Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   90–100 cm   12 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum har antingen parkettgolv eller heltäckningsmatta och på rummen finns: WiFi, telefon, arbetsplats, hårfön, tv, minibar, safetybox samt vår populära ”Kuddmeny”. Det finns standardrum med både utsikt mot torget och vår innergård.

 

Se fler bilder

Från  648 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-05-05)

Nästa

  1–2 personer   160 cm   12 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

I våra fina compact superiorrum finner du 160 cm breda sängar med hel madrass. Sover du själv i sängen kan du njuta av gott om utrymme men sängen passar även för par. Rummen har antingen parkettgolv eller heltäckningsmatta. Samtliga rum har WiFi, telefon, arbetsplats, fåtölj, hårfön, tv, minibar och safetybox samt vår populära ”Kuddmeny”. 

Se fler bilder

Från  693 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-05-05)

Nästa

  2 personer   160 cm   15 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra fina superiorrum är något större än compact superiorrummen och har antingen parkettgolv eller heltäckningsmatta. Samtliga rum har WiFi, telefon, arbetsplats, fåtölj, hårfön, tv, minibar, safetybox samt vår populära ”Kuddmeny”. Dessa rum passar både paret och vännerna.

 

Se fler bilder

Från  738 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-04-21)

Nästa

  2–3 personer   160–200 cm   Bäddsoffa eller extrasäng   20 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

I hotellets deluxerum finns det plats för både arbete och vila. Rummen har antingen parkettgolv eller heltäckningsmatta och är utrustade med WiFi, telefon, arbetsplats, fåtölj, hårfön, tv, minibar, safetybox samt vår ”Kuddmeny”. För extra bekvämlighet ingår även morgonrock, tofflor, kaffe/tebricka samt mineralvatten. Deluxerummen är dessutom mer generösa i storlek och har sittmöjligheter i form av soffa eller fåtölj. Du har även tillgång till bluetooth-högtalare.

Se fler bilder

Från  918 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-05-05)

Nästa

  2–4 personer   160–200 cm   Bäddsoffa eller extrasäng   25–30 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra familjerum är anpassade för två vuxna och två barn. Familjerummen är rymligt möblerade med plats för en bäddsoffa eller extrasängar. Samtliga rum har WiFi telefon, arbetsplats, fåtölj, hårfön, tv, minibar, safetybox samt vår populära ”Kuddmeny”.

Alla våra familjerum varierar i storlek och interiör.

 

Se fler bilder

Från  828 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-05-05)

Nästa

  2–5 person   180–200 cm   40 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra sviter passar dig som önskar extra lyx och generöst utrymme för såväl bröllopsnatten, affärsresan eller om du reser med familjen. Sviterna har parkettgolv, är smakfullt inredda med separata sovrum, och vardagsrummen är möblerade med en soffgrupp. Vi har två sviter och de är utrustade med bubbelbadkar.

Svitern har WiFi, telefon, arbetsplats, hårfön, tv, minibar, safetybox samt vår ”Kuddmeny”. Sviterna erbjuder dessutom övrig utrustning som gör att du som gäst kan luta dig tillbaka och koppla. Det finns stereo, strykbräda, strykjärn, morgonrockar och tofflor. Kaffe och te samt mineralvatten finns också.

 

Se fler bilder

Från  1368 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-05-05)

Nästa

  2–5 person   200 cm   60 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår största svit, Hahrska sviten, som är namngiven efter hotellets arkitekt Erik Hahr, är nyrenoverad och inredd i eleganta och sobra färger. Sviten har en öppen planlösning med kombinerat sovrum och vardagsrum. Den är inredd med en stor bekväm soffgrupp och ett matsalsbord som kan användas till mindre möten. Sviten är belägen på femte våningen med vidsträckt utsikt mot Stora Torget.

Hahrska sviten har parkettgolv och sovrummet är inrett med en extra bred dubbelsäng (icke delbar). Badrummet är utrustat med både badkar och dusch och för lite extra lyx kan man titta på tv medan man tar sig ett bad. Dessutom finns övrig utrustning som gör att du som gäst kan luta dig tillbaka och koppla av: WiFi, telefon, hårfön, tv, minibar, safetybox, vändbar tv i sovrummet/vardagsrummet, strykbräda, strykjärn, morgonrockar och tofflor. Kaffe och te samt mineralvatten och frukt ingår även det.

Hahrska sviten passar er som önskar ytterligare lyx och ännu större utrymme - vare sig ni reser i affärer, firar bröllopsnatten eller vill ha kvalitetstid med familjen.

Se fler bilder

Från  1638 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-04-21)

NästaVälkommen till Elite Stadshotellet i Västerås

Mitt i centrala Västerås ligger Elite Stadshotellet. Här har du nära till det mesta: varuhus, gallerior, spännande små butiker, friluftsaktiviteter, lokaltransporter och tågstationen. Elite Stadshotellet i Västerås är ett högklassigt hotell med gamla anor i modern tappning i en av Sveriges vackraste byggnader i jugendstil.

Elite Stadshotellet har sedan invigningen 1907 varit en central mötesplats i Västerås. Vi har tagit vara på den klassiskt tilltalande miljön och anpassat den till våra gästers behov och önskemål om högsta komfort på våra hotellrum.

Som vår gäst på Elite Stadshotellet i Västerås blir du alltid omhändertagen på bästa sätt av vår kunniga och vänliga personal.

Varmt välkommen till Stadshotellet i Västerås med tradition, kvalitet och flärd.


  137 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  8 konferenslokaler

  Parkering
  Bastu
  Gym
  Gratis WiFi

  8 km till flygplatsen
  500 m till tågstationen
  0 m till buss


Om Elite Stadshotellet

1898 uppkom planerna på ett stadshus i Västerås där bl a hotell, restaurang, frisersalong, spritbolag och festvåning skulle finnas. Efter många stridigheter och efter fem års beslutsvånda invigdes det nya stadshuset 1907. Arkitekt Erik Hahr hade då skapat en jugendbyggnad som än i dag räknas till en av Sveriges vackraste byggnader.På hotellets bakgård uppfördes dessutom ett stall och ett punchbränneri, även det ritat av Hahr. Strax efter invigningen bytte man namn till Stadshotellet.

Hotellet innehöll 40 rum, stora matsalar, festvåning, musikkafé och ett systembolag. Som första byggnad i Västerås införde man även vattentoaletter, vilket på den tiden var oerhört lyxigt och ett tecken på modernt framåtskridande.


Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Elite Stadshotellet har kostnadsfritt trådlöst internet på hela hotellet. Välj “EliteWifi” och öppna din webbläsare. Fyll i din e-postadress för att få access.

Gästdator
I anslutning till vår lobby finns en gästdator med skrivare. Mot avgift hjälper vi dig att skicka fax eller kopiera.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Det finns dels en roomservice-meny som är tillgänglig för frukost och dels en som är tillgänglig kvällstid. Frukostmenyn fyller du som gäst i, i lugn och ro, och lämnar den sedan i receptionen. Kvällsmenyn följer öppettiderna för vår gastropub The Bishops Arms.


Ben med skor som springer på vägen.

Motionsrunda

Vi på Elite Stadshotellet vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från 2,7 till 10 kilometer. 

Rutt A - Årundan (2,7 km)
Rutt B - Lögarängen (6,6 km)
Rutt C - Rocklunda (10 km)


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Parkering finns på våra två innergårdar för 90 kr/dygn. Boka gärna din parkeringsplats i förväg. Bokning sker via receptionen på telefon 021-10 28 00.


Relax & Gym

Gym

Vi erbjuder våra gäster ett mycket fräscht gym som är beläget på 5:e våningen. Så varför inte passa på att besöka det under din vistelse hos oss? Det är fritt för alla boende på hotellet.

Vi ses på gymmet på våning 5!

Relax
I relaxavdelningen finner ni bastu, dusch och relaxrum. Du som hotellgäst har tillgång till detta utan extra kostnad.


Kuddmeny

Sov gott på din favoritkudde – hos oss kan du välja kudde från vår populära kuddmeny!

Tjock, tunn, fluffig eller platt? Vilken kudde får dig att somna skönt och vakna riktigt utvilad? 
Elite Stadshotellet erbjuder alla gäster att välja kudde inför en god natts sömn. Från kuddmenyn väljer du själv vilken kudde som passar just dig bäst. Tycker du att kudden är så bra att du inte kan slita dig ifrån den så kan du självklart köpa med dig en hem. Prata med personalen i receptionen så hjälper de dig. Detta är ett samarbete med Kungsängen.

Välj mellan bl.a mjuk kudde med gåsdun, lyxig dunkudde med mycket fluff, “sömnig” kudde med anddun, exklusiv mjuk dunkudde, härligt sval syntetkudde med spänst, ergonomisk kudde med stöd åt nacke och skuldra, m.fl.


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Kemtvätt lämnad i receptionen före kl. 09.00 kan hämtas samma dag. Måndag-fredag.


Green Key på Elite Hotels

Green Key

Elite Stadshotellet Västerås är miljödiplomerade med Green Key. Green Key är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning. Läs gärna mer på http://www.green-key.org/


The Bishops Arms Västerås


Den allra första The Bishops Arms-puben öppnade på Elite Stadshotellet i Västerås 1993. Namnet "The Bishops Arms" valdes tack vare närheten till stadens domkyrka och Biskopsgatan. Sedan dess har den mysiga gastropuben blivit mycket populär både bland Västeråsbor och hotellgäster.

Öppettider

Måndag: 17.00–23.00
Tisdag: 16.00–24.00 
Onsdag: 16.00–24.00
Torsdag: 16.00–24.00
Fredag: 15.00–01.00
Lördag: 12.00–01.00
Söndag: 17.00–22.00Låt oss på Elite Stadshotellet Västerås ta hand om er på er bröllopsdag. Vi erbjuder olika lokaler för upp till 250 gäster, menyer från ett förstklassigt kök och har erfaren personal. Dessutom har vi våra fina rum och sviter som passar utmärkt för både bröllopsparet och tillresta gäster.  luta er tillbaka och njut tillsammans med era gäster på en av livets viktigaste dagar.
Fredagen den 31 Mars kommer det engelska bandet 1974 – TRIBUTE TO ABBA – som gjort succé vid tidigare besök i Sverige och Västerås – till Konserthuset i Västerås.

Elite Stadshotellet Västerås erbjuder hotellpaket till konserten. 


Från 1590 SEK /2 personer i Superiorrum

Boka
Ändra hotell


Besök Kokpunktens relaxavdelningen och upplev lugnet i en annars fartylld anläggning. Bo bekvämt på Elite Stadshotellet med närhet till stadens puls, restauranger och shopping.

På Kokpunkten slappnar du av i en varm källa med spektakulär utsikt över Mälaren, eller värmer dig i någon av våra tre bastukoncept. Här finns två jetstreams, stor pool, en sinnlig aromapool m.m.


Från 1600 SEK /2 personer/natt

Boka
Ändra hotell


Elite Stadshotellet och The Bishops Arms erbjuder ett stort antal olika dryckesprovningar inom områdena whisky och öl.

Ölprovningar från 325 SEK/person
Whiskyprovningar från 395 SEK/person


Från 325 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Easy Meetings gör det enkelt att boka mindre möten för upp till 10 personer med kort varsel.  Hos oss på  Elite Stadshotellet finns två lokaler som lämpar sig väl till det mindre möten. Den ena i klassisk bibliotekskänsla och den andra i moderna ljusa färger. Rummen är utrustade med den senaste tekniken och trådlöst Internet.


Från 200 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Spela golf på någon av de natursköna och närbelägna golfbanor som vi på Elite Stadshotellet samarbetar med. Pris från1640:-/2 personer i dubblerum. Våra golfgäster har också förmånligare priser i vår gastropub. 

 


Från 820 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Bada på actionbadet Kokpunkten i Västerås. Elite Stadshotellet erbjuder badpaket för hela familjen till förmånliga priser.


Från 595 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka ett Dreampaket på Elite Stadshotellet Västerås. Hotellets centrala läge gör att du har bra och trevlig shopping runt hörnet, restauranger med variation samt närhet till kulturarrangemang mm. På hotellet finns gastropuben The Bishop's Arms och för extra god sömn finns vår kuddmeny.


Från 593 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Fira din ledighet med ett besök på Elite Stadshotellet Västerås. Hotellets centrala läge gör att du har bra och trevlig shopping runt hörnet, restauranger med variation och mysiga caféer samt närhet till kulturarrangemang mm. För alla badsugna kan vi rekommendera Västerås nya actionbad Kokpunkten.


Från 672 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka ett lovepaket och bjud med en kär vän till Elite Stadshotellet Västerås. Hos oss kan ni njuta av vackra hotellrum, god mat och dryck samt välja kudde från vår unika kuddmeny. Dessutom finns stadens restauranger, mysiga caféer och shopping alldeles runt hörnet. Vill du komplettera din vistelse med en konsert eller föreställning finns  Konserhuset inom bekvämt promenadavstånd i vackra Vasaparken. Välkommen!

 


Från 1390 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Kommentarer


Silhouette of a person

Eva Sundblom

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 6 mars 2017

Positivt: Stort prisvärt rum med fantastiskt skön säng

Att förbättra: Lite kallt golv i badrummet

Övrigt: Mycket fin frukostbuffé. Borden i yttre matsalen ganska omysiga med långbord


Hotellet svarade den 7 mars 2017

Bäste Eva, tack för din feedback. Det glädjer mig att du tycker att vi är prisvärda och att du sov gott. Jag ska dela med mig din feedback om frukosten till frukostpersonalen. Under 2017 kommer vi renovera frukostmatsalen och de yttre rummet så då kommer vi skapa en bättre känsla. Varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar Jessica Juhlin, Driftschef


Silhouette of a person

Harriet Öhlin

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 5 mars 2017

Positivt: Trevlig personal och rent och snyggt.Det bästa,jätteskönt sängar.

Övrigt: Mycket trevligt hotell som har gång avstånd till det mesta.


Hotellet svarade den 6 mars 2017

Bäste Harriet, tack för dina fina ord. Jag blir så glad att du trivs hos oss och sover gott. Varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar Jessica Juhlin, Driftschef


Silhouette of a person

Dania Mehho

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 4 mars 2017

Positivt: Servicen; hjälpen man fick och all personal var så tillmötesgående!


Hotellet svarade den 6 mars 2017

Ärade Dania, tack snälla för den fina feedbacken. Det glädjer mig att du uppskattar servicen, vi gör alltid vårt bästa för att våra gäster ska få en först klassig service. Varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar Jessica Juhlin, Driftschef


Silhouette of a person

Cenneth Wittsjö

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 1 mars 2017

Positivt: Fina rum..vänlig personal

Att förbättra: Skulle vara mera lyhörd för kundens önskningar och lyssna in beställningar bättre

Övrigt: Vi hadde beställt lite extra för vi hadde förlovning..men blev besvikna inget extra mys inte ens duk.eller blomster ,bordet var dessutom väldigt kladdigt..och vi hadde beställt 5 porttioner plus en barnmeny..men enbart en porttion mat samt 5 glas vin vi hadde best.2 flaskor vin huset 2 flaskor alcofritt samt en läsk..lite pinsamt


Hotellet svarade den 1 mars 2017

Bäste Cenneth, tack för din feedback. Jag blir glad att du uppskattar rummet och personalen. Beklagar att det blivit en miss av pubpersonalen gällande er mat & dryck samt att ni inte fick det ni förväntade er i samband med förlovningen. Varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar Jessica Juhlin, Driftschef


Silhouette of a person

Anonymous

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 27 februari 2017

Positivt: Lugn och ro, trevlig personal, rent


Hotellet svarade den 27 februari 2017

Ärade gäst, tack för din feedback. Jag blir glad att du uppskattar hotellet och personalen. Varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar Jessica Juhlin, Driftschef


Silhouette of a person

Rodhe Skogsund

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 26 februari 2017

Positivt: Allt! Jätteskön säng, att få välja kudde. Jag sov som en stock. Jättegod frukost, mycket att välja på.


Hotellet svarade den 27 februari 2017

ärade gäst, tack för din feedback. Jag blir så glad att du sov gott hos oss och njöt av vår härliga frukostbuffé. Varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar Jessica Juhlin, Driftschef


Silhouette of a person

Inger Ulfstedt-Fjellsson

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 25 februari 2017

Positivt: Vänligt mottagande från första stund. Fräscht, flott entré, bekvämt rum.

Att förbättra: Det var litet kallt på rummet, men i den sköna sängen var det varmt under duntäcket.

Övrigt: En helhetsupplevelse av ett hotell när det är som allra bäst.


Silhouette of a person

Ewa Bergstrand

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 24 februari 2017

Positivt: Er receptionspersonal på de Elite Hotell vi bott på är High Class. Detta Hotell var nog det vackraste och smakfullaste vi bott på. Vårt rum 231 var perfekt och mycket smakfullt möblerat . Tyvärr hann vi ej utnyttja jaccuzin. Det får vi göra nästa gång. Vi återkommer.

Att förbättra: Inte kunna göra det bättre än det är idag.


Hotellet svarade den 27 februari 2017

Bästa Eva, tack snälla för din fina feedback. Det glädjer mig att du uppskattar rummet och att du känner att personalen tog väl hand om dig. Varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar Jessica Juhlin, Driftschef


Silhouette of a person

Mattias Skogar

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 24 februari 2017

Positivt: Miljön. God mat, trevlig personal och ett trevligt rum.

Att förbättra: Bedriva det som ni gör :)


Hotellet svarade den 24 februari 2017

Bäste Mattias, tack för din feedback. Det glädjer mig att du uppskattar hotellets miljö, rummen och personalen. Vi gör alltid vårt yttersta för att våra gäster ska få en första klassig upplevelse. Varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsingar Jessica Juhlin, Driftschef


Silhouette of a person

Petra Korpinen

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 21 februari 2017

Positivt: Rent o fräscht o mycket fin standard

Att förbättra: Kanske parkeringen då. Fick köra runt lite innan vi hittade parkering eftersom det var fullt på hotellets parekering och precis i närområdet. Vi kom dock sent en lördag.

Övrigt: Bor gärna här igen. Mycket fint hotell och bra. Rekommenderas varmt.


Hotellet svarade den 21 februari 2017

Tack Petra för din fina feedback. Det glädjer mig att du tycker om hotellet. Parkeringar kan bli ett problem när det är fullt hotell men det löser sig alltid med närliggande parkeringsmöjligheter. Varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar Jessica Juhlin, Driftschef


Kontakta oss

Stora Torget
Box 19
721 03 Västerås

Tel: 021-10 28 00
Fax: 021-10 28 10
info.vasteras@elite.se

Bokning
reservation.vasteras@elite.se
021-10 28 20

Hotelldirektör
Cem Gürler
cem.gurler@elite.se
0734-03 71 74

Försäljningschef

Nadja Schmidt
nadja.schmidt@elite.se
0702-09 00 73
Driftchef
Jessica Juhlin
jessica.juhlin@elite.se
021-10 28 07


 


Hitta hit

GPS Koordinater
 59.61144 16.542381

När ni kommer från E18 svänger ni av vid Rocklundamotet och kör mot Centrum. Följ Vasagatan in till centrum, sväng till höger in på Biskopsgatan och därefter omedelbart första till vänster, Östra Kyrkogatan. Entrén till hotellet ligger mitt emot torget.

Parkering Parkering finns på våra två innegårdar för 90 kr/dygn. Parkeringsplats bokar ni via receptionen på telefon 021-10 28 00.
Kommer ni med tåg eller buss?
Kommer ni med tåg eller buss till Västerås centralstation går ni från huvudentrén och korsar övergångsstället mot Vasa Parken. Följ sedan gångvägen genom parken tills ni kommer till Svartån. Fortsätt norrut utmed Svartån och vidare på Köpmangatan. Efter ca:100 meter kommer ni till Stora Torget och Stadshotellet på höger sida.
_