Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   Enkelsäng   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standard enkelrum har allt du behöver för din vistelse. Rummen är luftiga och inredda med en bekväm säng och sköna kuddar, en fåtölj och ett skrivbord. Badrum med dusch.

Se fler bilder

Från  666 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-07-02)

Nästa

Standard dubbelrum


  1–2 personer   160 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

I våra ljusa och luftiga dubbelrum finns plats för paus, reflektion och arbete. Rummen har vackra detaljer och en bekväm säng med sköna kuddar. Här finns en fåtölj och ett skrivbord för kreativa idéer. Badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  711 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-28)

Nästa

  1–2 personer   Twin- eller dubbelsäng   WiFi ingår   Frukost ingår

Superior är bekväma dubbelrum med stora fönster och fin utsikt över Norra hamn, Stadsparken eller innergården. Rummen är unika med olika storlek och individuell inredning. Här kan du koppla av eller arbeta, det finns en bekväm fåtölj och en arbetsplats. Sängen är bäddad med sköna kuddar för att ge maximal vila. Badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  801 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-07-02)

Nästa

  1–2 personer   King size eller dubbelsäng   WiFi ingår   Frukost ingår

Deluxe är elegant inredda dubbelrum med högt i tak och fin utsikt över Norra hamn, Stadsparken eller innergården. Varje rum är unikt och varierar i storlek och inredning. Här kan du låta jobbet ta paus, varva ner i en skön fåtölj eller luta dig tillbaka mot de sköna kuddarna i sängen. Deluxe har en arbetsplats och garderob för väskor och kläder. Badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-26)

Nästa

  1–4 personer   Twin- eller dubbelsäng + bäddsoffa   WiFi ingår   Frukost ingår

Ta med familjen till Luleå och bo i våra luftiga och trivsamma familjerum. Här finns gott om plats att umgås, skratta och sova. Skrivbordet ger plats för pyssel och garderoben för väskor och kläder. Badrum har dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  891 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-06-07)

Nästa

  1–2 personer   King size   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra vackra sviter ger en hotellupplevelse utöver det vanliga. Vi erbjuder tre runda tornsviter med stora fönster och ett vackert ljusinsläpp. Alla sviter har vackra fönster samt är inredda med bekväma sittgrupper och sobra färger vilket skapar en inbjudande atmosfär. Sovrummet har en härlig dubbelsäng med sköna kuddar för att ge optimal vila. 

Se fler bilder

Från  2241 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-05-02)

NästaVälkommen till Elite Stadshotellet i Luleå

Anrika Elite Stadshotellet ligger centralt vid Stadsparken i Luleå, nära både shopping och nöjen. Vi erbjuder 158 smakfullt inredda rum och nio populära konferenslokaler. Hotellet har anor från tidigt 1900-tal och stoltserar med en av Norrlands bäst bevarade festsalar – Festivitetssalen med glittrande ljuskronor och stukaturer.

Hos oss kan du avnjuta vällagad mat och dryck i vår omtyckta gastropub The Bishops Arms eller varför inte träna gratis på gymmet som ligger vägg i vägg med hotellet.

Varmt välkommen till oss!


  158 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  9 konferenslokaler

  Parkering
  Bastu
  Gym
  Gratis WiFi

  7 km till flygplatsen
  500 m till tågstationen
  200 m till buss
  0 m till hamnen


Hotellets historia

När det var dags att bygga Luleå Stadshotell 1897 blev sex herrar ombedda att få den hedersamma uppgiften att välja bland de byggnadsförslag som fanns. Att detta skulle bli något extra var alla överens om. Hotellet fick en ståtlig fasad och utsmyckades med vackra stenarbeten och rymliga rum med alla – på den tiden, tänkbara moderniteter.

Fasaden pryddes med tinnar och torn vilket var tidstypiskt för denna period. Den stora Festivitetssalen belades med bladguld på väggarna och från Italien kom stuckatörer resande för att forma innertaket. Efter fyra års hårt arbete hölls invigningsbanketten den 2 oktober 1903.

1959 drabbades hotellet av en förödande brand. Pojkars lek hade orsakat att hotellet stod i ljusan låga. Tredje och fjärde våningen förstördes liksom taket på Festivitetssalen. De enorma kristallkronorna rasade och man fick ännu en gång ta hit stuckatörerna från Italien för att återställa det vackra taket. Även våningarna under byggdes upp igen, men denna gång utan tinnar och torn. Hotellet var vid denna tidpunkt för litet och man passade därför på att bygga en ny dansrestaurang när byggnationerna ändå var igång. Restaurangen döptes till Restaurang Bryggan eftersom den hade utsikt över Norra Hamnen.

Sista utbyggnaden av hotellet skedde 2001 då The Bishops Arms, en engelsk gastropub i klassisk miljö uppstod. Varmt välkommen att uppleva detta storslagna stadshotell i hjärtat av Luleå.


Wifi på Elite Hotels

WiFi & IT

Som gäst hos oss på Elite Stadshotellet surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler. 


Receptionen. Lång receptionsdisk med brunt trä, lampa med vit lampskärm, blombukett i vas. Glasdörrar in till entrén, lila fåtölj, stort fönster med oval topp.

in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00 avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.Fasad i dagsljus. Stor tegelbyggnad från tidigt 1900-tal. Blå himmel med vita moln, gröna träd längs med gågatan.

Elite Stadshotellet, Luleå

Frukost
Måndag–fredag: 06.00–09.30
Lördag: 07.00–11.00
Söndag: 07.00–12.00


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Vi har eget kallgarage med ca 30 platser och alla med tillgång till motorvärmare. Garageplatsen kostar 190 kr/dygn och går ej att förboka.

Uttag för elbil
Nu kan vi även erbjuda p-plats med uttag 3-fas samt 220 volt för din elbil. Kontakta receptionen 0920-27 40 00 för mer information.

Obs! Maxhöjden för nedfart till garaget är 175 cm. 


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Vi erbjuder roomservice alla dagar mellan kl. 17.00–21.30 (med undantag för vissa helgdagar).
För beställning kontakta roomservice eller receptionen 0920-27 40 00.


Blå skylt med grön nyckel, logotype för green key

Green Key

Hotellet är miljödiplomerat enligt Green Key som är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning. Läs gärna mer HÄR


Bulldog som ligger på golvet och blickar in i kameran.

Husdjur

Självklart ska våra fyrfota vänner bo med stil också! Vi erbjuder ett antal hotellrum för ett tillägg på 200 kr/natt där djurbädd och matskål finns till ert förfogande. Kontakta oss på 0920-27 40 00 för bokning och mer information.


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Önskar du tvättservice som kemtvätt, vänligen kontakta receptionen för kostnads- och tidsförslag.


Gymmet Inpuls. Tjej med svarta byxor och vitt linne sträcker ut armarna. Vita väggar och högt i tak.

Gym/Wellness

När du bor hos oss får du träna gratis på Wordclass som ligger vägg i vägg med hotellet. Gymmet är helt nyrenoverat och erbjuder träning för alla - och stans vackraste utsikt. Läs mer här


Cykel

Låna gärna en av våra två cyklar och upptäck Luleås fina cykelvägar. Självklart finns cykelhjälmar till båda cyklarna. Cyklarna går ej att förboka utan lånas ut i mån av tillgänglighet.  Kontakta gärna vår reception för mer info.


Ben med skor som springer på vägen.

MOTIONSRUNDA

Vi på Elite Stadshotellet i Luleå vill främja hälsan och erbjuder därför förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från 3 till 10 kilometer. 

Rutt A (3,04 km)
Rutt B (6,00 km)
Rutt C (10,24 km)


Elite Stadshotellet, Luleå


Vi erbjuder nio unika konferenslokaler med kapacitet för upp till 200 personer. Våra mötesrum har anor från tidigt 1900-tal och är olika i både utförande och storlek. Varmt välkommen att konferera hos oss!

  • 9 konferenslokaler
  • 158 hotellrum
  • 2–200 personer
  • 1 restaurang

The Bishops Arms, gastropub. Bardisk på höger sida med flaskor på hyllor längst väggen. Pelare i mitten, och barbås till vänster.

The Bishops Arms Luleå


I anslutning till hotellet ligger vår mycket uppskattade gastropub The Bishops Arms. Här kan du avnjuta vällagad mat och dryck i genuin engelsk pubmiljö.

Öppettider

Måndag–torsdag: 16.00–00.00
Fredag–lördag: 16.00–02.00
Söndag: 16.00–23.00

Köket har öppet kl. 16.00–22.00 alla dagar.


Lunchrestaurang Tallkotten. Dukade bord med glas, tallrikar, bestick och vita servetter. Bruna stolar med lädersits, och sittsoffor i blått tyg.

Restaurang Tallkotten


Vid lunchtid är Tallkotten det givna valet för affärs- och representationsluncher. 

Öppettider

Lunch 
Måndag–fredag: 11.30–14.00

Frukost
Måndag–fredag: 06.00–09.30
Lördag: 07.00–11.00
Söndag: 07.00–12.00Vi på Elite Stadshotellet i Luleå har många års erfarenhet av att ta emot bröllopspar, för både bröllopsmiddag, fest och övernattning. Stadshotellet är centralt beläget i Luleå med hamnen och vattnet på ena sidan och vackra Stadsparken på den andra. Läs mer här och låt er inspireras!
Hos oss på Elite Stadshotellet i Luleå kan du boka möten i någon av våra nio vackra lokaler. Konferensvåningen har anor från början av 1900-talet och alla mötesrum är utrustade med modern konferensteknik. 


Från 200 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Boka en härlig weekend på anrika Elite Stadshotellet i Luleå. Med vårt weekenderbjudande bokar du våra bästa helgpriser. Njut av allt som Luleå har att erbjuda, både shopping och nöjen. Koppla av i vår bastu eller avnjut en god öl på The Bishops Arms. Somna skönt i våra sängar och vakna till en härlig frukostbuffé i restaurangen.


Från 792 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Upptäck vackra Luleå under höstlovet. Sov gott i bekväma sängar och vakna upp till vår generösa frukostbuffé. Elite Stadshotellet ligger mitt i centrala Luleå med närhet till både shopping, restauranger och nöje.


Från 792 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på anrika Elite Stadshotellet i Luleå. Vi erbjuder 158 vackra hotellrum i en byggnad med anor från tidigt 1900-tal. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. I hotellet finns både gastropub, gym och bastu. Välj själva om ni vill avnjuta er frukost på rummet eller besöka vår restaurang med härlig frukostbuffé.


Från 1425 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Betyg


88%
skulle rekommendera oss till en vän

Kommentarer


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 20 april 2019

Positivt: Rent och fräscht, trevlig personal och bra priser på rummet

Att förbättra: Ingenting


Betyg: 7/10

Omdömet skrevs den 18 april 2019


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 17 april 2019

Positivt: Trevlig reception och skönt bevarad klassisk stil på hela hotellet. Utmärkt gym! Gillar att ni har riktiga tvålar och inte plastflaskor på väggen.

Att förbättra: Byta ut mattan på rum 232, den är inte sliten men den känns lite trött, hade lyft hela intrycket med något lite piggare.


Elite Stadshotellet
Storgatan 15
972 32 Luleå

Tel: 0920-27 40 00

info.lulea@elite.se

Google maps

Bokning
Tel: 0920-27 40 00
bokning.lulea@elite.se
Konferens
Tel: 0920-27 40 40
konferens.lulea@elite.se
Gruppbokning
Tel: 0920-27 40 00
bokning.lulea@elite.se

Förfrågan

Hotelldirektör
Jenny Edfeldt
Tel: 0920-27 40 00
jenny.edfeldt@elite.se
Försäljningschef
Annica Öhman
Tel: 0920-27 40 71
annica.ohman@elite.se
Konferenschef
Barbro Johansson
Tel: 0920-27 40 40
barbro.johansson@elite.se

Hitta hit

Ankomst via flyg

Luleå Airport, bussar med Luleå Lokaltrafik avgår i anslutning till flygavgångarna. Närmaste hållplats är Smedjegatan, fyra minuter från hotellet.

Ankomst via bil

Följ skyltning mot centrum, hotellet ligger på Storgatan 15 mitt i Luleå.

Ankomst via tåg/buss

Tåg
Luleå tågstation ligger 800 m från hotellet. Gå en kort promenad längs Storgatan.

Buss
Luleå Busstation ligger nära tågstationen, ca 800 m från hotellet. Gå längs Storgatan till hotellet.

I närheten

 

 

_