Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   105 eller 140 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum är ljusa och trevliga med klassisk inredning och passar för en person. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  832 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2016-12-22)

Nästa

  1–2 personer   160 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum är klassiskt inredda och passar för upp till två personer. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  912 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-01-06)

Nästa

  1–2 personer   2x90 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxerum är ljusa och trevliga med extra tilltagen golvyta och stora badrum. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Obs! På våning 4 erbjuder vi deluxerum med loft, uppge vid bokning om sådant rum önskas.

Se fler bilder

Från  992 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2016-12-26)

Nästa

  1–4 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra familjerum är ljusa och trevliga med extra tilltagen golvyta och inredda med en bäddsoffa som rymmer två barn. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1072 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-01-03)

Nästa

  1–2 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder tre individuellt möblerade juniorsviter med extra tilltagen golvyta. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, vattenkokare, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1312 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2016-12-21)

Nästa

  1–2 personer   160–210 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder fyra vackra hörnsviter med individuellt utförande. Vår kanske mest populära hörnsvit är Tornsviten där många har tillbringat sin bröllopsnatt. Den är unik i sitt slag då sängen är centrerad i mitten av rummet med takbjälkar från 1891 som går från golv till tak. Hörnsvit 428 är ett extra rymligt loftrum med ett stort inglasat badrum. Våra två andra hörnsviter är byggda 2009 och har balkong. Sviterna är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, vattenkokare, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1472 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2016-12-18)

Nästa

  1–2 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Carolina Sviten är näst störst och belägen på våning fyra med utsikt över innergården. Sviten är uppdelad i två rum, ett vardagsrum med hög wow-faktor och ett sovrum med magnifika takbjälkar från 1891. Carolina Sviten är inredd med oljad parkett och vita putsväggar, i badrummet hittar du dubbla handfat och tillgång till både dusch och badkar.

Knaust Sviten är vår största svit, inredd i klassisk stil med högt i tak och stukaturer. Det som utmärker sviten är dess stora golvyta, den lämpar sig således för både uppackning och mindre möten. Möjlighet till connect room finns och därigenom erbjuds ett extra sovrum och en vacker balkong mot Storgatan. I svitens badrum finns både hörnbadkar och dusch.

Sviterna är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, vattenkokare, hårtork, safetybox, strykjärn, morgonrock och tofflor.

Se fler bilder

Från  2072 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2016-12-20)

NästaVälkommen till Elite Hotel Knaust, Sundsvall

Elite Hotel Knaust ligger i centrala Sundsvall i närhet till Sundsvalls shopping och nöjen. Hotellet är en stolthet för Sundsvall och är vida berömt för sin magnifika marmortrappa i entrén. Elite Hotel Knaust återinvigdes 2002 efter en omfattande renovering och är nu ett av Sundsvalls fräschaste hotell. På Elite Hotel Knaust bor du bekvämt i något av hotellets 141 vackert inredda hotellrum. Här kan du även avnjuta en god middag i vår gastropub The Bishops Arms. Vill du koppla av – besök gärna hotellets relaxavdelning.

Elite Hotel Knaust erbjuder även en toppmodernt och fullt utrustad konferensavdelning för grupper upp till 75 deltagare. Vår affärsidé är att varje gäst skall checka ut med en längtan att snart återvända. Varmt välkommen att upptäcka Elite Hotel Knaust!


  141 rökfria rum
  1 restaurang
  2 barer

  7 konferenslokaler
  Bastu
  Gratis WiFi

  22 km till flygplatsen
  500 m till tågstationen


Hotellets historia

Hotell Knaust byggdes år 1891 och är ett av Sveriges absolut mest kända hotell. Mest känt är Knaust för sin fantastiska trappa i vit marmor som möter gästen i entrén. Många är de skrönor som finns berättade om vilda fester med krossat porslin, prominenta gäster och inte minst hästen i trappan ifrån sekelskiftet, den tid då Sundsvalls Träpatroner levde glada dagar.

Efter att hotellet stängdes 1978 så nyöppnades Elite Hotel Knaust hösten 2002 efter 25 år med annan verksamhet i huset. Modern design och konst möter idag gammal arkitektur i en smakfull kombination.


Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Som gäst hos oss på Elite Hotel Knaust surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler. Vi erbjuder en gästdator med internet. Det finns även tillgång till skrivare, kopieringsmaskin och fax.


in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00* avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.

* Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Vi erbjuder roomservice under hela året med undantag för vissa storhelger. Menyn finns på ditt hotellrum. För beställning, kontakta roomservice på anknytning 9.

Måndag–fredagar: kl. 16.00–22.00.
Lördag: kl. 13.00–22.00.
Söndag: kl. 16.00–21.00.


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Vi erbjuder tvättservice måndagtorsdag. Gästtvätten lämnas i receptionen innan kl. 09.00 för avhämtning och är klar ca kl. 17.00 samma dag.


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Hotellet har inga egna parkeringsplatser. Om du som gäst önskar parkeringsgarage så hänvisar vi till ett kommunalt garage med motorvärmare som ligger två kvarter bort. Betalning sker på plats i garaget. 


Relax & Gym

Vi erbjuder en relaxavdelning med mixad bastu och vilstolar samt tillgång till ett antal träningsmaskiner och hantlar. Relaxen är obemannad men fri att använda för våra gäster. Bastun är uppvärmd mellan kl. 16.0023.00. Om bastu önskas under övrig tid, meddela receptionen så hjälper vi till.


Elite Hotel Knaust, Sundsvall


I vacker hotellmiljö med anor från sent 1800-tal erbjuder vi 10 moderna konferenslokaler i varierande storlek med kapacitet för upp till 60 personer. Varmt välkommen att konferera hos oss!

  • 10 konferenslokaler
  • 141 hotellrum
  • 2–60 personer
  • 1 restaurang

Helgöppet i Spegelsalen


Varje helg under vintern serverar vi en härlig helgmeny i vackra Spegelsalen. Passa på att njuta av både god mat och vacker interör hos oss på Elite Hotel Knaust i Sundsvall. Varmt välkommen!

Öppettider

Fredagar och lördagar från kl. 18.00.


Lunchmeny


Vi serverar lunch i vackra Spegelsalen, här kan du läsa veckans meny. Varmt välkommen!

Öppettider

Måndag–fredag: 11.30–14.00


Spegelsalen


Anrika Spegelsalen håller öppet måndag–fredag, här kan du avnjuta vår stora frukostbuffé och härliga lunch. Salen kan med fördel användas som festvåning, kontakta oss så berättar vi mer.

Öppettider

Frukost för våra hotellgäster
Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.30–11.00
Söndag: 07.30–12.00*

*Gäller ej vid storhelger och under sommarperioden, kl. 07.30–10.30.

Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14.00


Lobbybaren


I anslutning till receptionen ligger vår lobbybar, här kan du avnjuta drinkar i en avslappnad miljö. Lobbybarens drinklista innehåller en rad spännande drinkar, varför inte runda av kvällen med en Elite Sundsvall?

Öppettider

Måndag–torsdag: 16.00–21.00
Fredag–lördag: 16.00–00.00
Söndag: stängt


The Bishops Arms, Sundsvall


Som hotellgäst så finner du även vår gastropub The Bishops Arms i anslutning till hotellet. I vår gastropub erbjuds en genuin engelsk miljö. Här kan du sitta ner för något gott att äta eller dricka och umgås med vänner på ett avslappnat sätt.

Öppettider

Måndag: 16.0000.00
Tisdagtorsdag: 16.00–01.00
Fredag16.00–02.00
Lördag: 13.00–02.00
Söndag: 16.0023.00


Vi på Elite Hotel Knaust i Sundsvall har många års erfarenhet av att ta emot bröllopspar, både till bröllopsmiddag och fest som för bröllopsnatt. Vårt hotell är beläget i en av Sundsvalls mest kända byggnader i den vackra stenstaden. 
Upplev årets julbord på Elite Hotel Knaust Sundsvall. Njut av ett traditionellt julbord med en modern twist komponerat av stjärnkocken Melker Andersson.


Från 495 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Unna dig en härlig nyårssupé som serveras i den anrika Spegelsalen, med närhet till hamnen med nyårstal och fyrverkerier. Avsluta året och skåla in det nya hos oss på Elite Hotel Knaust i Sundsvall. Boka redan idag!


Från 695 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Bo bra och roa dig glatt med middag och Wallmans show i Sundsvall!


Från 2790 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Njut av en orientalisk Spaupplevelse på Spa Hamam Continental när du bor hos oss på Elite Hotel Knaust. Läs mer om erbjudandet och hur du bokar här!


Från 2590 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Ett upplevelsepaket för hela familjen med inträde på Himlabadet och övernattning på Elite Hotel Knaust Sundsvall.


Från 1760 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Vi kan tillsammans med Casino Cosmopol erbjuda ett spännande upplevelsepaket med besök på casinot och övernattning på hotellet.


Från 1040 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Boka din weekend på anrika Elite Hotel Knaust i Sundsvall. Med Dream bokar du våra bästa helgpriser. Njut av allt som Sundsvall har att erbjuda ett stenkast från nöjen och shopping. Koppla sedan av i vår relaxavdelning eller varför inte besöka The Bishops Arms för en god öl. Somna skönt i våra sängar och vakna till en härlig frukostbuffé i Spegelsalen.


Från 742 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Holiday på anrika Elite Hotel Knaust i Sundsvall. Under lov och storhelger bor du till bästa pris i något av våra vackra hotellrum. Hotellet ligger centralt i Sundsvall, ett stenkast från både shopping och nöjen. Sov gott i våra sköna sängar och vakna sedan till en utsökt frukostbuffé i Spegelsalen.


Från 742 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på anrika Elite Hotel Knaust i Sundsvall. Vi erbjuder 141 vackra hotellrum i en byggnad med anor från sent 1800-tal. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. I hotellet finns både gastropub och relaxavdelning. Välj själva om ni vill avnjuta er frukost i avskildhet på rummet eller besöka Spegelsalen med härlig frukostbuffé.


Från 1790 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Kommentarer


Silhouette of a person

Hans Forsslund

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 5 december 2016

Positivt: Trevlig atmosfär, bra rum i klassisk stil.

Att förbättra: Ha musik i baren,detta är mitt tredje besök och en tyst bar är en tråkig bar. DOck var Tv på med Ingvar Oldsberg.....! Förbättra servicen i Bischop Arms, stod i 10 minuter utan att någon i baren ( ljusa kvinnan)tog notis om att jag ville beställa, märkligt jag måste vara osynligt.....! När jag tog upp detta började hon argumentera mot och menade att jag måste Ropa på henne..What ??

Övrigt: Det är basic bland frukostpersonal på hotell att de säger God Morgon till gästerna, men detta gäng såg bara trötta och sega ut, ingen sa God Morgon då jag satt precis vid ingången och noterade detta. Jag tror att ansvarig chef behöver ha en servicekurs med personalen.


Silhouette of a person

Johanna Theodosiadou

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 29 november 2016

Positivt: Det var rent och fräscht. Närheten till city, bra frukost o trevlig personal.

Att förbättra: driva det på samma sätt som er.


Silhouette of a person

Ulrika Söderberg

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 28 november 2016

Positivt: Sängkomforten samt rummets storlek o inredning.

Att förbättra: Planerat om hela matsalen. Logistiken under frukosten var under all kritik. Att ha 1 enda kö till allt är helidiotiskt. Plus att det var så smal passage att det knappt gick att mötas när man skulle förbi kön. Å då är jag ändå mer åt det smala hållet. Därtill är det korkat att påfyllnad av div porslin o dyl är under bänkarna där maten är placerad så flera från kön måste ju flytta sig för att personalen ska komma åt att fylla på. Jag hade haft fler fiberrika frallorfrallor, stekt baconet mkt kortare tid, haft köttbullar till barnen. Bättre skyltat framför allt till Bishops arms. Fick gissa oss till att det var den blåa dörren vi skulle öppna. Tipspromenad o present för barnen. Saknade även kylskåp.

Övrigt: Fint anrikt hotell mitt i city. Supersköna sängar. Minus för matutbudet.


Silhouette of a person

Susanne Elofsson

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 26 november 2016

Positivt: Bra läge mitt i centrum. Fantastisk frukost

Att förbättra: Lite för mjuka sängar


Silhouette of a person

Anonymous

Omdömet skrevs den 25 november 2016

Positivt: Härlig byggnad och Trevlig personal

Att förbättra: Bättre cognacs utbud

Övrigt: Trevligt och familjärt.


Silhouette of a person

Björn Ridhammar

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 25 november 2016


Silhouette of a person

Anonymous

Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 15 november 2016


Silhouette of a person

Elisabeth Emilsson Gustafsson

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 15 november 2016

Positivt: Härlig atmosfär

Att förbättra: Jag skulle anamma Clarions concept med att erbjuda kvällsbuffé. Den behöver inte vara gratis, men det är fantastiskt skönt att avslappnat kunna sätta sig och äta ensam, i en salong med fler ensamätare, sannolikt är de flesta på tjänsteresa en vardagkväll. Bishops Arms är ingen höjdare. Ta efter Clarion!


Hotellet svarade den 16 november 2016

Bästa Elisabeth, Vi uppskattar att du tog dig tid att svara på vår webbenkät! Glädjande kan jag berätta att vi efter jul öppnar kvällsrestaurang i Spegelsalen. Detta för att kunna erbjuda våra gäster ytterligare ett alternativ till The Bishops Arms. Det blir inte kvällsbuffé utan en meny med klassiska rätter. Som medlem i vårt gästprogram kan betalning även där ske med de restaurangcheckar som inkluderas i medlemskapet. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Christian Rehnberg Receptionschef Elite Hotel Knaust, Sundsvall


Silhouette of a person

Ingrid Forssell

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 14 november 2016

Positivt: Frukosten, den magnifika byggnaden, läget, rummet, gymet, personalen.

Att förbättra: Sätta en liten glasskiva mellan badkaret och tvättstället, för att undvika stänk.


Silhouette of a person

Tomas Östgård

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 14 november 2016

Positivt: Ni är så trevliga. Ni är så trevlig.


Kontakta oss

Storgatan 13
852 30 Sundsvall

Tel: 060-608 00 00
Fax: 060-608 00 10
info.knaust@elite.se

Bokning
reservation.knaust@elite.se
060-608 00 05
Hotelldirektör
Ulrica Widmark-Norberg
ulrica.widmark@elite.se
060-608 00 01

Försäljningschef
Anne Lindström
anne.lindstrom@elite.se
060-608 00 03
Receptionschef
Christian Rehnberg 
christian.rehnberg@elite.se
060-608 00 00

Konferensbokning
Marie-Louise Lindström
marie-louise.lindstrom@elite.se
060-608 00 22

 


Hitta hit

GPS Koordinater
63.287400, 18.713000

Om du kommer från norr:
Kör E4 söderut (mot Stockholm), avfart Sundsvall Centrum. Kör rakt fram tills du kommer till Storgatan, kör höger vid Kasinot. Bortse mot förbudet för genomfartstrafik, hotellets gäster har tillåtelse att köra fram till hotellet för i- och urlastning. Fortsätt rakt fram ca 100 m. Hotellet ligger på vänster sida.
Om du kommer från söder:
Kör E4 norrut mot Haparanda, avfart Sundsvall Centrum. Kör rakt fram tills du kommer till Storgatan, kör vänster vid Kasinot. Bortse mot förbudet för genomfartstrafik, hotellets gäster har tillåtelse att köra fram till hotellet för i- och urlastning. Fortsätt rakt fram ca 100 m. Hotellet ligger på vänster sida.
_