Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   105 eller 140 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum är ljusa och trevliga med klassisk inredning och passar för en person. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  832 SEK /natt

(Priset hittades Idag, Priset avser 2017-01-02)

Nästa

  1–2 personer   160 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum är klassiskt inredda och passar för upp till två personer. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  700 SEK /natt

(Priset hittades Idag, Priset avser 2016-11-13)

Nästa

  1–2 personer   2x90 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxerum är ljusa och trevliga med extra tilltagen golvyta och stora badrum. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Obs! På våning 4 erbjuder vi deluxerum med loft, uppge vid bokning om sådant rum önskas.

Se fler bilder

Från  992 SEK /natt

(Priset hittades Idag, Priset avser 2016-12-16)

Nästa

  1–4 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra familjerum är ljusa och trevliga med extra tilltagen golvyta och inredda med en bäddsoffa som rymmer två barn. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1072 SEK /natt

(Priset hittades Idag, Priset avser 2017-01-04)

Nästa

  1–2 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder tre individuellt möblerade juniorsviter med extra tilltagen golvyta. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, vattenkokare, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1384 SEK /natt

(Priset hittades Idag, Priset avser 2016-12-19)

Nästa

  1–2 personer   160–210 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder fyra vackra hörnsviter med individuellt utförande. Vår kanske mest populära hörnsvit är Tornsviten där många har tillbringat sin bröllopsnatt. Den är unik i sitt slag då sängen är centrerad i mitten av rummet med takbjälkar från 1891 som går från golv till tak. Hörnsvit 428 är ett extra rymligt loftrum med ett stort inglasat badrum. Våra två andra hörnsviter är byggda 2009 och har balkong. Sviterna är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, vattenkokare, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1544 SEK /natt

(Priset hittades Idag, Priset avser 2016-12-20)

Nästa

  1–2 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Carolina Sviten är näst störst och belägen på våning fyra med utsikt över innergården. Sviten är uppdelad i två rum, ett vardagsrum med hög wow-faktor och ett sovrum med magnifika takbjälkar från 1891. Carolina Sviten är inredd med oljad parkett och vita putsväggar, i badrummet hittar du dubbla handfat och tillgång till både dusch och badkar.

Knaust Sviten är vår största svit, inredd i klassisk stil med högt i tak och stukaturer. Det som utmärker sviten är dess stora golvyta, den lämpar sig således för både uppackning och mindre möten. Möjlighet till connect room finns och därigenom erbjuds ett extra sovrum och en vacker balkong mot Storgatan. I svitens badrum finns både hörnbadkar och dusch.

Sviterna är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, vattenkokare, hårtork, safetybox, strykjärn, morgonrock och tofflor.

Se fler bilder

Från  2144 SEK /natt

(Priset hittades Idag, Priset avser 2016-12-20)

NästaVälkommen till Elite Hotel Knaust, Sundsvall

Elite Hotel Knaust ligger i centrala Sundsvall i närhet till Sundsvalls shopping och nöjen. Hotellet är en stolthet för Sundsvall och är vida berömt för sin magnifika marmortrappa i entrén. Elite Hotel Knaust återinvigdes 2002 efter en omfattande renovering och är nu ett av Sundsvalls fräschaste hotell. På Elite Hotel Knaust bor du bekvämt i något av hotellets 141 vackert inredda hotellrum. Här kan du även avnjuta en god middag i vår gastropub The Bishops Arms. Vill du koppla av – besök gärna hotellets relaxavdelning.

Elite Hotel Knaust erbjuder även en toppmodernt och fullt utrustad konferensavdelning för grupper upp till 75 deltagare. Vår affärsidé är att varje gäst skall checka ut med en längtan att snart återvända. Varmt välkommen att upptäcka Elite Hotel Knaust!


  141 rökfria rum
  1 restaurang
  2 barer

  7 konferenslokaler
  Bastu
  Gratis WiFi

  22 km till flygplatsen
  500 m till tågstationen


Hotellets historia

Hotell Knaust byggdes år 1891 och är ett av Sveriges absolut mest kända hotell. Mest känt är Knaust för sin fantastiska trappa i vit marmor som möter gästen i entrén. Många är de skrönor som finns berättade om vilda fester med krossat porslin, prominenta gäster och inte minst hästen i trappan ifrån sekelskiftet, den tid då Sundsvalls Träpatroner levde glada dagar.

Efter att hotellet stängdes 1978 så nyöppnades Elite Hotel Knaust hösten 2002 efter 25 år med annan verksamhet i huset. Modern design och konst möter idag gammal arkitektur i en smakfull kombination.


Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Som gäst hos oss på Elite Hotel Knaust surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler. Vi erbjuder en gästdator med internet. Det finns även tillgång till skrivare, kopieringsmaskin och fax.


in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00* avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.

* Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Vi erbjuder roomservice under hela året med undantag för vissa storhelger. Menyn finns på ditt hotellrum. För beställning, kontakta roomservice på anknytning 9.

Måndag–fredagar: kl. 16.00–22.00.
Lördag: kl. 13.00–22.00.
Söndag: kl. 16.00–21.00.


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Vi erbjuder tvättservice måndagtorsdag. Gästtvätten lämnas i receptionen innan kl. 09.00 för avhämtning och är klar ca kl. 17.00 samma dag.


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Hotellet har inga egna parkeringsplatser. Om du som gäst önskar parkeringsgarage så hänvisar vi till ett kommunalt garage med motorvärmare som ligger två kvarter bort. Betalning sker på plats i garaget. 


Relax & Gym

Vi erbjuder en relaxavdelning med mixad bastu och vilstolar samt tillgång till ett antal träningsmaskiner och hantlar. Relaxen är obemannad men fri att använda för våra gäster. Bastun är uppvärmd mellan kl. 16.0023.00. Om bastu önskas under övrig tid, meddela receptionen så hjälper vi till.


Elite Hotel Knaust, Sundsvall


I vacker hotellmiljö med anor från sent 1800-tal erbjuder vi 10 moderna konferenslokaler i varierande storlek med kapacitet för upp till 60 personer. Varmt välkommen att konferera hos oss!

  • 10 konferenslokaler
  • 141 hotellrum
  • 2–60 personer
  • 1 restaurang

Helgöppet i Spegelsalen


Varje helg under hösten och vintern serverar vi en härlig helgmeny i vackra Spegelsalen. Passa på att njuta av både god mat och vacker interör hos oss på Elite Hotel Knaust i Sundsvall. Varmt välkommen!

Öppettider

Fredagar och lördagar från kl. 18.00.


Lunchmeny


Vi serverar lunch i vackra Spegelsalen, här kan du läsa veckans meny. Varmt välkommen!

Öppettider

Måndag–fredag: 11.30–14.00


Spegelsalen


Anrika Spegelsalen håller öppet måndag–fredag, här kan du avnjuta vår stora frukostbuffé och härliga lunch. Salen kan med fördel användas som festvåning, kontakta oss så berättar vi mer.

Öppettider

Frukost för våra hotellgäster
Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.30–11.00
Söndag: 07.30–12.00*

*Gäller ej vid storhelger och under sommarperioden, kl. 07.30–10.30.

Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14.00


Lobbybaren


I anslutning till receptionen ligger vår lobbybar, här kan du avnjuta drinkar i en avslappnad miljö. Lobbybarens drinklista innehåller en rad spännande drinkar, varför inte runda av kvällen med en Elite Sundsvall?

Öppettider

Måndag–torsdag: 16.00–21.00
Fredag–lördag: 16.00–00.00
Söndag: stängt


The Bishops Arms, Sundsvall


Som hotellgäst så finner du även vår gastropub The Bishops Arms i anslutning till hotellet. I vår gastropub erbjuds en genuin engelsk miljö. Här kan du sitta ner för något gott att äta eller dricka och umgås med vänner på ett avslappnat sätt.

Öppettider

Måndag: 16.0000.00
Tisdagtorsdag: 16.00–01.00
Fredag16.00–02.00
Lördag: 13.00–02.00
Söndag: 16.0023.00


Vi på Elite Hotel Knaust i Sundsvall har många års erfarenhet av att ta emot bröllopspar, både till bröllopsmiddag och fest som för bröllopsnatt. Vårt hotell är beläget i en av Sundsvalls mest kända byggnader i den vackra stenstaden. 
Unna dig en helg i vacker miljö på Elite Hotel Knaust Sundsvall och njut av en god 3-rätters middag i anrika Spegelsalen. Under hösten firar vi att det är 125 år sedan Hotel Knaust slog upp portarna för första gången på Storgatan 13. Välkommen att boka!


Från 1095 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Upplev årets julbord på Elite Hotel Knaust Sundsvall. Njut av ett traditionellt julbord med en modern twist komponerat av stjärnkocken Melker Andersson.


Från 495 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Unna dig en härlig nyårssupé som serveras i den anrika Spegelsalen, med närhet till hamnen med nyårstal och fyrverkerier. Avsluta året och skåla in det nya hos oss på Elite Hotel Knaust i Sundsvall. Boka redan idag!


Från 695 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Bo bra och roa dig glatt med middag och Wallmans show i Sundsvall!


Från 1395 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Njut av en orientalisk Spaupplevelse på Spa Hamam Continental när du bor hos oss på Elite Hotel Knaust. Läs mer om erbjudandet och hur du bokar här!


Från 1295 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Ett upplevelsepaket för hela familjen med inträde på Himlabadet och övernattning på Elite Hotel Knaust Sundsvall.


Från 1760 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Vi kan tillsammans med Casino Cosmopol erbjuda ett spännande upplevelsepaket med besök på casinot och övernattning på hotellet.


Från 1040 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Spela golf på Västernorrlands bästa banor. Med vårt golfpaket kan du njuta av en dag på banan och sedan koppla av i våra sköna sängar hos oss på Elite Hotel Knaust. Välkommen att boka!


Från 930 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Överraska kära pappa med en mysig övernattning på Elite Hotel Knaust i Sundsvall. Ät en god bit mat på The Bishops Arms, som kvällen till ära bjuder alla fäder på huvudrätten när ni beställer mat. Dagen därpå kan ni avnjuta en härlig frukostbuffé i Spegelsalen.


Från 700 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka din weekend på anrika Elite Hotel Knaust i Sundsvall. Med Dream bokar du våra bästa helgpriser. Njut av allt som Sundsvall har att erbjuda ett stenkast från nöjen och shopping. Koppla sedan av i vår relaxavdelning eller varför inte besöka The Bishops Arms för en god öl. Somna skönt i våra sängar och vakna till en härlig frukostbuffé i Spegelsalen.


Från 742 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Holiday på anrika Elite Hotel Knaust i Sundsvall. Under lov och storhelger bor du till bästa pris i något av våra vackra hotellrum. Hotellet ligger centralt i Sundsvall, ett stenkast från både shopping och nöjen. Sov gott i våra sköna sängar och vakna sedan till en utsökt frukostbuffé i Spegelsalen.


Från 742 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på anrika Elite Hotel Knaust i Sundsvall. Vi erbjuder 141 vackra hotellrum i en byggnad med anor från sent 1800-tal. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. I hotellet finns både gastropub och relaxavdelning. Välj själva om ni vill avnjuta er frukost i avskildhet på rummet eller besöka Spegelsalen med härlig frukostbuffé.


Från 1790 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Kommentarer


Silhouette of a person

Roger Oskarsson

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 26 oktober 2016

Positivt: Det trevliga rummet på våning fyra

Att förbättra: Större badkar


Silhouette of a person

Anna Lindgren

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 24 oktober 2016

Positivt: Fräscht och genuint! Trevligt bemötande!


Hotellet svarade den 25 oktober 2016

Bäste Anna Tack för att vi fått förmånen att ha dig som gäst och för att du tagit dig tid till att svara på vår gästenkät! Vi tackar för ditt fina omdöme och betyg. Dina förslag, synpunkter och kommentarer är viktiga för oss i vårt ständiga arbete att bli bättre utifrån våra gästers upplevelser. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen åter snart igen. Vänliga hälsningar Christian Rehnberg Receptionschef Elite Hotel Knaust


Silhouette of a person

Jan-Olof Svedberg

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 24 oktober 2016

Positivt: Mycket fint hotell


Silhouette of a person

Johan Cardell

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 24 oktober 2016

Positivt: Servicen, standard på rummen, frukosten

Att förbättra: Utöka med lite mer fria vikter i "träningsrummet". Idag endast hantlar upp till 10 kg.


Silhouette of a person

Mikael Wikström

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 17 oktober 2016

Positivt: Man känner sig lyxig att bo på detta hotell med fantastiskt god och väl sorterad frukost

Att förbättra: Vi hade missat att man skulle hänga ut städa lappen på dörren den var inte lättast att hitta, ingen synlig information på rummet. Ingen info från reception vid incheckning heller annars är det ett av de bästa hotellen vi bott på både i Sverige och utomlands


Silhouette of a person

Marija Kramar

Betyg: 3/10

Omdömet skrevs den 17 oktober 2016

Positivt: Den vackra byggnaden med imponerande entré.

Att förbättra: När man kommer in genom entrén och går uppför den fantastiska trappan får man upp förväntningarna på sin vistelse. Och sen kommer man in i rummet, i mitt fall en hörnsvit. Peppen dör. Möblerna känns billiga (ex tv-bänk i bokfaner och stål), omatchade och utslitna. Konsten likaså. Det är undermöblerat och inte mysigt på rummet. Den som har möblerat har inte varit inspirerad. Sorgligt att man inte utnyttjar den potential som byggnaden har. Personalen är på hotellet och i restaurangen är trevlig och frågar pliktskyldigt om man är nöjd men ett tips är att inte ta upp negativa saker för det blir bara konstig stämning. Man hade kunnat lägga mer krut på frukosten och ha nybakat bröd och kanske egen müsli.

Övrigt: Helt ok ställe, åkte tyvärr dit med för höga förväntningar. Bra ställe om man vill bo centralt och inte bryr sig särskilt mycket om var man bor. Hellre affärsresa än romantisk resa.


Silhouette of a person

Sofie Sjöström

Omdömet skrevs den 17 oktober 2016

Positivt: Ett otroligt fint hotell med trevlig personal. Vi fick jättebra service i samband med vår bokning. Frukosten var superb!

Att förbättra: Saknar inget speciellt. Ett jättefint hotell.


Silhouette of a person

Ulf Uddman

Omdömet skrevs den 17 oktober 2016

Positivt: Personalen och atmosfären

Att förbättra: Försöka få in mer lokalt folk till restaurangen, den har bra potential och behöver fyllas på så den känns levande.


Hotellet svarade den 23 oktober 2016

Bäste Ulf Vi uppskattar att du tog dig tid att svara på vår gästenkät! Dina förslag, synpunkter och kommentarer är viktiga för oss. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka! Vänliga hälsningar Christian Rehnberg Receptionschef Elite Hotel Knaust


Silhouette of a person

Gabriel Litzell

Omdömet skrevs den 11 oktober 2016

Positivt: Hög standard till bra pris

Att förbättra: Relaxen, synd att kalla relax.

Övrigt: Delux rummet var sämre än suprime rummet men 300 kr dyrare per dygn


Hotellet svarade den 12 oktober 2016

Hej och tack för att ni bodde hos oss. Ja våra rum ser väldig olika ut och att priset skiljer sig hela 300 kronor måste bero på att ni bott vi olika tillfällen där grundpriset varierat. Vi tar normalt max 200 kronor mer för våra De luxe rum mot Superior. Då får man en bredare säng och ett större rum. Vissa rum är det dock liten skillnad på, jag håller med dig. Ang Bishops så ber jag om ursäkt för det. Det var inte alls bra att ingen kom och tog er beställning. Jag förstår att ni gick. Vi tar till oss och försöker lära av detta. Hoppas at vi får glädjen att ta emot er vid ett annat tillfälle. Varmt välkommen åter. Ulrica Widmark Norberg Hotelldirektör Elite Hotel Knaust


Silhouette of a person

Edward Blom

Omdömet skrevs den 10 oktober 2016

Positivt: Den fantastiska historiska byggnaden med trappan, stuck, målningar etc. - och den långa traditionen. Den vänliga personalen och höga kvalitén. (Dessutom kunde man köpa mitt vin Edward Blom Riesling Trocken i hotellbaren.)

Att förbättra: Stänga av den höga singaltonen som tjuter på våffeljärnet vid frukosten. :-) Skulle man vilja höja frukosten ytterligare vore något lokalt inslag på buffén roligt, typ en lokalproducerat ost, korv eller ostkaka. I övrigt är allt på hotellet perfekt.


Hotellet svarade den 12 oktober 2016

Hej Edward och hela familjen. Vad roligt att ni ville gästa oss i Sundsvall och vad trevligt vi haft i samband med Knaust 125 års firande. Så sant ang våffeljärnet men utan ljudet skulle nog många belgiska våfflor brännas vid och det vill vi inte heller. Tack för allt och varmt välkomna åter. Vänligen Ulrica Widmark Norberg Hotelldirektör


Kontakta oss

Storgatan 13
852 30 Sundsvall

Tel: 060-608 00 00
Fax: 060-608 00 10
info.knaust@elite.se

Bokning
reservation.knaust@elite.se
060-608 00 05
Hotelldirektör
Ulrica Widmark-Norberg
ulrica.widmark@elite.se
060-608 00 01

Försäljningschef
Anne Lindström
anne.lindstrom@elite.se
060-608 00 03
Receptionschef
Maria Åman
maria.aman@elite.se
060-608 00 00

Konferensbokning
Marie-Louise Lindström
marie-louise.lindstrom@elite.se
060-608 00 22

 


Hitta hit

GPS Koordinater
63.287400, 18.713000

Om du kommer från norr:
Kör E4 söderut (mot Stockholm), avfart Sundsvall Centrum. Kör rakt fram tills du kommer till Storgatan, kör höger vid Kasinot. Bortse mot förbudet för genomfartstrafik, hotellets gäster har tillåtelse att köra fram till hotellet för i- och urlastning. Fortsätt rakt fram ca 100 m. Hotellet ligger på vänster sida.
Om du kommer från söder:
Kör E4 norrut mot Haparanda, avfart Sundsvall Centrum. Kör rakt fram tills du kommer till Storgatan, kör vänster vid Kasinot. Bortse mot förbudet för genomfartstrafik, hotellets gäster har tillåtelse att köra fram till hotellet för i- och urlastning. Fortsätt rakt fram ca 100 m. Hotellet ligger på vänster sida.
_