Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   Enkelsäng   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum är klassiskt inredda med högt i tak och stora fina fönster. Med en bekväm enkelsäng passar detta rum bra för 1 person. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar och vissa rum har även safetybox och strykjärn. Vattenkokare finns att låna i receptionen.

Se fler bilder

Från  666 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-11)

Nästa

Standard dubbelrum


  1–2 personer   160 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standard dubbelrum är smakfullt inredda med vackra detaljer. Med en rymlig dubbelsäng på 160 cm passar detta rum för två personer eller för dig som reser själv och som önskar extra komfort. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar och vissa rum har även safetybox och strykjärn. Vattenkokare finns att låna i receptionen.

Se fler bilder

Från  711 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-10)

Nästa

  1–2 personer   Twin- eller dubbelsäng   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum har stora fönster med vacker utsikt över Norra hamn, Stadsparken eller innergården. Med unika utföranden varierar våra superiorrum både i storlek och form. Här bor 1-2 personer bekvämt i twin- eller dubbelsäng. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, minibar, dusch eller badkar och vissa rum har även safetybox och strykjärn. Vattenkokare finns att låna i receptionen.

Se fler bilder

Från  801 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-02-01)

Nästa

  1–2 personer   King size eller dubbelsäng   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxerum har högt i tak och stora fönster med utsikt över Norra hamn, innergården eller Stadsparken. Varje rum är unikt i sitt utförande och varierar i storlek och form, samtliga med gott om utrymme och extra sittytor. Här bor 1-2 personer bekvämt i en King size- eller dubbelsäng. Rummen är utrustade med skrivbord, hårtork, vattenkokare, telefon, tv, minibar, dusch eller badkar och vissa rum har även safetybox och strykjärn.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-02-16)

Nästa

  1–4 personer   Twin- eller dubbelsäng + bäddsoffa   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra familjerum är luftiga med extra tilltagen sittyta och en bäddsoffa som rymmer två barn. Rummen är utrustade med skrivbord, hårtork, vattenkokare, telefon, tv, minibar, dusch eller badkar och vissa rum har även safetybox och strykjärn.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-10)

Nästa

  1–2 personer   King size   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder fem vackra sviter för de som önskar extra komfort eller lyx, två business-sviter och tre tornsviter. Våra sviter finns i olika utföranden med unika inredningsdetaljer. Några av våra runda tornsviter har även möjlighet till connect room. Sviterna är utrustade med skrivbord, extra sittyta, vattenkokare, hårtork, kaffemaskin, badrock, tofflor, telefon, tv, minibar, badkar och vissa rum har även safetybox och strykjärn.

Se fler bilder

Från  1881 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2018-12-19)

NästaVälkommen till Elite Stadshotellet i Luleå

Anrika Elite Stadshotellet ligger centralt vid Stadsparken i Luleå, nära både shopping och nöjen. Vi erbjuder 158 smakfullt inredda rum och nio populära konferenslokaler. Hotellet har anor från tidigt 1900-tal och stoltserar med en av Norrlands bäst bevarade festsalar – Festivitetssalen med glittrande ljuskronor och stukaturer.

Hos oss kan du avnjuta vällagad mat och dryck i vår omtyckta gastropub The Bishops Arms eller varför inte träna gratis på Inpuls Gym som ligger vägg i vägg med hotellet.

Varmt välkommen till oss!


  158 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  9 konferenslokaler

  Parkering
  Bastu
  Gym
  Gratis WiFi

  7 km till flygplatsen
  500 m till tågstationen
  200 m till buss
  0 m till hamnen


Hotellets historia

När det var dags att bygga Luleå Stadshotell 1897 blev sex herrar ombedda att få den hedersamma uppgiften att välja bland de byggnadsförslag som fanns. Att detta skulle bli något extra var alla överens om. Hotellet fick en ståtlig fasad och utsmyckades med vackra stenarbeten och rymliga rum med alla – på den tiden, tänkbara moderniteter.

Fasaden pryddes med tinnar och torn vilket var tidstypiskt för denna period. Den stora Festivitetssalen belades med bladguld på väggarna och från Italien kom stuckatörer resande för att forma innertaket. Efter fyra års hårt arbete hölls invigningsbanketten den 2 oktober 1903.

1959 drabbades hotellet av en förödande brand. Pojkars lek hade orsakat att hotellet stod i ljusan låga. Tredje och fjärde våningen förstördes liksom taket på Festivitetssalen. De enorma kristallkronorna rasade och man fick ännu en gång ta hit stuckatörerna från Italien för att återställa det vackra taket. Även våningarna under byggdes upp igen, men denna gång utan tinnar och torn. Hotellet var vid denna tidpunkt för litet och man passade därför på att bygga en ny dansrestaurang när byggnationerna ändå var igång. Restaurangen döptes till Restaurang Bryggan eftersom den hade utsikt över Norra Hamnen.

Sista utbyggnaden av hotellet skedde 2001 då The Bishops Arms, en engelsk gastropub i klassisk miljö uppstod. Varmt välkommen att uppleva detta storslagna stadshotell i hjärtat av Luleå.


Wifi på Elite Hotels

WiFi & IT

Som gäst hos oss på Elite Stadshotellet surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler. 


Receptionen. Lång receptionsdisk med brunt trä, lampa med vit lampskärm, blombukett i vas. Glasdörrar in till entrén, lila fåtölj, stort fönster med oval topp.

in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00 avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.Frukost

Frukost
Måndag–fredag: 06.00–09.30
Lördag: 07.00–11.00
Söndag: 07.00–12.00


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Vi har eget kallgarage med ca 30 platser och alla med tillgång till motorvärmare. Garageplatsen kostar 190 kr/dygn och går ej att förboka.

Uttag för elbil
Nu kan vi även erbjuda p-plats med uttag 3-fas samt 220 volt för din elbil. Kontakta receptionen 0920-27 40 00 för mer information.

Obs! Maxhöjden för nedfart till garaget är 175 cm. 


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Vi erbjuder roomservice alla dagar mellan kl. 17.00–21.30 (med undantag för vissa helgdagar).
För beställning kontakta roomservice eller receptionen 0920-27 40 00.


Blå skylt med grön nyckel, logotype för green key

Green Key

Hotellet är miljödiplomerat enligt Green Key som är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning. Läs gärna mer HÄR


Bulldog som ligger på golvet och blickar in i kameran.

Husdjur

Självklart ska våra fyrfota vänner bo med stil också! Vi erbjuder ett antal hotellrum för ett tillägg på 200 kr/natt där djurbädd och matskål finns till ert förfogande. Kontakta oss på 0920-27 40 00 för bokning och mer information.


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Önskar du tvättservice som kemtvätt, vänligen kontakta receptionen för kostnads- och tidsförslag.


Gymmet Inpuls. Tjej med svarta byxor och vitt linne sträcker ut armarna. Vita väggar och högt i tak.

Gym/Wellness

Som gäst hos oss tränar du gratis på gymmet Inpuls med ingång direkt från hotellet. Bokningsbara pass, till exempel spinning, body pump och yoga erbjuds till 50 % rabatt. Här finns också en bastu och relax med utsikt över Norra Hamn.

Mer information och schema hittar du på www.inpuls.nu


Cykel

Låna gärna en av våra två cyklar och upptäck Luleås fina cykelvägar. Självklart finns cykelhjälmar till båda cyklarna. Cyklarna går ej att förboka utan lånas ut i mån av tillgänglighet.  Kontakta gärna vår reception för mer info.


Ben med skor som springer på vägen.

MOTIONSRUNDA

Vi på Elite Stadshotellet i Luleå vill främja hälsan och erbjuder därför förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från 3 till 10 kilometer. 

Rutt A (3,04 km)
Rutt B (6,00 km)
Rutt C (10,24 km)


Elite Stadshotellet, Luleå


Vi erbjuder nio unika konferenslokaler med kapacitet för upp till 200 personer. Våra mötesrum har anor från tidigt 1900-tal och är olika i både utförande och storlek. Varmt välkommen att konferera hos oss!

  • 9 konferenslokaler
  • 158 hotellrum
  • 2–200 personer
  • 1 restaurang

The Bishops Arms, gastropub. Bardisk på höger sida med flaskor på hyllor längst väggen. Pelare i mitten, och barbås till vänster.

The Bishops Arms Luleå


I anslutning till hotellet ligger vår mycket uppskattade gastropub The Bishops Arms. Här kan du avnjuta vällagad mat och dryck i genuin engelsk pubmiljö.

Öppettider

Måndag–torsdag: 16.00–00.00
Fredag–lördag: 16.00–02.00
Söndag: 16.00–23.00

Köket har öppet kl. 16.00–22.00 alla dagar.


Lunchrestaurang Tallkotten. Dukade bord med glas, tallrikar, bestick och vita servetter. Bruna stolar med lädersits, och sittsoffor i blått tyg.

Restaurang Tallkotten


Vid lunchtid är Tallkotten det givna valet för affärs- och representationsluncher. 

Öppettider

Lunch 
Måndag–fredag: 11.30–14.00

Frukost
Måndag–fredag: 06.00–09.30
Lördag: 07.00–11.00
Söndag: 07.00–12.00Vi på Elite Stadshotellet i Luleå har många års erfarenhet av att ta emot bröllopspar, för både bröllopsmiddag, fest och övernattning. Stadshotellet är centralt beläget i Luleå med hamnen och vattnet på ena sidan och vackra Stadsparken på den andra. Läs mer här och låt er inspireras!
Fira in det nya året med en härlig fyrarätters nyårssupé på restaurang Tallkotten, sov ut i ett av våra bekväma dubbelrum och njut av en generös frukostbuffé på nyårsdagen.


Från 3580 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Upplev Elite Hotels klassiska julbord med modern twist på Elite Stadshotellet i Luleå. Njut av ett välsmakande och generöst julbord i vår vackra festivitetssal med anor från tidigt 1900-tal.


Från 545 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Hos oss på Elite Stadshotellet i Luleå kan du boka möten i någon av våra nio vackra lokaler. Konferensvåningen har anor från början av 1900-talet och alla mötesrum är utrustade med modern konferensteknik. 


Från 200 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Upplev vackra Elite Stadshotellet i Luleå. Hotellet har anor från tidigt 1900-tal och ligger ett stenkast från både shopping och nöjen. Sov skönt i våra sängar och vakna upp till en generös frukostbuffé.


Från 522 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka en härlig weekend på anrika Elite Stadshotellet i Luleå. Med vårt weekenderbjudande bokar du våra bästa helgpriser. Njut av allt som Luleå har att erbjuda, både shopping och nöjen. Koppla av i vår bastu eller avnjut en god öl på The Bishops Arms. Somna skönt i våra sängar och vakna till en härlig frukostbuffé i restaurangen.


Från 1045 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka in en hotellvistelse på anrika Elite Stadhotellet under jullovet. Hos oss kan du sova ut i stora sängar och vakna upp till en härlig frukostbuffé med alternativ för alla smaker. Elite Stadshotellet ligger mitt i centrala Luleå med närhet till både shopping, restauranger och nöje.


Från 892 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på anrika Elite Stadshotellet i Luleå. Vi erbjuder 158 vackra hotellrum i en byggnad med anor från tidigt 1900-tal. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. I hotellet finns både gastropub, gym och bastu. Välj själva om ni vill avnjuta er frukost på rummet eller besöka vår restaurang med härlig frukostbuffé.


Från 1745 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Betyg


88%
skulle rekommendera oss till en vän

Kommentarer


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 17 november 2018

Positivt: Personalen

Att förbättra: Städningen av badrummet


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 16 november 2018

Positivt: Servicen! Helt fantastisk personal, otroligt hjälpsamma. Vi som småbarnsfamilj med förfrågningar på vällinguppvärmning och roomservice och allt därtill, dessutom med en flicka på 1 år som älskade akustiken i stora matsalen och provade rösten flertalet gånger så var det inga sura miner utan alla var otroligt varma och vänliga.

Att förbättra: Inte ändra på någonting, ni var fantastiska!


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 13 november 2018

Positivt: Badkaret😁, servicen, fräscht, väl ljudisolerade rum. Gångavstånd till affärerna.

Att förbättra: Större tv i deluxe rummet, bättre kaffe till frukosten.


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 11 november 2018

Positivt: Mkt trevlig personal!!!


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 9 november 2018

Positivt: Atmosfär och service i skön kombination


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 6 november 2018

Positivt: Rummen,Servicen,Mottagandet.

Att förbättra: Vet ej

Övrigt: nej


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 3 november 2018

Positivt: Fick hjälp att hitta Pitepalt 😂 och hitta till det grymt bra gymmet med gruppträningar

Att förbättra: Gratis kvällsbufe som på clarion comfort


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 29 oktober 2018

Positivt: Reservation easy and correct communication.

Att förbättra: Porridge at the breakfast!


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 28 oktober 2018

Positivt: Trevlig personal och fantastiska rum. Läget


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 22 oktober 2018

Positivt: Fantastikt Hotell, med en miljö utöver det vanliga. Alla som jobbar på Elite Stadshotellet kan känna stolthet. Mycket trevlig personal. Ett av de bästa hotellen jag bott på av säkerligen ett 300 tal.

Att förbättra: känna stolthet för ett sådan vacket hotell , med en frukost matsal utöver det vanliga.


Hotellet svarade den 15 november 2018

Bästa Bengt, tusen tack för din fantastiska recension! Det är underbart att läsa dina komplimanger och det är ord som dessa som gör att vi kan sträcka på oss lite extra :) Vi ser fram emot att få välkomna dig tillbaka! Med vänliga hälsningar, Elin Arvesen, Elite Stadshotellet Luleå


Kontakta oss

Hitta till hotellet

GPS koordinater 
65.583662 | 22.146292
 
FLYGPLATS
Luleå Airport, bussar med Luleå Lokaltrafik avgår i anslutning till flygavgångarna. Närmaste hållplats är Smedjegatan, fyra minuter från hotellet.
 
TÅG
Luleå tågstation ligger 800 m från hotellet. Gå en kort promenad längs Storgatan.
 
BUSS
Luleå Busstation ligger nära tågstationen, ca 800 m från hotellet. Gå längs Storgatan till hotellet.
 
BIL
Följ skyltning mot centrum, hotellet ligger på Storgatan 15 mitt i Luleå.
 
PARKERING
Hotellet har ett antal platser i eget kallgarage med tillgång till motorvärmare. Platserna kan inte förbokas.
_