SNÖN

Att åka hundspann är en aktivitet i Luleå som passar för hela familjen. Kryp ner under en fäll i den mysiga släden och känn vinden i håret när du susar fram över snön. Det finns flera företag som erbjuder hundspann där du både kan få köra själv eller åka med en guide.

5. BESÖK ETT MUSEUM OCH LÄR DIG NÅGOT NYTT

Vill du ha något lugnare att göra i Luleå finns det flera museer som är väl värda ett besök. Norrbottens Järnvägsmuseum, Flygmuseet F21 och Junköns Skärgårdsmuseum är några museer med intressanta utställningar.

VAD HÄNDER I LULEÅ?

Vill du få koll på evenmang i Luleå som händer under din vistelse är du mer än välkommen att fråga i receptionen hos oss på Elite Hotels. Vi hjälper dig gärna att planera din semester!

Relaterade artiklar