Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter frinätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   105 eller 140 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standardrum är ljusa och trevliga med klassisk inredning och passar för en person. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  820 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-04-14)

Nästa

  1–2 personer   160 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra superiorrum är klassiskt inredda och passar för upp till två personer. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  900 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-04-16)

Nästa

  1–2 personer   2x90 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxerum är ljusa och trevliga med extra tilltagen golvyta och stora badrum. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Obs! På våning 4 erbjuder vi deluxerum med loft, uppge vid bokning om sådant rum önskas.

Se fler bilder

Från  980 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-04-14)

Nästa

  1–4 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra familjerum är ljusa och trevliga med extra tilltagen golvyta och inredda med en bäddsoffa som rymmer två barn. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1060 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-04-13)

Nästa

  1–2 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder tre individuellt möblerade juniorsviter med extra tilltagen golvyta. Rummen är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, vattenkokare, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1700 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-04-13)

Nästa

  1–2 personer   160–210 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Vi erbjuder fyra vackra hörnsviter med individuellt utförande. Vår kanske mest populära hörnsvit är Tornsviten där många har tillbringat sin bröllopsnatt. Den är unik i sitt slag då sängen är centrerad i mitten av rummet med takbjälkar från 1891 som går från golv till tak. Hörnsvit 428 är ett extra rymligt loftrum med ett stort inglasat badrum. Våra två andra hörnsviter är byggda 2009 och har balkong. Sviterna är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, vattenkokare, hårtork, safetybox, strykjärn och badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1940 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-04-14)

Nästa

  1–2 personer   180 cm   WiFi ingår   Frukost ingår

Carolina Sviten är näst störst och belägen på våning fyra med utsikt över innergården. Sviten är uppdelad i två rum, ett vardagsrum med hög wow-faktor och ett sovrum med magnifika takbjälkar från 1891. Carolina Sviten är inredd med oljad parkett och vita putsväggar, i badrummet hittar du dubbla handfat och tillgång till både dusch och badkar.

Knaust Sviten är vår största svit, inredd i klassisk stil med högt i tak och stukaturer. Det som utmärker sviten är dess stora golvyta, den lämpar sig således för både uppackning och mindre möten. Möjlighet till connect room finns och därigenom erbjuds ett extra sovrum och en vacker balkong mot Storgatan. I svitens badrum finns både hörnbadkar och dusch.

Sviterna är utrustade med skrivbord, telefon, tv, minibar, vattenkokare, hårtork, safetybox, strykjärn, morgonrock och tofflor.

Se fler bilder

Från  2500 SEK /natt

(Priset hittades I dag, Priset avser 2017-04-14)

NästaVälkommen till Elite Hotel Knaust, Sundsvall

Elite Hotel Knaust ligger i centrala Sundsvall i närhet till Sundsvalls shopping och nöjen. Hotellet är en stolthet för Sundsvall och är vida berömt för sin magnifika marmortrappa i entrén. Elite Hotel Knaust återinvigdes 2002 efter en omfattande renovering och är nu ett av Sundsvalls fräschaste hotell. På Elite Hotel Knaust bor du bekvämt i något av hotellets 141 vackert inredda hotellrum. Här kan du även avnjuta en god middag i vår gastropub The Bishops Arms. Vill du koppla av – besök gärna hotellets relaxavdelning.

Elite Hotel Knaust erbjuder även en toppmodernt och fullt utrustad konferensavdelning för grupper upp till 75 deltagare. Vår affärsidé är att varje gäst skall checka ut med en längtan att snart återvända. Varmt välkommen att upptäcka Elite Hotel Knaust!


  141 rökfria rum
  1 restaurang
  2 barer

  7 konferenslokaler
  Bastu
  Gratis WiFi

  22 km till flygplatsen
  500 m till tågstationen


Hotellets historia

Hotell Knaust byggdes år 1891 och är ett av Sveriges absolut mest kända hotell. Mest känt är Knaust för sin fantastiska trappa i vit marmor som möter gästen i entrén. Många är de skrönor som finns berättade om vilda fester med krossat porslin, prominenta gäster och inte minst hästen i trappan ifrån sekelskiftet, den tid då Sundsvalls Träpatroner levde glada dagar.

Efter att hotellet stängdes 1978 så nyöppnades Elite Hotel Knaust hösten 2002 efter 25 år med annan verksamhet i huset. Modern design och konst möter idag gammal arkitektur i en smakfull kombination.


Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Som gäst hos oss på Elite Hotel Knaust surfar du gratis i alla våra hotellrum, allmänna utrymmen och konferenslokaler. Det finns även tillgång till skrivare, kopieringsmaskin och fax.


in- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl. 12.00* avresedagen. Om du anländer tidigare till hotellet tillhandahåller vi ett bagagerum där du kan förvara ditt bagage till dess att ditt rum är klart. Här kan du även förvara ditt bagage efter att du checkat ut.

* Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Vi erbjuder roomservice under hela året med undantag för vissa storhelger. Menyn finns på ditt hotellrum. För beställning, kontakta roomservice på anknytning 9.

Måndag–fredagar: kl. 16.00–22.00.
Lördag: kl. 13.00–22.00.
Söndag: kl. 16.00–21.00.


Blå skylt med grön nyckel, logotype för green key

Green Key

Hotellet är miljödiplomerat enligt Green Key som är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning. Läs gärna mer HÄR


Bulldog som ligger på golvet och blickar in i kameran.

Husdjur

Självklart ska våra fyrfota vänner bo med stil också! Vi erbjuder ett begränsat antal hotellrum där djurbädd och matskål finns till ert förfogande. Kontakta oss på 060-608 00 00 för bokning och mer information.


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Vi erbjuder tvättservice måndagtorsdag. Gästtvätten lämnas i receptionen innan kl. 09.00 för avhämtning och är klar ca kl. 17.00 samma dag.


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Hotellet har inga egna parkeringsplatser. Om du som gäst önskar parkeringsgarage så hänvisar vi till ett kommunalt garage med motorvärmare som ligger två kvarter bort. Betalning sker på plats i garaget. 


Relax & Gym

Vi erbjuder en relaxavdelning med mixad bastu och vilstolar samt tillgång till ett antal träningsmaskiner och hantlar. Relaxen är obemannad men fri att använda för våra gäster. Bastun är uppvärmd från kl. 16.00. Om bastu önskas under övrig tid, meddela receptionen så hjälper vi till.


Elite Hotel Knaust, Sundsvall


I vacker hotellmiljö med anor från sent 1800-tal erbjuder vi 10 moderna konferenslokaler i varierande storlek med kapacitet för upp till 60 personer. Varmt välkommen att konferera hos oss!

  • 10 konferenslokaler
  • 141 hotellrum
  • 2–60 personer
  • 1 restaurang

Lunchmeny


Vi serverar lunch i vackra Spegelsalen, här kan du läsa veckans meny. Varmt välkommen!

Öppettider

Måndag–fredag: 11.30–14.00


Spegelsalen


Anrika Spegelsalen håller öppet måndag–fredag, här kan du avnjuta vår stora frukostbuffé och härliga lunch. Salen kan med fördel användas som festvåning, kontakta oss så berättar vi mer.

Öppettider

Frukost för våra hotellgäster
Måndag–fredag: 06.30–09.30
Lördag: 07.30–11.00
Söndag: 07.30–12.00*
*Gäller ej vid storhelger och under sommarperioden, kl. 07.30–10.30.

Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14.00

Middag
Måndag: endast lunch
Tisdag–lördag: 17.00–22.00*  
Söndag: stängt
* Köket stänger kl. 21.00.


Lobbybaren


I anslutning till receptionen ligger vår lobbybar, här kan du avnjuta drinkar i en avslappnad miljö. Lobbybarens drinklista innehåller en rad spännande drinkar, varför inte runda av kvällen med en Elite Sundsvall?

Öppettider

Måndag: 16.00–21.00
Tisdag–torsdag: 16.00–22.00
Fredag–lördag: 16.00–24.00
Söndag: stängt


The Bishops Arms, Sundsvall


Som hotellgäst så finner du även vår gastropub The Bishops Arms i anslutning till hotellet. I vår gastropub erbjuds en genuin engelsk miljö. Här kan du sitta ner för något gott att äta eller dricka och umgås med vänner på ett avslappnat sätt.

Öppettider

Måndag: 16.0000.00
Tisdagtorsdag: 16.00–01.00
Fredag16.00–02.00
Lördag: 13.00–02.00
Söndag: 16.0023.00


Vi på Elite Hotel Knaust i Sundsvall har många års erfarenhet av att ta emot bröllopspar, både till bröllopsmiddag och fest som för bröllopsnatt. Vårt hotell är beläget i en av Sundsvalls mest kända byggnader i den vackra stenstaden. 
Unna dig en helg i vacker miljö på Elite Hotel Knaust Sundsvall och njut av en god 3-rätters middag i anrika Spegelsalen. I vinter kan du boka vårt förmånliga Weekendpaket med ankomst fredag eller lördag. Välkommen att boka!


Från 2090 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Njut av en orientalisk Spaupplevelse på Spa Hamam Continental när du bor hos oss på Elite Hotel Knaust. Läs mer om erbjudandet och hur du bokar här!


Från 2790 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Ett upplevelsepaket för hela familjen med inträde på Himlabadet och övernattning på Elite Hotel Knaust Sundsvall.


Från 1760 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Vi kan tillsammans med Casino Cosmopol erbjuda ett spännande upplevelsepaket med besök på casinot och övernattning på hotellet.


Från 2080 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


För dig som är 65+ och kanske har både tid och är flexibel när det gäller dagar för hotellvistelser har vi tagit fram ett generöst erbjudande. Läs mer och hur du bokar här!


Från 2990 SEK /vistelse

Boka
Ändra hotell


Boka din weekend på anrika Elite Hotel Knaust i Sundsvall. Med Dream bokar du våra bästa helgpriser. Njut av allt som Sundsvall har att erbjuda ett stenkast från nöjen och shopping. Koppla sedan av i vår relaxavdelning eller varför inte besöka The Bishops Arms för en god öl. Somna skönt i våra sängar och vakna till en härlig frukostbuffé i Spegelsalen.


Från 742 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Holiday på anrika Elite Hotel Knaust i Sundsvall. Under lov och storhelger bor du till bästa pris i något av våra vackra hotellrum. Hotellet ligger centralt i Sundsvall, ett stenkast från både shopping och nöjen. Sov gott i våra sköna sängar och vakna sedan till en utsökt frukostbuffé i Spegelsalen.


Från 742 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka Love-paketet på anrika Elite Hotel Knaust i Sundsvall. Vi erbjuder 141 vackra hotellrum i en byggnad med anor från sent 1800-tal. Ni välkomnas med exotisk frukt, choklad och en flaska Champagne på rummet. I hotellet finns både gastropub och relaxavdelning. Välj själva om ni vill avnjuta er frukost i avskildhet på rummet eller besöka Spegelsalen med härlig frukostbuffé.


Från 1890 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Kommentarer


Silhouette of a person

Hillevi Dahlberg

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 20 mars 2017

Positivt: Boende frukost serrvice

Att förbättra: Vi skulle bjuda på frukt och lite godis i sviterna.


Hotellet svarade den 20 mars 2017

Hej Hillevi, Tack för att ni bott hos oss och för att du tagit dig tid till att svara på vår gästenkät! Dina förslag, synpunkter och kommentarer är viktiga för oss i vårt ständiga arbete att bli bättre utifrån våra gästers upplevelser. Vi ser fram emot att få hälsa er välkommen åter snart igen. Vänliga hälsningar Christian Rehnberg Receptionschef Elite Hotel Knaust


Silhouette of a person

Anonymous

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 20 mars 2017

Positivt: Rummet


Silhouette of a person

Ronny Åkerlund

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 12 mars 2017

Positivt: Frukost, receptionen

Att förbättra: Ha bättre sängar, bättre ventilation och fri inställning i varje rum av värmen för varje gäst vill ha olika varmt! Och mera miljö sortering på rummen


Silhouette of a person

Leffe Jansson

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 6 mars 2017

Positivt: Charmen på hotellet och personalens bemötande. köket/maten! Voila! +++++ Och toppen på det hela, ^snooze^ utcheckningen på söndagar 👍👍 I princip allt :) Helnöjd!

Att förbättra: Se över rumsdörrar, skjustera lite kanske. Saknar bubbelpool i relax avdelningen.

Övrigt: I helhet mycket mycket nöjd! Kommer tillbaka garanterat :)


Hotellet svarade den 7 mars 2017

Hej Leffe, Tack för att du bott hos oss och för att du tagit dig tid till att svara på vår gästenkät! Dina förslag, synpunkter och kommentarer är viktiga för oss i vårt ständiga arbete att bli bättre utifrån våra gästers upplevelser. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen åter snart igen. Vänliga hälsningar Christian Rehnberg Receptionschef Elite Hotel Knaust


Silhouette of a person

Peter Persson

Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 2 mars 2017

Positivt: Frukosten och bemötandet i receptionen

Att förbättra: Sängen var liiite för hård

Övrigt: Murrigt, mysigt och elegant hotell


Silhouette of a person

Cattis Broman

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 27 februari 2017

Positivt: Trevliga rum. Trevlig personal & fantastisk frukost :-)

Att förbättra: Större frukost resturang om det hade varit möjligt lång kö till frukosten men välfylld. Trevlig frukostpersonal.


Hotellet svarade den 27 februari 2017

Hej Cattis, Tack för att ni bott hos oss och för att du tagit dig tid till att svara på vår gästenkät! Dina förslag, synpunkter och kommentarer är viktiga för oss i vårt ständiga arbete att bli bättre utifrån våra gästers upplevelser. Vi hade fullbokat hotell i helgen och de flesta av våra gäster önskar ofta äta frukost ungefär samma tid. Vi öppnar då upp till husets gastropub The Bishops Arms där det finns ytterligare sittplatser en trappa ner från Spegelsalen. Hoppas att ni fick en trevlig och välsmakande frukost. Vi ser fram emot att få hälsa er välkommen åter snart igen. Vänliga hälsningar Christian Rehnberg Receptionschef Elite Hotel Knaust


Silhouette of a person

Peter Falkheden

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 24 februari 2017

Positivt: Huset, rummen, trappan, personalen och läget

Att förbättra: Vara lycklig


Silhouette of a person

Robert Lundin

Omdömet skrevs den 20 februari 2017

Positivt: Det mesta utom rummet (nr 320)

Att förbättra: Anpassa rummen till den övriga klassiska stilen. Begreppet Knaust ger ett löfte som förverkligas i de allmänna utrymmena men de båda rummen vi bodde i missar helt att absorbera något som helst av denna atmosfär. Skällös "designerstil" på båda rummen och fullkomligt utan personlig touch. Rum 320 var enormt och ödsligt och det är frågan varför man betalar ca 3.000kr för detta. Enbart golvytan var extraordinär men fullkomligt outnyttjad. Eb chaise longue var väl det som var extra. Glasdörren till badrummet släpper igenom gatuljus på natten så det blir ingen mörkläggning. Kommer inte boka på Knaust framöver, men kanske äta middag där.


Hotellet svarade den 21 februari 2017

Hej Robert, Tack för att ni bott hos oss och för att du tagit dig tid till att svara på vår gästenkät! Vi tackar för dina kommentarer angående sviten. Dessa ska snart renoveras så vi är glada och tacksamma för alla förslag till förbättringar. Hoppas att ni i övrigt haft en trevlig och behaglig vistelse och vi ser fram emot att få hälsa er välkommen åter snart igen. Vänliga hälsningar Christian Rehnberg Receptionschef Elite Hotel Knaust


Silhouette of a person

Edward Summanen

Betyg: 5/10

Omdömet skrevs den 20 februari 2017

Positivt: Tjusiga allmänna utrymmen.

Att förbättra: Renovera sviten vi bodde i (den hade ett stort slitage och kändes ogemytlig), köpa in nya kuddar och sängar, se över trapporna upp till loften (de var för branta) och utöka frukostbuffén med fler vegetariska alternativ samt nybakt bröd.

Övrigt: Bra läge men inte värt att betala extra för en svit då den var väldigt sliten (hål i väggen, trasiga persienner) och helt saknade utsikt. Kommer välja ett annat hotell nästa gång.


Silhouette of a person

Gunnar Frykfors

Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 20 februari 2017

Positivt: Bra service, bra frukost, bra rum

Att förbättra: Saknade musik på Bishop Arms


Kontakta oss

Storgatan 13
852 30 Sundsvall

Tel: 060-608 00 00
Fax: 060-608 00 10
info.knaust@elite.se

Bokning
reservation.knaust@elite.se
060-608 00 05
Hotelldirektör
Ulrica Widmark-Norberg
ulrica.widmark@elite.se
060-608 00 01

Försäljningschef
Anne Lindström
anne.lindstrom@elite.se
060-608 00 03
Receptionschef
Christian Rehnberg 
christian.rehnberg@elite.se
060-608 00 00

Konferensbokning
Marie-Louise Lindström
marie-louise.lindstrom@elite.se
060-608 00 22

 


Hitta hit

GPS Koordinater
63.287400, 18.713000

Om du kommer från norr:
Kör E4 söderut (mot Stockholm), avfart Sundsvall Centrum. Kör rakt fram tills du kommer till Storgatan, kör höger vid Kasinot. Bortse mot förbudet för genomfartstrafik, hotellets gäster har tillåtelse att köra fram till hotellet för i- och urlastning. Fortsätt rakt fram ca 100 m. Hotellet ligger på vänster sida.
Om du kommer från söder:
Kör E4 norrut mot Haparanda, avfart Sundsvall Centrum. Kör rakt fram tills du kommer till Storgatan, kör vänster vid Kasinot. Bortse mot förbudet för genomfartstrafik, hotellets gäster har tillåtelse att köra fram till hotellet för i- och urlastning. Fortsätt rakt fram ca 100 m. Hotellet ligger på vänster sida.
_