Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   90–100 cm   12 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum har antingen parkettgolv eller heltäckningsmatta och på rummen finns: WiFi, telefon, arbetsplats, hårfön, tv, minibar, safetybox samt vår populära ”Kuddmeny”. Det finns standardrum med både utsikt mot torget och vår innergård.

 

Se fler bilder

Från  648 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-03-04)

Nästa

  1–2 personer   160 cm   12 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

I våra fina compact superiorrum finner du 160 cm breda sängar med hel madrass. Sover du själv i sängen kan du njuta av gott om utrymme men sängen passar även för par. Rummen har antingen parkettgolv eller heltäckningsmatta. Samtliga rum har WiFi, telefon, arbetsplats, fåtölj, hårfön, tv, minibar och safetybox samt vår populära ”Kuddmeny”. 

Se fler bilder

Från  693 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-03-04)

Nästa

  2 personer   160 cm   15 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra fina superiorrum är något större än compact superiorrummen och har antingen parkettgolv eller heltäckningsmatta. Samtliga rum har WiFi, telefon, arbetsplats, fåtölj, hårfön, tv, minibar, safetybox samt vår populära ”Kuddmeny”. Dessa rum passar både paret och vännerna.

 

Se fler bilder

Från  738 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-03-04)

Nästa

  2–3 personer   160–200 cm   Bäddsoffa eller extrasäng   20 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

I hotellets deluxerum finns det plats för både arbete och vila. Rummen har antingen parkettgolv eller heltäckningsmatta och är utrustade med WiFi, telefon, arbetsplats, fåtölj, hårfön, tv, minibar, safetybox samt vår ”Kuddmeny”. För extra bekvämlighet ingår även morgonrock, tofflor, kaffe/tebricka samt mineralvatten. Deluxerummen är dessutom mer generösa i storlek och har sittmöjligheter i form av soffa eller fåtölj. Du har även tillgång till bluetooth-högtalare.

Se fler bilder

Från  918 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-03-04)

Nästa

  2–4 personer   160–200 cm   Bäddsoffa eller extrasäng   25–30 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra familjerum är anpassade för två vuxna och två barn. Familjerummen är rymligt möblerade med plats för en bäddsoffa eller extrasängar. Samtliga rum har WiFi telefon, arbetsplats, fåtölj, hårfön, tv, minibar, safetybox samt vår populära ”Kuddmeny”.

Alla våra familjerum varierar i storlek och interiör.

 

Se fler bilder

Från  736 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-04-15)

Nästa

  2–5 person   180–200 cm   40 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra sviter passar dig som önskar extra lyx och generöst utrymme för såväl bröllopsnatten, affärsresan eller om du reser med familjen. Sviterna har parkettgolv, är smakfullt inredda med separata sovrum, och vardagsrummen är möblerade med en soffgrupp. Vi har två sviter och de är utrustade med bubbelbadkar.

Svitern har WiFi, telefon, arbetsplats, hårfön, tv, minibar, safetybox samt vår ”Kuddmeny”. Sviterna erbjuder dessutom övrig utrustning som gör att du som gäst kan luta dig tillbaka och koppla. Det finns stereo, strykbräda, strykjärn, morgonrockar och tofflor. Kaffe och te samt mineralvatten finns också.

 

Se fler bilder

Från  1368 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-03-04)

Nästa

  2–5 person   200 cm   60 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår största svit, Hahrska sviten, som är namngiven efter hotellets arkitekt Erik Hahr, är nyrenoverad och inredd i eleganta och sobra färger. Sviten har en öppen planlösning med kombinerat sovrum och vardagsrum. Den är inredd med en stor bekväm soffgrupp och ett matsalsbord som kan användas till mindre möten. Sviten är belägen på femte våningen med vidsträckt utsikt mot Stora Torget.

Hahrska sviten har parkettgolv och sovrummet är inrett med en extra bred dubbelsäng (icke delbar). Badrummet är utrustat med både badkar och dusch och för lite extra lyx kan man titta på tv medan man tar sig ett bad. Dessutom finns övrig utrustning som gör att du som gäst kan luta dig tillbaka och koppla av: WiFi, telefon, hårfön, tv, minibar, safetybox, vändbar tv i sovrummet/vardagsrummet, strykbräda, strykjärn, morgonrockar och tofflor. Kaffe och te samt mineralvatten och frukt ingår även det.

Hahrska sviten passar er som önskar ytterligare lyx och ännu större utrymme - vare sig ni reser i affärer, firar bröllopsnatten eller vill ha kvalitetstid med familjen.

Se fler bilder

Från  1710 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-03-25)

NästaVälkommen till Elite Stadshotellet i Västerås

Mitt i centrala Västerås ligger Elite Stadshotellet. Här har du nära till det mesta: varuhus, gallerior, spännande små butiker, friluftsaktiviteter, lokaltransporter och tågstationen. Elite Stadshotellet i Västerås är ett högklassigt hotell med gamla anor i modern tappning i en av Sveriges vackraste byggnader i jugendstil.

Elite Stadshotellet har sedan invigningen 1907 varit en central mötesplats i Västerås. Vi har tagit vara på den klassiskt tilltalande miljön och anpassat den till våra gästers behov och önskemål om högsta komfort på våra hotellrum.

Som vår gäst på Elite Stadshotellet i Västerås blir du alltid omhändertagen på bästa sätt av vår kunniga och vänliga personal.

Varmt välkommen till Stadshotellet i Västerås med tradition, kvalitet och flärd.


  137 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  8 konferenslokaler

  Parkering
  Bastu
  Gym
  Gratis WiFi

  8 km till flygplatsen
  500 m till tågstationen
  0 m till buss


Om Elite Stadshotellet

1898 uppkom planerna på ett stadshus i Västerås där bl a hotell, restaurang, frisersalong, spritbolag och festvåning skulle finnas. Efter många stridigheter och efter fem års beslutsvånda invigdes det nya stadshuset 1907. Arkitekt Erik Hahr hade då skapat en jugendbyggnad som än i dag räknas till en av Sveriges vackraste byggnader.På hotellets bakgård uppfördes dessutom ett stall och ett punchbränneri, även det ritat av Hahr. Strax efter invigningen bytte man namn till Stadshotellet.

Hotellet innehöll 40 rum, stora matsalar, festvåning, musikkafé och ett systembolag. Som första byggnad i Västerås införde man även vattentoaletter, vilket på den tiden var oerhört lyxigt och ett tecken på modernt framåtskridande.


Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Elite Stadshotellet har kostnadsfritt trådlöst internet på hela hotellet. Välj “EliteWifi” och öppna din webbläsare. Fyll i din e-postadress för att få access.

Gästdator
I anslutning till vår lobby finns en gästdator med skrivare. Mot avgift hjälper vi dig att skicka fax eller kopiera.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Det finns dels en roomservice-meny som är tillgänglig för frukost och dels en som är tillgänglig kvällstid. Frukostmenyn fyller du som gäst i, i lugn och ro, och lämnar den sedan i receptionen. Kvällsmenyn följer öppettiderna för vår gastropub The Bishops Arms.


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Kemtvätt lämnad i receptionen före kl. 09.00 kan hämtas samma dag. Måndag-fredag.


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Parkering finns på våra två innergårdar för 90 kr/dygn. Boka gärna din parkeringsplats i förväg. Bokning sker via receptionen på telefon 021-10 28 00.


Relax & Gym

Gym

Vi erbjuder våra gäster ett mycket fräscht gym som är beläget på 5:e våningen. Så varför inte passa på att besöka det under din vistelse hos oss? Det är fritt för alla boende på hotellet.

Vi ses på gymmet på våning 5!

Relax
I relaxavdelningen finner ni bastu, dusch och relaxrum. Du som hotellgäst har tillgång till detta utan extra kostnad.


Kuddmeny

Sov gott på din favoritkudde – hos oss kan du välja kudde från vår populära kuddmeny!

Tjock, tunn, fluffig eller platt? Vilken kudde får dig att somna skönt och vakna riktigt utvilad? 
Elite Stadshotellet erbjuder alla gäster att välja kudde inför en god natts sömn. Från kuddmenyn väljer du själv vilken kudde som passar just dig bäst. Tycker du att kudden är så bra att du inte kan slita dig ifrån den så kan du självklart köpa med dig en hem. Prata med personalen i receptionen så hjälper de dig. Detta är ett samarbete med Kungsängen.

Välj mellan bl.a mjuk kudde med gåsdun, lyxig dunkudde med mycket fluff, “sömnig” kudde med anddun, exklusiv mjuk dunkudde, härligt sval syntetkudde med spänst, ergonomisk kudde med stöd åt nacke och skuldra, m.fl.


Green Key på Elite Hotels

Green Key

Elite Stadshotellet Västerås är miljödiplomerade med Green Key. Green Key är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning. Läs gärna mer på http://www.green-key.org/


The Bishops Arms Västerås


Den allra första The Bishops Arms-puben öppnade på Elite Stadshotellet i Västerås 1993. Namnet "The Bishops Arms" valdes tack vare närheten till stadens domkyrka och Biskopsgatan. Sedan dess har den mysiga gastropuben blivit mycket populär både bland Västeråsbor och hotellgäster.

Öppettider

Måndag: 17.00–23.00
Tisdag: 16.00–24.00 
Onsdag: 16.00–24.00
Torsdag: 16.00–24.00
Fredag: 15.00–01.00
Lördag: 12.00–01.00
Söndag: 17.00–22.00Låt oss på Elite Stadshotellet Västerås ta hand om er på er bröllopsdag. Vi erbjuder olika lokaler för upp till 250 gäster, menyer från ett förstklassigt kök och har erfaren personal. Dessutom har vi våra fina rum och sviter som passar utmärkt för både bröllopsparet och tillresta gäster.  luta er tillbaka och njut tillsammans med era gäster på en av livets viktigaste dagar.
Joe Labero har förbluffat människor över hela jordklotet med sin förtrollande gåva och nu är han äntligen tillbaka på svensk mark – för att fira 30 år som magiker, men också för att vända uppochner på allt du trodde var möjligt eller omöjligt. Inget är som det verkar i denna intima och närgångna close up-show, där Labero tar dig med på en svindlande resa genom hans magiska värld, helt utan skyddsnät.

Bo på Elite Stadshotellet Västerås i samband med showen  12 mars.


Från 2190 SEK /2 personer i Superiorum

Boka
Ändra hotell


Fredagen den 31 Mars kommer det engelska bandet 1974 – TRIBUTE TO ABBA – som gjort succé vid tidigare besök i Sverige och Västerås – till Konserthuset i Västerås.

Elite Stadshotellet Västerås erbjuder hotellpaket till konserten. 


Från 1590 SEK /2 personer i Superiorrum

Boka
Ändra hotell


Besök Kokpunktens relaxavdelningen och upplev lugnet i en annars fartylld anläggning. Bo bekvämt på Elite Stadshotellet med närhet till stadens puls, restauranger och shopping.

På Kokpunkten slappnar du av i en varm källa med spektakulär utsikt över Mälaren, eller värmer dig i någon av våra tre bastukoncept. Här finns två jetstreams, stor pool, en sinnlig aromapool m.m.


Från 1600 SEK /2 personer/natt

Boka
Ändra hotell


Elite Stadshotellet och The Bishops Arms erbjuder ett stort antal olika dryckesprovningar inom områdena whisky och öl.

Ölprovningar från 325 SEK/person
Whiskyprovningar från 395 SEK/person


Från 325 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Easy Meetings gör det enkelt att boka mindre möten för upp till 10 personer med kort varsel.  Hos oss på  Elite Stadshotellet finns två lokaler som lämpar sig väl till det mindre möten. Den ena i klassisk bibliotekskänsla och den andra i moderna ljusa färger. Rummen är utrustade med den senaste tekniken och trådlöst Internet.


Från 200 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Spela golf på någon av de natursköna och närbelägna golfbanor som vi på Elite Stadshotellet samarbetar med. Pris från 820:-/ person. Våra golfgäster har också förmånligare priser i vår gastropub. 

 


Från 820 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Bada på actionbadet Kokpunkten i Västerås. Elite Stadshotellet erbjuder badpaket för hela familjen till förmånliga priser.


Från 595 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka ett Dreampaket på Elite Stadshotellet Västerås. Hotellets centrala läge gör att du har bra och trevlig shopping runt hörnet, restauranger med variation samt närhet till kulturarrangemang mm. På hotellet finns gastropuben The Bishop's Arms och för extra god sömn finns vår kuddmeny.


Från 593 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Fira din ledighet med ett besök på Elite Stadshotellet Västerås. Hotellets centrala läge gör att du har bra och trevlig shopping runt hörnet, restauranger med variation och mysiga caféer samt närhet till kulturarrangemang mm. För alla badsugna kan vi rekommendera Västerås nya actionbad Kokpunkten.


Från 672 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka ett lovepaket och bjud med en kär vän till Elite Stadshotellet Västerås. Hos oss kan ni njuta av vackra hotellrum, god mat och dryck samt välja kudde från vår unika kuddmeny. Dessutom finns stadens restauranger, mysiga caféer och shopping alldeles runt hörnet. Vill du komplettera din vistelse med en konsert eller föreställning finns  Konserhuset inom bekvämt promenadavstånd i vackra Vasaparken. Välkommen!

 


Från 1390 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Kommentarer


Silhouette of a person

Anette Pirkhidran

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 9 januari 2017

Positivt: Frukosten och rummet

Att förbättra: Införskaffa sig en restaurang som är mer lämpligt för barnfamiljer.

Övrigt: Våfflorna och äggröran var underbara. Hotellet i helhet var väldigt fint.


Hotellet svarade den 10 januari 2017

Bästa Anette, tack för din fina feedback. Jag blir så glad att du uppskattar frukosten med våfflorna och äggröran. Jag noterar dina synpunkter om restaurangen, vi gör vårt bästa för att The Bishops arms ska passa alla men jag har förståelse att det kan bli rörigt och högljutt i mellanåt. Varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar Jessica Juhlin, Driftschef


Silhouette of a person

Anette Pirkhidran

Omdömet skrevs den 9 januari 2017

Positivt: Frukosten och rummet

Att förbättra: Införskaffa sig en restaurang som är mer lämpligt för barnfamiljer.

Övrigt: Våfflorna och äggröran var underbara. Hotellet i helhet var väldigt fint.


Silhouette of a person

Roger Åberg

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 8 januari 2017

Positivt: Sviten och närheten till allt.

Att förbättra: Se till att allt är helt på rummen.


Hotellet svarade den 10 januari 2017

Bäste Roger, tack för din feedback. Jag blir glad att du uppskattar läget och sviten. Beklagar om vi missat att något var trasigt på rummet. Det är viktigt för oss att få reda på vad vi kunnat gjort bättre. Varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar Jessica Juhlin, Driftschef


Silhouette of a person

Anders Lundstrom

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 8 januari 2017

Positivt: Bra placering av hotellet. Bra frukost. Sköna sängar

Att förbättra: Fixa till i korridorerna


Hotellet svarade den 10 januari 2017

Bäste Anders, tack för att du delar med dig av din vistelse. Jag blir glad att du uppskattar hotellet, frukosten och sängarna. För oss är det viktigt att man sover gott när man bor hos oss. Jag noterar din synpunkt om korridorerna. Varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar Jessica Juhlin, Driftschef


Silhouette of a person

Anna Gustavsson

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 7 januari 2017

Positivt: Servicen och bemötande i reception

Att förbättra: Städningen var inget vidare, hittade ett hundben i bäddsoffan men receptionen hanterade det jättebra. Fick en bra kompensation


Hotellet svarade den 10 januari 2017

Bästa Anna, tack för din feedback. Jag är glad att du uppskattar servicen och receptionens bemötande. Beklagar att vi inte gjort vårt bästa med städningen, tur att det blev bra tillslut. Varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar Jessica Juhlin, Driftschef


Silhouette of a person

Magdalena Högmo Másová

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 6 januari 2017

Att förbättra: Göra så att vattnet från duschen inte läckte på hela golvet.


Hotellet svarade den 10 januari 2017

Bästa Magdalena, jag beklagar att duschväggen inte täcker tillräckligt. Vi kommer under året att se över dessa väggar. Varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar Jessica Juhlin


Silhouette of a person

Lena Berglund

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 5 januari 2017

Positivt: Fint rum bemötandet läget priset

Att förbättra: Vet ej-


Hotellet svarade den 10 januari 2017

Bäste Lena, tack för din feedback. Jag blir glad att du uppskattar rummet, bemötandet och priset. Välkommen tillbaka till oss! Med vänliga hälsningar Jessica Juhlin, Driftschef


Silhouette of a person

Rodhe Skogsund

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 2 januari 2017

Positivt: Sängen, den var bred och jag sov jättebra.

Att förbättra: Det var väldigt kallt på golvet.

Övrigt: Så bra att man får toalettprodukter.


Hotellet svarade den 3 januari 2017

Bästa Rodhe, tack för din feedback. Jag blir glad att du uppskattar sängen och att du sov gott när du bodde hos oss. För oss är det viktigt att man sover gott när man bor hos oss. Beklagar att du upplevde det kallt på rummet. Ibland när det blir omslag i vädret kan det upplevas lite kallt på golven. Varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar Jessica Juhlin, Driftschef


Silhouette of a person

Anders Tägt

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 29 december 2016

Positivt: Fräscht centralt

Att förbättra: Behålla det,(kultur)möjligen mera gästparkeringar.


Hotellet svarade den 29 december 2016

Bäste Anders, tack för din feedback. Det glädjer mig att du uppskattar läget av hotellet. Varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsingar Jessica Juhlin, Driftschef


Silhouette of a person

Anonymous

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 28 december 2016

Positivt: Centralt läge, fräscha rum

Att förbättra: Ha nutella o pannkakor till frukost...


Hotellet svarade den 29 december 2016

Ärade gäst, tack för att du delar med dig av din vistelse. det glädjer mig att du uppskattar läget och våra fräscha rum. På helger serveras det våfflor med nutella:) Varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar Jessica Juhlin, Driftschef


Kontakta oss

Stora Torget
Box 19
721 03 Västerås

Tel: 021-10 28 00
Fax: 021-10 28 10
info.vasteras@elite.se

Bokning
reservation.vasteras@elite.se
021-10 28 20

Hotelldirektör
Cem Gürler
cem.gurler@elite.se
0734-03 71 74

Försäljningschef

Nadja Schmidt
nadja.schmidt@elite.se
0702-09 00 73
Driftchef
Jessica Juhlin
jessica.juhlin@elite.se
021-10 28 07


 


Hitta hit

GPS Koordinater
63.287400, 18.713000

När ni kommer från E18 svänger ni av vid Rocklundamotet och kör mot Centrum. Följ Vasagatan in till centrum, sväng till höger in på Biskopsgatan och därefter omedelbart första till vänster, Östra Kyrkogatan. Entrén till hotellet ligger mitt emot torget.

Parkering Parkering finns på våra två innegårdar för 90 kr/dygn. Parkeringsplats bokar ni via receptionen på telefon 021-10 28 00.
Kommer ni med tåg eller buss?
Kommer ni med tåg eller buss till Västerås centralstation går ni från huvudentrén och korsar övergångsstället mot Vasa Parken. Följ sedan gångvägen genom parken tills ni kommer till Svartån. Fortsätt norrut utmed Svartån och vidare på Köpmangatan. Efter ca:100 meter kommer ni till Stora Torget och Stadshotellet på höger sida.
_