Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   Enkelsäng   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum är klassiskt inredda med högt i tak och stora fina fönster. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar och vissa rum har även safetybox och strykjärn. Vattenkokare finns att låna i receptionen.

Se fler bilder

Från  697 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-06-04)

Nästa

Standard dubbelrum


  1–2 personer   160 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standard dubbelrum är klassiskt inredda med 160 cm säng och gula detaljer. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, dusch eller badkar och vissa rum har även safetybox och strykjärn. Vattenkokare finns att låna i receptionen.

Se fler bilder

Från  697 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-06-04)

Nästa

  1–2 personer   Twin- eller dubbelsäng   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum har alla unika utföranden och varierar i både storlek och form. Gemensamt har superiorrummen högt i tak och stora fina fönster med utsikt över Norra hamn, innergården eller Stadsparken. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, hårtork, minibar, dusch eller badkar och vissa rum har även safetybox och strykjärn. Vattenkokare finns att låna i receptionen.

Se fler bilder

Från  700 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-05-28)

Nästa

  1–2 personer   King size eller dubbelsäng   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxerum är luftiga med extra tilltagen sittyta och varierar i både storlek och form. Gemensamt har deluxerummen högt i tak och stora fina fönster med utsikt över Norra hamn, innergården eller Stadsparken. Rummen är utrustade med skrivbord, hårtork, vattenkokare, telefon, tv, minibar, dusch eller badkar och vissa rum har även safetybox och strykjärn.

Se fler bilder

Från  837 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-06-05)

Nästa

  1–4 personer   Twin- eller dubbelsäng + bäddsoffa   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra familjerum är luftiga med extra tilltagen sittyta och en bäddsoffa som rymmer två barn. Rummen är utrustade med skrivbord, hårtork, vattenkokare, telefon, tv, minibar, dusch eller badkar och vissa rum har även safetybox och strykjärn.

Se fler bilder

Från  837 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-06-05)

Nästa

  1–2 personer   King size   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder fem vackra sviter, varav två business-sviter och tre tornsviter. En av dessa har en härlig eldstad, tre sviter har balkong och två av de runda tornsviterna har möjlighet till connect room. Sviterna är utrustade med skrivbord, extra sittyta, vattenkokare, hårtork, kaffemaskin, badrock, tofflor, telefon, tv, minibar, badkar och vissa rum har även safetybox och strykjärn.

Se fler bilder

Från  1257 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-06-04)

NästaVälkommen till Elite Stadshotellet i Luleå

Anrika Elite Stadshotellet ligger centralt vid Stadsparken i Luleå, nära både shopping och nöjen. Vi erbjuder 158 smakfullt inredda rum och nio populära konferenslokaler. Hotellet har anor från tidigt 1900-tal och stoltserar med en av Norrlands bäst bevarade festsalar – Festivitetssalen med glittrande ljuskronor och stukaturer.

Hos oss kan du avnjuta vällagad mat och dryck i vår omtyckta gastropub The Bishops Arms eller varför inte träna gratis på Inpuls Gym som ligger vägg i vägg med hotellet.

Varmt välkommen till oss!


  158 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  9 konferenslokaler

  Parkering
  Bastu
  Gym
  Gratis WiFi

  7 km till flygplatsen
  500 m till tågstationen
  200 m till buss
  0 m till hamnen


Hotellets historia

När det var dags att bygga Luleå Stadshotell 1897 blev sex herrar ombedda att få den hedersamma uppgiften att välja bland de byggnadsförslag som fanns. Att detta skulle bli något extra var alla överens om. Hotellet fick en ståtlig fasad och utsmyckades med vackra stenarbeten och rymliga rum med alla – på den tiden, tänkbara moderniteter.

Fasaden pryddes med tinnar och torn vilket var tidstypiskt för denna period. Den stora Festivitetssalen belades med bladguld på väggarna och från Italien kom stuckatörer resande för att forma innertaket. Efter fyra års hårt arbete hölls invigningsbanketten den 2 oktober 1903.

1959 drabbades hotellet av en förödande brand. Pojkars lek hade orsakat att hotellet stod i ljusan låga. Tredje och fjärde våningen förstördes liksom taket på Festivitetssalen. De enorma kristallkronorna rasade och man fick ännu en gång ta hit stuckatörerna från Italien för att återställa det vackra taket. Även våningarna under byggdes upp igen, men denna gång utan tinnar och torn. Hotellet var vid denna tidpunkt för litet och man passade därför på att bygga en ny dansrestaurang när byggnationerna ändå var igång. Restaurangen döptes till Restaurang Bryggan eftersom den hade utsikt över Norra Hamnen.

Sista utbyggnaden av hotellet skedde 2001 då The Bishops Arms, en engelsk gastropub i klassisk miljö uppstod. Varmt välkommen att uppleva detta storslagna stadshotell i hjärtat av Luleå.


Wifi på Elite Hotels

WiFi & IT

Som gäst hos oss på Elite Stadshotellet surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler. 


Receptionen. Lång receptionsdisk med brunt trä, lampa med vit lampskärm, blombukett i vas. Glasdörrar in till entrén, lila fåtölj, stort fönster med oval topp.

in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00* avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.

* Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Vi erbjuder roomservice alla dagar mellan kl. 17.00–21.30 (med undantag för vissa helgdagar).
För beställning kontakta roomservice eller receptionen 0920-27 40 00.


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Vi har eget kallgarage med ca 30 platser och alla med tillgång till motorvärmare. Garageplatsen kostar 170 kr/dygn och går ej att förboka.

Uttag för elbil
Nu kan vi även erbjuda p-plats med uttag 3-fas samt 220 volt för din elbil. Kontakta receptionen 0920-27 40 00 för mer information.

Obs! Maxhöjden för nedfart till garaget är 175 cm. 


Blå skylt med grön nyckel, logotype för green key

Green Key

Hotellet är miljödiplomerat enligt Green Key som är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning. Läs gärna mer HÄR


Bulldog som ligger på golvet och blickar in i kameran.

Husdjur

Självklart ska våra fyrfota vänner bo med stil också! Vi erbjuder ett antal hotellrum där djurbädd och matskål finns till ert förfogande. Kontakta oss på 0920-27 40 00 för bokning och mer information.


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Önskar du tvättservice som kemtvätt, vänligen kontakta receptionen för kostnads- och tidsförslag.


Gymmet Inpuls. Tjej med svarta byxor och vitt linne sträcker ut armarna. Vita väggar och högt i tak.

Gym/Wellness

Som gäst hos oss tränar du gratis på gymmet Inpuls med ingång direkt från hotellet. Bokningsbara pass, till exempel spinning, body pump och yoga erbjuds till 50 % rabatt. Här finns också en bastu och relax med utsikt över Norra Hamn.

Mer information och schema hittar du på www.inpuls.nu


Elite Stadshotellet, Luleå


Vi erbjuder nio unika konferenslokaler med kapacitet för upp till 200 personer. Våra mötesrum har anor från tidigt 1900-tal och är olika i både utförande och storlek. Varmt välkommen att konferera hos oss!

  • 9 konferenslokaler
  • 158 hotellrum
  • 2–200 personer
  • 1 restaurang

The Bishops Arms, gastropub. Bardisk på höger sida med flaskor på hyllor längst väggen. Pelare i mitten, och barbås till vänster.

The Bishops Arms, Luleå


I anslutning till hotellet ligger vår mycket uppskattade gastropub The Bishops Arms. Här kan du avnjuta vällagad mat och dryck i genuin engelsk pubmiljö.

Öppettider

Måndag–torsdag: 16.00–00.00
Fredag–lördag: 16.00–02.00
Söndag: 16.00–23.00

Köket har öppet kl. 16.00–22.00 alla dagar.


Lunchrestaurang Tallkotten. Dukade bord med glas, tallrikar, bestick och vita servetter. Bruna stolar med lädersits, och sittsoffor i blått tyg.

Restaurang Tallkotten


Här serveras vår stora frukostbuffé och vid lunchtid är Tallkotten det givna valet för affärs- och representationsluncher. 

Öppettider

Frukost
Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.30–11.00
Söndag: 07.30–12.00

Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14.00Vi på Elite Stadshotellet i Luleå har många års erfarenhet av att ta emot bröllopspar, för både bröllopsmiddag, fest och övernattning. Stadshotellet är centralt beläget i Luleå med hamnen och vattnet på ena sidan och vackra Stadsparken på den andra. Läs mer här och låt er inspireras!
Unna dig en hotellövernattning när du ser ditt favoritlag spela.


Från 894 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Unna dig en hotellövernattning i samband med ditt konsert- eller teaterbesök i Luleå.


Från 894 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Upplev något utöver det vanliga! Sälsafari med naturguide och sjungande sälar i Piteå skärgård. Efter denna härliga naturupplevelse bor ni bekvämt hos oss på Elite Stadshotellet i Luleå. Läs mer om erbjudandet och hur du bokar här!


Från 2400 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Upplev sälar på riktigt nära håll. På detta safari i Piteå skärgård får du simma med sälar! Efter denna härliga upplevelse bor ni bekvämt hos oss på Elite Stadshotellet i Luleå. Läs mer om erbjudandet och hur du bokar här!


Från 3600 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka vårt trampolinpaket och ta del av en unik upplevelse som höjer pulsen. I paketet ingår boende på centrala Elite Stadshotellet i Luleå och inträde till norra Sveriges första trampolinpark. 


Från 1370 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Hos oss på Elite Stadshotellet i Luleå kan du boka möten i någon av våra nio vackra lokaler. Konferensvåningen har anor från början av 1900-talet och alla mötesrum är utrustade med modern konferensteknik. 


Från 200 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Boka sommaren bästa priser och bo bekvämt hos oss på Elite Stadshotellet i Luleå. Vi erbjuder boende i Luleås centrum med närhet till sommarens alla aktiviteter ett stenkast från både skärgårdsbåtar och shopping.


Från 640 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka en härlig weekend på anrika Elite Stadshotellet i Luleå. Med Dream bokar du våra bästa helgpriser. Njut av allt som Luleå har att erbjuda, både shopping och nöjen. Koppla av i vår bastu eller avnjut en god öl på The Bishops Arms. Somna skönt i våra sängar och vakna till en härlig frukostbuffé i restaurangen.


Från 892 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Holiday på anrika Elite Stadshotellet i Luleå. Under lov och storhelger bor du till bästa pris i något av våra mysiga hotellrum. Ta del av vad allt som Luleå har att erbjuda ett stenkast från shopping, restauranger och nöjen. Sov gott i våra sköna sängar och vakna till en härlig frukostbuffé i restaurangen.


Från 892 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på anrika Elite Stadshotellet i Luleå. Vi erbjuder 158 vackra hotellrum i en byggnad med anor från tidigt 1900-tal. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. I hotellet finns både gastropub, gym och bastu. Välj själva om ni vill avnjuta er frukost på rummet eller besöka vår restaurang med härlig frukostbuffé.


Från 1650 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Kommentarer


Silhouette of a person

Titti Schultz

Omdömet skrevs den 12 maj 2017

Positivt: Miljön! En fantastisk gammal byggnad och bra läge. Grym personal!


Silhouette of a person

Peter Larzon

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 8 maj 2017


Silhouette of a person

Julija Hansson

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 5 maj 2017

Positivt: Servicen, den goda frukosten och det fina bemötandet av frukostvärdinnan( en kort tjej med lågt hår )

Att förbättra: Det som slog mig omg var att det är ganska så dammigt i rummet fast det var städat, bättre rutin kring detta? Samma sak i badrummet, det kändes inte rent. Pga ohälsa orkade jag inte titta runt men återkommer snart till er.


Silhouette of a person

Anonymous

Betyg: 6/10

Omdömet skrevs den 4 maj 2017

Positivt: Frukost

Att förbättra: Se till att gäster får sova på nätter. just under vårt rum fanns Bishop och där festade folket högt på nätterna.


Silhouette of a person

Peter Strate

Omdömet skrevs den 4 maj 2017

Positivt: Fantastisk personal och service

Att förbättra: Göra frukosten lite bättre genom att ha lite mer variation i brödutbudet.

Övrigt: Ska ni bo i Luleå så är Stadshotellet det klart bästa valet, oavsett du reser i tjänsten eller med familjen.


Silhouette of a person

Torgny Kagg

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 1 maj 2017

Positivt: Mycket bra o kompetent service, bra lägen i city

Att förbättra: Bättre skinka till frukosten


Silhouette of a person

Jerry Hagtorn Zetterqvist

Omdömet skrevs den 22 april 2017

Positivt: Trevligt bemötande, bra frukost


Silhouette of a person

Sanna Johansson

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 15 april 2017

Positivt: Fint rum och den gulliga personalen! Ligger bra till och är så fint.

Att förbättra: Ha större utbud vid frukosten (som förövrigt var huur god som helst!)


Hotellet svarade den 16 maj 2017

Kära Sanna, tusen tack för den fina recensionen! Det värmer att läsa att ni fick en så trevlig vistelse hos oss och hoppas vi får välkomna er tillbaka snart! :) Med vänliga hälsningar, Elin Arvesen, Elite Stadshotellet, Luleå.


Silhouette of a person

Karl Elias

Omdömet skrevs den 6 april 2017

Positivt: Trevlig personal, mycket bra rum, tyst, stort, rent och en säng som jag sov mycket bra i. En mycket bra frukost med riktig äggröra.


Hotellet svarade den 6 april 2017

Hej Karl, Vad härligt att höra om din goda nattsömn här hos oss på Elite Stadshotellet Luleå. I talande stund har vi även lanserat en ny kuddmeny, där du som gäst kan välja en kudde som passar just dig, för att vakna än mer utvilad. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Lina Ekström Elite Stadshotellet, Luleå


Silhouette of a person

Krister Häll

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 4 april 2017

Positivt: Vi gillar den gammla stilen som offtas är på gammla statshotel och rumen sär snyggt inredda med ton I ton färger. snyggt. Däremot känndes det som den ena sängen inte var bytt I och de låga massa små hårstrån I den. Men ni kanske har en väldigt hårig städerska:-)?

Att förbättra: Hissen är den långsammsate jag åkt:-)


Hotellet svarade den 16 maj 2017

Kära Krister, tack för din recension! Vad roligt att höra att ni gillar vårat vackra hotell :) Gällande hårstråna i sängen ber jag hemskt mycket om ursäkt! Då vi självklart alltid byter sängkläder i alla sängar när nya gäster checkar in misstänker jag att det kan komma från personen som utförde städningen. Jag ska se över detta och hoppas att ni trots allt vill besöka oss igen. Med vänliga hälsningar, Elin Arvesen, Elite Stadshotellet, Luleå.


Kontakta oss

Elite Stadshotellet Luleå
Storgatan 15
972 32 Luleå

Tel: 0920-27 40 00
Fax: 0920-670 92
info.lulea@elite.se

Bokning
info.lulea@elite.se
0920-27 40 00
Hotelldirektör
Mimmo Cicero
mimmo.cicero@elite.se
0920-27 40 70

Försäljningschef
Lina Ekström
lina.ekstrom@elite.se
070-221 46 30
Receptionschef
Christina Isaksson
christina.isaksson@elite.se
0920-27 40 00

Hitta hit

GPS koordinater
65.583662 | 22.146292

Parkering
Hotellet har eget kallgarage med ca 30 platser som har tillgång till motorvärmare. Garageplats kostar 170 kr/dygn och går ej att förboka. Obs! Maxhöjden för nedfarten till garaget är 175 cm.

Taxi
Kontakta vår reception eller bokning.

Flygbussar
Trafikeras av Luleå Lokaltrafik, hållplats finns på Smedjegatan. Bussarna avgår i anslutning till flygavgångarna.
Avstånd
Elite Stadshotellet Luleå – Centrum 0 m
Elite Stadshotellet Luleå – Luleå Airport 7 km
Elite Stadshotellet Luleå – Haparanda 125 km
Elite Stadshotellet Luleå – Kiruna 365 km
Elite Stadshotellet Luleå – Umeå 275 km
Elite Stadshotellet Luleå – Sundsvall 530 km
_