Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   Enkelsäng   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum är klassiskt inredda med högt i tak och stora fina fönster. Med en bekväm enkelsäng passar detta rum bra för 1 person. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar och vissa rum har även safetybox och strykjärn. Vattenkokare finns att låna i receptionen.

Se fler bilder

Från  751 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-12-24)

Nästa

Standard dubbelrum


  1–2 personer   160 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standard dubbelrum är smakfullt inredda med vackra detaljer. Med en rymlig dubbelsäng på 160 cm passar detta rum för två personer eller för dig som reser själv och som önskar extra komfort. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar och vissa rum har även safetybox och strykjärn. Vattenkokare finns att låna i receptionen.

Se fler bilder

Från  751 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-12-24)

Nästa

  1–2 personer   Twin- eller dubbelsäng   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum har stora fönster med vacker utsikt över Norra hamn, Stadsparken eller innergården. Med unika utföranden varierar våra superiorrum både i storlek och form. Här bor 1-2 personer bekvämt i twin- eller dubbelsäng. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, minibar, dusch eller badkar och vissa rum har även safetybox och strykjärn. Vattenkokare finns att låna i receptionen.

Se fler bilder

Från  801 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2018-02-10)

Nästa

  1–2 personer   King size eller dubbelsäng   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxerum har högt i tak och stora fönster med utsikt över Norra hamn, innergården eller Stadsparken. Varje rum är unikt i sitt utförande och varierar i storlek och form, samtliga med gott om utrymme och extra sittytor. Här bor 1-2 personer bekvämt i en King size- eller dubbelsäng. Rummen är utrustade med skrivbord, hårtork, vattenkokare, telefon, tv, minibar, dusch eller badkar och vissa rum har även safetybox och strykjärn.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2018-02-10)

Nästa

  1–4 personer   Twin- eller dubbelsäng + bäddsoffa   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra familjerum är luftiga med extra tilltagen sittyta och en bäddsoffa som rymmer två barn. Rummen är utrustade med skrivbord, hårtork, vattenkokare, telefon, tv, minibar, dusch eller badkar och vissa rum har även safetybox och strykjärn.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2018-02-10)

Nästa

  1–2 personer   King size   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder fem vackra sviter för de som önskar extra komfort eller lyx, två business-sviter och tre tornsviter. Våra sviter finns i olika utföranden varav en med en praktfull eldstad och tre med en härlig balkong. Några av våra runda tornsviter har även möjlighet till connect room. Sviterna är utrustade med skrivbord, extra sittyta, vattenkokare, hårtork, kaffemaskin, badrock, tofflor, telefon, tv, minibar, badkar och vissa rum har även safetybox och strykjärn.

Se fler bilder

Från  1986 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-12-21)

NästaVälkommen till Elite Stadshotellet i Luleå

Anrika Elite Stadshotellet ligger centralt vid Stadsparken i Luleå, nära både shopping och nöjen. Vi erbjuder 158 smakfullt inredda rum och nio populära konferenslokaler. Hotellet har anor från tidigt 1900-tal och stoltserar med en av Norrlands bäst bevarade festsalar – Festivitetssalen med glittrande ljuskronor och stukaturer.

Hos oss kan du avnjuta vällagad mat och dryck i vår omtyckta gastropub The Bishops Arms eller varför inte träna gratis på Inpuls Gym som ligger vägg i vägg med hotellet.

Varmt välkommen till oss!


  158 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  9 konferenslokaler

  Parkering
  Bastu
  Gym
  Gratis WiFi

  7 km till flygplatsen
  500 m till tågstationen
  200 m till buss
  0 m till hamnen


Hotellets historia

När det var dags att bygga Luleå Stadshotell 1897 blev sex herrar ombedda att få den hedersamma uppgiften att välja bland de byggnadsförslag som fanns. Att detta skulle bli något extra var alla överens om. Hotellet fick en ståtlig fasad och utsmyckades med vackra stenarbeten och rymliga rum med alla – på den tiden, tänkbara moderniteter.

Fasaden pryddes med tinnar och torn vilket var tidstypiskt för denna period. Den stora Festivitetssalen belades med bladguld på väggarna och från Italien kom stuckatörer resande för att forma innertaket. Efter fyra års hårt arbete hölls invigningsbanketten den 2 oktober 1903.

1959 drabbades hotellet av en förödande brand. Pojkars lek hade orsakat att hotellet stod i ljusan låga. Tredje och fjärde våningen förstördes liksom taket på Festivitetssalen. De enorma kristallkronorna rasade och man fick ännu en gång ta hit stuckatörerna från Italien för att återställa det vackra taket. Även våningarna under byggdes upp igen, men denna gång utan tinnar och torn. Hotellet var vid denna tidpunkt för litet och man passade därför på att bygga en ny dansrestaurang när byggnationerna ändå var igång. Restaurangen döptes till Restaurang Bryggan eftersom den hade utsikt över Norra Hamnen.

Sista utbyggnaden av hotellet skedde 2001 då The Bishops Arms, en engelsk gastropub i klassisk miljö uppstod. Varmt välkommen att uppleva detta storslagna stadshotell i hjärtat av Luleå.


Wifi på Elite Hotels

WiFi & IT

Som gäst hos oss på Elite Stadshotellet surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler. 


Receptionen. Lång receptionsdisk med brunt trä, lampa med vit lampskärm, blombukett i vas. Glasdörrar in till entrén, lila fåtölj, stort fönster med oval topp.

in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00* avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.

* Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Vi erbjuder roomservice alla dagar mellan kl. 17.00–21.30 (med undantag för vissa helgdagar).
För beställning kontakta roomservice eller receptionen 0920-27 40 00.


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Vi har eget kallgarage med ca 30 platser och alla med tillgång till motorvärmare. Garageplatsen kostar 170 kr/dygn och går ej att förboka.

Uttag för elbil
Nu kan vi även erbjuda p-plats med uttag 3-fas samt 220 volt för din elbil. Kontakta receptionen 0920-27 40 00 för mer information.

Obs! Maxhöjden för nedfart till garaget är 175 cm. 


Blå skylt med grön nyckel, logotype för green key

Green Key

Hotellet är miljödiplomerat enligt Green Key som är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning. Läs gärna mer HÄR


Bulldog som ligger på golvet och blickar in i kameran.

Husdjur

Självklart ska våra fyrfota vänner bo med stil också! Vi erbjuder ett antal hotellrum för ett tillägg på 200 kr/natt där djurbädd och matskål finns till ert förfogande. Kontakta oss på 0920-27 40 00 för bokning och mer information.


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Önskar du tvättservice som kemtvätt, vänligen kontakta receptionen för kostnads- och tidsförslag.


Gymmet Inpuls. Tjej med svarta byxor och vitt linne sträcker ut armarna. Vita väggar och högt i tak.

Gym/Wellness

Som gäst hos oss tränar du gratis på gymmet Inpuls med ingång direkt från hotellet. Bokningsbara pass, till exempel spinning, body pump och yoga erbjuds till 50 % rabatt. Här finns också en bastu och relax med utsikt över Norra Hamn.

Mer information och schema hittar du på www.inpuls.nu


Cykel

Låna gärna en av våra två cyklar och upptäck Luleås fina cykelvägar. Självklart finns cykelhjälmar till båda cyklarna. Cyklarna går ej att förboka utan lånas ut i mån av tillgänglighet.  Kontakta gärna vår reception för mer info.


Elite Stadshotellet, Luleå


Vi erbjuder nio unika konferenslokaler med kapacitet för upp till 200 personer. Våra mötesrum har anor från tidigt 1900-tal och är olika i både utförande och storlek. Varmt välkommen att konferera hos oss!

  • 9 konferenslokaler
  • 158 hotellrum
  • 2–200 personer
  • 1 restaurang

The Bishops Arms, gastropub. Bardisk på höger sida med flaskor på hyllor längst väggen. Pelare i mitten, och barbås till vänster.

The Bishops Arms, Luleå


I anslutning till hotellet ligger vår mycket uppskattade gastropub The Bishops Arms. Här kan du avnjuta vällagad mat och dryck i genuin engelsk pubmiljö.

Öppettider

Måndag–torsdag: 16.00–00.00
Fredag–lördag: 16.00–02.00
Söndag: 16.00–23.00

Köket har öppet kl. 16.00–22.00 alla dagar.


Lunchrestaurang Tallkotten. Dukade bord med glas, tallrikar, bestick och vita servetter. Bruna stolar med lädersits, och sittsoffor i blått tyg.

Restaurang Tallkotten


Vid lunchtid är Tallkotten det givna valet för affärs- och representationsluncher. 

Öppettider

Lunch 

Måndag–fredag: 11.30–14.00


Frukost


Vår frukostbuffé serveras i vår vackra festivitetssal, veckans alla dagar. Varmt välkommen!

Öppettider

Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.30–11.00
Söndag: 07.30–12.00Vi på Elite Stadshotellet i Luleå har många års erfarenhet av att ta emot bröllopspar, för både bröllopsmiddag, fest och övernattning. Stadshotellet är centralt beläget i Luleå med hamnen och vattnet på ena sidan och vackra Stadsparken på den andra. Läs mer här och låt er inspireras!
Unna dig en hotellövernattning när du ser ditt favoritlag spela.


Från 894 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Unna dig en hotellövernattning i samband med ditt konsert- eller teaterbesök i Luleå.


Från 894 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka vårt förmånliga golfpaket där boende på Elite Stadshotellet i Luleå och greenfee till Bodens GK ingår. 


Från 1430 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Upplev något utöver det vanliga! Sälsafari med naturguide och sjungande sälar i Piteå skärgård. Efter denna härliga naturupplevelse bor ni bekvämt hos oss på Elite Stadshotellet i Luleå. Läs mer om erbjudandet och hur du bokar här!


Från 2400 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Upplev sälar på riktigt nära håll. På detta safari i Piteå skärgård får du simma med sälar! Efter denna härliga upplevelse bor ni bekvämt hos oss på Elite Stadshotellet i Luleå. Läs mer om erbjudandet och hur du bokar här!


Från 3600 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka vårt trampolinpaket och ta del av en unik upplevelse som höjer pulsen. I paketet ingår boende på centrala Elite Stadshotellet i Luleå och inträde till norra Sveriges första trampolinpark. 


Från 1370 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Upplev Elite Hotels klassiska julbord med modern tvist på Elite Stadshotellet i Luleå. Njut av ett välsmakande och generöst julbord i vår vackra festivitetssal med anor från tidigt 1900-tal.


Från 495 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Hos oss på Elite Stadshotellet i Luleå kan du boka möten i någon av våra nio vackra lokaler. Konferensvåningen har anor från början av 1900-talet och alla mötesrum är utrustade med modern konferensteknik. 


Från 200 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Boka en härlig weekend på anrika Elite Stadshotellet i Luleå. Med Dream bokar du våra bästa helgpriser. Njut av allt som Luleå har att erbjuda, både shopping och nöjen. Koppla av i vår bastu eller avnjut en god öl på The Bishops Arms. Somna skönt i våra sängar och vakna till en härlig frukostbuffé i restaurangen.


Från 892 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Holiday på anrika Elite Stadshotellet i Luleå. Under lov och storhelger bor du till bästa pris i något av våra mysiga hotellrum. Ta del av vad allt som Luleå har att erbjuda ett stenkast från shopping, restauranger och nöjen. Sov gott i våra sköna sängar och vakna till en härlig frukostbuffé i restaurangen.


Från 892 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på anrika Elite Stadshotellet i Luleå. Vi erbjuder 158 vackra hotellrum i en byggnad med anor från tidigt 1900-tal. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. I hotellet finns både gastropub, gym och bastu. Välj själva om ni vill avnjuta er frukost på rummet eller besöka vår restaurang med härlig frukostbuffé.


Från 1650 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Kommentarer


Silhouette of a person

Richard Uhrzander

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 17 november 2017

Positivt: Läget!!!

Att förbättra: Fixa bättre kaffe i loungen!!! Nespresso!!! Finns hos andra Elite.

Övrigt: Presonalen är väldigt trevlig och tillmötesgående.


Silhouette of a person

Anonymous

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 15 november 2017

Positivt: Läget.

Att förbättra: Ha två fåtöljer i varje dubbelrum.


Silhouette of a person

Anonymous

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 13 november 2017

Positivt: Närheten till gymmet. Trevlig personal.


Silhouette of a person

Rodrigo Gebrie

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 9 november 2017

Positivt: Frukost och rummet


Silhouette of a person

Ulf Nilsson

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 1 november 2017

Positivt: Personalens bemötande

Att förbättra: Se över det här med engångsartiklar


Silhouette of a person

Yvonne Nilsson

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 30 oktober 2017

Positivt: Rent och fint. Trevlig personal och god fruckost :)

Att förbättra: Ena fönstret i Rum 422 är skevt och behöver ses över. Det stormade in kall luft.

Övrigt: Tack och vi kommer garanterat tillbaka.


Silhouette of a person

Carina Bergman

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 30 oktober 2017

Positivt: Utsikten från frukost matsalen

Att förbättra: Saunan


Silhouette of a person

Cajsa af Ekenstam

Betyg: 3/10

Omdömet skrevs den 23 oktober 2017

Positivt: Centralt placerat

Att förbättra: Jobba mer med hållbarhet - miljö. Inte engångsförpackningar i badrummen, på frukosten etc. Göra fler miljöinsatser som syns och märks.


Silhouette of a person

Esam Mowahhad

Betyg: 5/10

Omdömet skrevs den 18 oktober 2017

Positivt: Bra frukost. Vänlig och professionell personal vid incheck.

Att förbättra: -utöka vatten trycket i duschen. Man är stressad av det låga flödet och duschen tar längre tid än normalt. frågan är hur mycket ni sparar när det tar längre tid att tvätta bort tvålen? - inget varmvatten en morgon, 10 min kallvatten flöde, kl 0650? Var jag verkligen den första som upptäckte det. ingen information från hotell, vid kontakt per tel fick: Ojdå. Skickar vaktmästare. Väntar 15 min och ringer igen pga utebliven besked och hör att vvs kommer under dagen. Slössade bort 30 min och missade min buss. Anlände 45 min sen till min arbetsplats. Ni skadade varumärket eftersom jag arbetade med sänglukten. Mitt varumärke är jag ( läkare) med direkt pat kontakt. Övervägde att fakturera er för förlust av arbetstid, men arbetsplatsen nämnde inget om min försening. På bussen får jag besked att vattnet är igång nu kl 0750 av samma nonchalanta rösten per tel. Ert hotell blir sista alternativet vid kommande uppdrag och jag kommer att bo v7-35 på Hotell 2018 i Lulle. Varje klient ör väldigt viktigt i en sådan liten stad, men ni verkar ha råd. Synd. Jag gillade skarpt den inbjudande frukost salen med fantastiska takhöjden. - oh , jag lämnade även en ifylld talong för business deal och inget respons alls redan inlämnad v37. Kanske bra att jag undeviker helt eran kedja även.

Övrigt: Mappen på rummet saknad telnummer till receptionen. Jag behövde googla det för att anmäla vattenfelet.


Hotellet svarade den 31 oktober 2017

Bästa Esam, vi uppskattar att du tog dig tid att svara på vår webbenkät! Vi är ett Green Key certifierat hotell och en av åtgärderna är att vi har ett mindre tryck i vårt vattenflöde. Den morgonen när det inte fanns något varmvatten så var det tyvärr inget vi kunde förutspå då det blev ett stort datorfel som störde både vattnet och värmen. Du var den första av flera gäster som meddelade oss om det och vi kunde direkt ringa efter hjälp. Ledsen att du uppfattade receptionisten som nonchalant, vet att hon bara ville vara vänlig och meddela att vattnet äntligen hade kommit igång. Angående din talong angående business deal vet jag tyvärr inte vad som hänt men du får gärna skicka oss ett mail så att vi får möjlighet att lägga upp det. Telefonguide ska finnas på alla hotellrum, vi ska se över om denna kan ha försvunnit från rummet du bodde. Trots allt var det trevlig läsning att du uppskattade frukosten i Festivitetssalen samt personalen vid incheckning och vi hoppas ändå att du kan tänka dig att ge oss en chans till. Med vänliga hälsningar, Kicki Isaksson, Elite Stadshotellet Luleå.


Silhouette of a person

Eva Norrman Brandt

Betyg: 5/10

Omdömet skrevs den 18 oktober 2017

Positivt: Bra rum och närhet till gym

Att förbättra: Avsluta samarbetet med puben eller ta ett allvarligt snack med ansvariga!


Hotellet svarade den 31 oktober 2017

Kära Eva, tack för din feedback! Jag är glad att höra att du gillar våra rum och möjligheten att träna fritt på Inpuls som gäst hos oss. Jag beklagar djupt att upplevelsen på puben inte levde upp till förväntningarna både för dig och för oss, jag hoppas att möjligheten kommer att få välkomna dig tillbaka till oss och att vistelsen då blir perfekt. Med vänliga hälsningar, Elin Arvesen, Elite Stadshotellet, Luleå


Kontakta oss

Elite Stadshotellet Luleå
Storgatan 15
972 32 Luleå

Tel: 0920-27 40 00
Fax: 0920-670 92
info.lulea@elite.se

Bokning
info.lulea@elite.se
0920-27 40 00
Hotelldirektör
Mimmo Cicero
mimmo.cicero@elite.se
0920-27 40 70

Försäljningschef
Lina Ekström
lina.ekstrom@elite.se
070-221 46 30
Receptionschef
Christina Isaksson
christina.isaksson@elite.se
0920-27 40 00

Hitta hit

GPS koordinater
65.583662 | 22.146292

Parkering
Hotellet har eget kallgarage med ca 30 platser som har tillgång till motorvärmare. Garageplats kostar 170 kr/dygn och går ej att förboka. Obs! Maxhöjden för nedfarten till garaget är 175 cm.

Taxi
Kontakta vår reception eller bokning.

Flygbussar
Trafikeras av Luleå Lokaltrafik, hållplats finns på Smedjegatan. Bussarna avgår i anslutning till flygavgångarna.
Avstånd
Elite Stadshotellet Luleå – Centrum 0 m
Elite Stadshotellet Luleå – Luleå Airport 7 km
Elite Stadshotellet Luleå – Haparanda 125 km
Elite Stadshotellet Luleå – Kiruna 365 km
Elite Stadshotellet Luleå – Umeå 275 km
Elite Stadshotellet Luleå – Sundsvall 530 km
_