Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   105 eller 140 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum är ljusa och trevliga med klassisk inredning och passar för en person. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  950 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-22)

Nästa

  1–2 personer   160 cm eller 2x90 cm    WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum är klassiskt inredda och passar för upp till två personer. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1040 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-20)

Nästa

  1–2 personer   160 cm eller 2x90 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxerum är ljusa och trevliga med extra tilltagen golvyta och stora badrum. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Obs! På våning 4 erbjuder vi deluxerum med loft, uppge vid bokning om sådant rum önskas.

Se fler bilder

Från  1130 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-20)

Nästa

  1–4 personer   2x90 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra familjerum är ljusa och trevliga med extra tilltagen golvyta och inredda med en bäddsoffa som rymmer två barn. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1220 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-22)

Nästa

  1–2 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder tre individuellt möblerade juniorsviter med extra tilltagen golvyta. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, vattenkokare, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1940 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-20)

Nästa

  1–2 personer   160–210 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder fyra vackra hörnsviter med individuellt utförande. Vår kanske mest populära hörnsvit är Tornsviten där många har tillbringat sin bröllopsnatt. Den är unik i sitt slag då sängen är centrerad i mitten av rummet med takbjälkar från 1891 som går från golv till tak. Hörnsvit 428 är ett extra rymligt loftrum med ett stort inglasat badrum. Våra två andra hörnsviter är byggda 2009 och har balkong. Sviterna är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, vattenkokare, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  2210 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-21)

Nästa

  1–2 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Carolina Sviten är näst störst och belägen på våning fyra med utsikt över innergården. Sviten är uppdelad i två rum, ett vardagsrum med hög wow-faktor och ett sovrum med magnifika takbjälkar från 1891. Carolina Sviten är inredd med oljad parkett och vita putsväggar, i badrummet hittar du dubbla handfat och tillgång till både dusch och badkar.

Knaust Sviten är vår största svit, inredd i klassisk stil med högt i tak och stukaturer. Det som utmärker sviten är dess stora golvyta, den lämpar sig således för både uppackning och mindre möten. Möjlighet till connect room finns och därigenom erbjuds ett extra sovrum och en vacker balkong mot Storgatan. I svitens badrum finns både hörnbadkar och dusch.

Sviterna är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, vattenkokare, hårtork, safetybox, strykjärn, morgonrock och tofflor.

Se fler bilder

Från  2840 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-20)

NästaVälkommen till Elite Hotel Knaust, Sundsvall

Elite Hotel Knaust är beläget mitt i centrala Sundsvall med närhet till stadens shopping och nöjen. Hotellet är en stolthet för Sundsvall och är vida berömt för sin magnifika marmortrappa i entrén. Huset stod klart år 1891 och är en av Sundsvalls mest kända byggnader.

Hotellet återinvigdes som Elite Hotel Knaust år 2002 efter en omfattande renovering. Idag erbjuder hotellet 141 vackert inredda hotellrum, 10 st konferenslokaler och grupprum, en trevlig Lobbybar, den vackra Spegelsalen samt vår egen gastropub The Bishops Arms. Här möts tradition och modern komfort, välkommen till oss!


  141 rökfria rum
  1 restaurang
  2 barer

  7 konferenslokaler
  Gym & bastu
  Gratis WiFi

  22 km till flygplatsen
  500 m till tågstationen


Hotellets historia

Hotell Knaust byggdes år 1891 och är ett av Sveriges absolut mest kända hotell. Mest känt är Knaust för sin fantastiska trappa i vit marmor som möter gästen i entrén. Många är de skrönor som finns berättade om vilda fester med krossat porslin, prominenta gäster och inte minst hästen i trappan ifrån sekelskiftet, den tid då Sundsvalls Träpatroner levde glada dagar.

Efter att hotellet stängdes 1978 så nyöppnades Elite Hotel Knaust hösten 2002 efter 25 år med annan verksamhet i huset. Modern design och konst möter idag gammal arkitektur i en smakfull kombination.


Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Som gäst hos oss på Elite Hotel Knaust surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler. Det finns även tillgång till skrivare, kopieringsmaskin och fax.


in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00* avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.

* Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Frukost

Vår frukostbuffé serverar veckans alla dagar i vår vackra Spegelsal.

Frukosttider under jul och nyår

22–23 december 07.30–10.30
24–26 december 08.00–10.00
24–26 december 08.00–10.00
27–31 december 07.30–10.30
1 januari 08.30-11.30
2–4  januari 7.00-10.00
5–6 januari 7.30-11.00

Ordinarie frukosttider:
Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.30–11.00
Söndag: 07.30–12.00


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Vi erbjuder roomservice under hela året med undantag för vissa storhelger. Menyn finns på ditt hotellrum. För beställning, kontakta roomservice på anknytning 9.

Måndag–fredagar: kl. 16.00–22.00.
Lördag: kl. 13.00–22.00.
Söndag: kl. 16.00–21.00.


Blå skylt med grön nyckel, logotype för green key

Green Key

Hotellet är miljödiplomerat enligt Green Key som är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning. Läs gärna mer HÄR


Bulldog som ligger på golvet och blickar in i kameran.

Husdjur

Självklart ska våra fyrfota vänner bo med stil också! Vi erbjuder ett begränsat antal hotellrum för ett tillägg på 200 kr/natt där djurbädd, matskål, hundbajspåsar och hundgodis finns till ert förfogande. Kontakta oss på 060-608 00 00 för bokning och mer information.

 

 


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Vi erbjuder tvättservice måndagtorsdag. Gästtvätten lämnas i receptionen innan kl. 09.00 för avhämtning och är klar ca kl. 17.00 samma dag.


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Om du anländer med bil finns det ett par parkeringsplatser direkt utanför hotellet för i- och urlastning. Vi hjälper dig gärna med hänvisning till närliggande parkering. Vi har inga egna parkeringsplatser, men det finns gott om kommunala parkeringsytor i närheten.


Relax & Gym

Vi erbjuder en relaxavdelning med mixad bastu och vilstolar samt tillgång till ett antal träningsmaskiner och hantlar. Relaxen är obemannad men fri att använda för våra gäster. Bastun är uppvärmd från kl. 16.00. Om bastu önskas under övrig tid, meddela receptionen så hjälper vi till.


Ben med skor som springer på vägen.

Motionsrunda

Vi på Elite Hotel Knaust vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från 2,9 till 10,2 kilometer. 

Rutt A (2,9 km)
Rutt B (7,1 km)
Rutt C (10,2 km)


Cykel

Vi har två fina cyklar med cykelkorgar för utlåning. Det finns såklart även möjlighet att låna cykelhjälm. Även om Sundsvalls stadskärna är belägen i en dal mellan två berg så finns det gott om fina cykelstråk som inte kräver så stor ansträngning. Om du inte räds utmanande backar så är det såklart också möjligt att ta en cykeltur till både Norra och Södra Stadsberget. Väl värda ett besök för en slående utsikt och vacker natur. Välkommen att uppleva vår stad på cykel! För mer info hänvisar vi till vår reception på tel 060-608 00 00.


Elite Hotel Knaust, Sundsvall


I vacker hotellmiljö med anor från sent 1800-tal erbjuder vi 10 moderna konferenslokaler i varierande storlek med kapacitet för upp till 60 personer. Varmt välkommen att konferera hos oss!

  • 10 konferenslokaler
  • 141 hotellrum
  • 2–60 personer
  • 1 restaurang

Knaust Bar & Matsal


Välkommen till Knaust Bar & Matsal för en generös frukostbuffé, lunch och middag. Vår vackra matsal finns i den anrika Spegelsalen och kan med fördel även användas som festlokal för bröllopsfester, representation med mera. Kontakta oss så berättar vi gärna mer. 

Öppettider

Frukost
Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.30–11.00
Söndag: 07.30–12.00

Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14.00 

Middag
Tisdag–fredag: 17.00–22.00
Lördag: 18.00–23.00


Lobbybaren


I anslutning till receptionen ligger vår lobbybar, här kan du avnjuta drinkar i en avslappnad miljö. Lobbybarens drinklista innehåller en rad spännande drinkar, varför inte runda av kvällen med en Elite Sundsvall?

Öppettider

Måndag: 16.00–21.00
Tisdag–torsdag: 16.00–22.00
Fredag–lördag: 16.00–24.00
Söndag: stängt


The Bishops Arms Sundsvall


Som hotellgäst så finner du även vår gastropub The Bishops Arms i anslutning till hotellet. I vår gastropub erbjuds en genuin engelsk miljö. Här kan du sitta ner för något gott att äta eller dricka och umgås med vänner på ett avslappnat sätt.

Öppettider

Måndag: 16.00–23.00
Tisdagtorsdag: 16.00–00.00
Fredag16.00–01.00
Lördag: 13.00–01.00
Söndag: 16.0023.00  


Vi på Elite Hotel Knaust i Sundsvall har många års erfarenhet av att ta emot bröllopspar, både till bröllopsmiddag och fest som för bröllopsnatt. Vårt hotell är beläget i en av Sundsvalls mest kända byggnader i den vackra stenstaden. 
Fira en oförglömlig kväll i den magnifika Spegelsalen med en middagsbjudning eller fest. På Elite Hotel Knaust finns alla möjligheter till ett lyckat arrangemang av hög klass och med bästa service.
Unna dig en helg i vacker miljö på Elite Hotel Knaust i centrala Sundsvall. Vi erbjuder ett weekendpaket för två personer där en god 3-rätters middag i vår restaurang Knaust Bar & Matsal ingår. Välkommen att boka!


Från 1990 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Njut av en orientalisk Spaupplevelse på Spa Hamam Continental och bo riktigt bekvämt hos oss på Elite Hotel Knaust. 


Från 2790 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Ett upplevelsepaket för hela familjen med inträde på Himlabadet och övernattning på Elite Hotel Knaust Sundsvall.


Från 1760 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Upptäck vårt förmånliga casinopaket för två personer där boende på Elite Hotel Knaust samt middag och inträde till Casino Cosmopol i Sundsvall ingår.


Från 2040 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Unna dig en härlig spa-helg på Elite Hotel Knaust! Checka in tidigt på fredagen och njut av eftermiddags-spa och en härlig övernattning i ett av våra fina dubbelrum.


Från 1850 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Njut av en hotellnatt på anrika Elite Hotel Knaust och upplev föreställningen På dejt med Jessica Andersson den 23 mars i Tonhallen i Sundsvall.


Från 1690 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka din weekend på anrika Elite Hotel Knaust i Sundsvall. Med vårt weekenderbjudande bokar du våra bästa helgpriser. Njut av allt som Sundsvall har att erbjuda ett stenkast från nöjen och shopping. Koppla sedan av i vår relaxavdelning eller varför inte besöka The Bishops Arms för en god öl. Somna skönt i våra sängar och vakna till en härlig frukostbuffé i Spegelsalen.


Från 1229 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på anrika Elite Hotel Knaust i Sundsvall. Vi erbjuder 141 vackra hotellrum i en byggnad med anor från sent 1800-tal. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. I hotellet finns både gastropub och relaxavdelning. Välj själva om ni vill avnjuta er frukost i avskildhet på rummet eller besöka Spegelsalen med härlig frukostbuffé.


Från 2045 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Betyg


93%
skulle rekommendera oss till en vän

Kommentarer


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 14 februari 2019

Positivt: Trevligt bemötanade

Att förbättra: Kanske förtydliga för städföretaget vad som förväntas, speciellt detaljer...


Hotellet svarade den 15 februari 2019

Hej Micke, Tack för att du än en gång bott hos oss och för att du tagit dig tid till att svara på vår gästenkät! Dina förslag, synpunkter och kommentarer är viktiga för oss i vårt ständiga arbete att bli bättre utifrån våra gästers upplevelser. Det var väldigt tråkigt att höra att det inte dåligt städat. Vi ber så mycket om ursäkt och hoppas att vi kan ge dig en bättre vistelse nästa gång. Varmt välkommen åter! Med vänliga hälsningar Linnea Bouwin Receptionschef Elite Hotel Knaust


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 14 februari 2019


Betyg: 6/10

Omdömet skrevs den 14 februari 2019

Att förbättra: Har ätit några ggr i puben, undviker nu detta, bra att restaurangen ger ett alternativ


Silhouette of a person

Tomas Wulfing

Omdömet skrevs den 12 februari 2019

Positivt: Bra service och bemötande, men framför allt den ärligt deklarerade och kvalitativa frukosten. Jag tycker det är galet bra med avokado, att man kan få pressa sin egen apelsinjuice och att det finns så mycket att välja på.

Att förbättra: Jag har en liten anmärkning och det är att jag önskade ett tyst och mörkt rum. Det var tyst. Det var hyfsat mörkt, men det läckte in ljus vid väggen där tv och skrivbord står. Tror det var rum 237 jag bodde i. Vore bra att täcka in ordentligt med gardinerna.

Övrigt: Ett fantastiskt och anrikt hotell, bara trapphuset är värt en vistelse.


Hotellet svarade den 13 februari 2019

Hej Tomas, Tack för att du bott hos oss och för att du tagit dig tid till att svara på vår gästenkät! Vi tar till oss av dina synpunkter och önskar dig varmt välkommen åter. Med vänliga hälsningar Linnea Bouwin Receptionschef Elite Hotel Knaust


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 11 februari 2019

Positivt: Personalen, det vackra huset, den sena utcheckningen och generösa tider på frukostbuffén

Att förbättra: Öppna frukosten vid 07:00. Ställa smöret bredvid brödet på frukosten för bättre flyt. Inte ha kaffemaskinen inträngd i ett hörd i restaurangen.

Övrigt: Ett toppenhotell som vi kommer att komma tillbaka till. All personal som man kom i kontakt med på hotellet och Bishop Arms var oerhört trevliga och serviceminded.


Hotellet svarade den 11 februari 2019

Hej Linda, Tack för att du bott hos oss och för att du tagit dig tid till att svara på vår gästenkät! Vi tar till oss av dina synpunkter och önskar dig varmt välkommen åter. Med vänliga hälsningar Linnea Bouwin Receptionschef Elite Hotel Knaust


Silhouette of a person

Tobias Johansson

Omdömet skrevs den 6 februari 2019

Positivt: Kylskåp på rummet, rymliga rum och sköna sängar. Bra boende, helt enkelt! :-)

Att förbättra: Förlänga duschslangarna i badrummet! Jag är lång och måste alltid stå på knä när jag tvättar håret... :-)


Hotellet svarade den 6 februari 2019

Hej Tobias, Tack för att du än en gång bott hos oss och för att du tagit dig tid till att svara på vår gästenkät! Dina förslag, synpunkter och kommentarer är viktiga för oss i vårt ständiga arbete att bli bättre utifrån våra gästers upplevelser. Skriv gärna en kommentar när du kommer till oss nästa gång så ska vi se till att du får ett rum där duschslangen sitter lite bättre till =) Varmt välkommen åter! Med vänliga hälsningar Linnea Bouwin Receptionschef Elite Hotel Knaust


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 4 februari 2019

Positivt: Snabb incheckning och bra frukost

Övrigt: Riktigt trevlig och alert personal


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 4 februari 2019

Positivt: Helt klart entrén! Helt magiskt. Underbar frukost med allt man kan tänka sig. Väldigt sköna sängar. Här kommer vi bo fler gånger!

Att förbättra: Lite bättre information från receptionen kunde vi ha fått, vi visste inte om det fanns hiss, hur vi hittade till vårat rum, var man åt fruktost/resturang o.s.v.


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 4 februari 2019

Positivt: Uppgraderingen till Tornsviten:-)


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 4 februari 2019

Positivt: Miljön, frukosten, rummen,

Att förbättra: Se över termostaterna på elementen och kolla duschdraperiet (rum 156)


Hotellet svarade den 5 februari 2019

Hej Rikard, Tack för att du än en gång bott hos oss och för att du tagit dig tid till att svara på vår gästenkät! Dina förslag, synpunkter och kommentarer är viktiga för oss i vårt ständiga arbete att bli bättre utifrån våra gästers upplevelser. Varmt välkommen åter! Med vänliga hälsningar Linnea Bouwin Receptionschef Elite Hotel Knaust


Elite Hotel Knaust
Storgatan 13
852 30 Sundsvall

Tel: 060-608 00 00

info.knaust@elite.se

Google maps

Bokning
Tel: 060-608 00 05
reservation.knaust@elite.se
Konferens
Tel: 060-608 00 00
konferens.knaust@elite.se
Gruppbokning
Tel: 060-608 00 05
reservation.knaust@elite.se

Förfrågan

Hotelldirektör
Ulrica Widmark-Norberg
Tel: 060-608 00 01
ulrica.widmark@elite.se
Försäljningschef
Anne Lindström
Tel: 060-608 00 03
anne.lindstrom@elite.se
Konferenschef
Marie-Louise Lindström
Tel: 060-608 00 22
marie-louise.lindstrom@elite.se

Hitta hit

Ankomst via bil

Följ avfart Sundsvall Centrum och fortsätt rakt fram mot centrum och Storgatan där hotellet ligger. Bortse mot förbudet för genomfartstrafik, hotellets gäster har tillåtelse att köra fram till hotellet för av- och pålastning.

Ankomst via tåg/buss

Sundsvalls Centralstation ligger ca tio minuters promenad från hotellet.

I närheten

Kommunikationer

Sundsvalls centralstation: 600 m

Sevärdheter

Sundsvalls Museum: 100 meter
Casino Cosmopol: 300 meter
Himlabadet: 1 km
Norra Berget: 2 km
Birsta City: 5 km

Företag

SCA: 400 m
Diös: 300 m
Castellum: 400 m
Telia: 100 m
Bolagsverket: 400 m
Skatteverket: 700 m
CSN: 700 m
Permobil: 20 km

Länkar

taxisundsvall.se
dintur.se

_