Glömt lösenord?
Publiceringsdatum 14 december, 2020

Utomhusaktiviteter i Västerås

Upptäck Västerås vackra omgivningar under en uppfriskande utomhusaktivitet. I Västerås finns massor av roliga saker att göra med ett brett aktivitetsutbud för både barn och vuxna. Här är våra bästa tips!

735x510-utomhusaktiviteter-Västerås.jpg


Åk skridskor på Mälaren

Så fort temperaturen sjunkit tillräckligt bjuder Mälaren in till fantastiska dagar med långfärdsskridskor i storslagen natur. På Björnö, som ligger drygt en mil utanför Västerås, erbjuds uthyrning av skridskor, längdskidor och spark. Härifrån har du ett perfekt utgångsläge för din dag ute i naturen med plogade skridskospår på Mälaren, vackra skidspår och promenadstråk. Packa med en matsäck och varma kläder för en riktigt härlig dag tillsammans med familj, vänner eller unna dig lite avkopplande egentid.

Utförsåkning i Vedbobacken

Vedbobacken har vunnit pris som årets hemmabacke och är ett perfekt alternativ för dig som önskar åka utför utan att behöva åka hela vägen till Svenska fjällen eller Alperna. Ta liften upp till toppen och blicka ut över de vackra vyerna innan du åker ner för backen. För nybörjaren finns flera gröna nedfarter att välja på samt en rolig pulkabacke för de minsta. Den som önskar en mer utmanande nedfart kan välja mellan två olika röda nedfarter och en rolig fun park med rails och hopp.


Strosa längst Mälarpromenaden

Västerås erbjuder gott om natursköna promenadstråk nära citykärnan. Ett av de finaste är Mälarpromenaden som går längst vattnet förbi mysiga bostadsområden, restauranger och hamnar. Mälarpromenaden är 4 km lång och är en utmärkt helgutflykt för den som önskar kombinera motion med härliga vyer och frisk luft. Stanna gärna längst vägen på ett av de mysiga caféerna eller köp med dig något gott för en trevlig lunch ute i det fria.  Om du önskar förlänga promenaden finns möjlighet att fortsätta hela vägen ut till fina Björnö där du sedan kan du sedan ta bussen hela vägen tillbaka in till city.

Träna på ett av Västerås utegym

Ge dig själv en välförtjänt paus från vardagsstressen med ett energigivande träningspass på ett av stadens utegym. Här är alla välkomna, oavsett om det är första gången du tränar eller är en elitmotionär. De flesta utegym är placerade i anslutning till stadens motionsspår så att du kan kombinera ett svettigt träningspass med en uppfriskande promenad eller löptur. På de flesta utegym finns tips på övningar och instruktioner för hur du genomför dessa på ett säkert sätt, allt för att du ska få ut det mesta av ditt träningspass utomhus.

Foto av Elite Stadshotellet Västerås

Elite Stadshotellet, Västerås

Elite Stadshotellet Västerås är ett högklassigt hotell i en av Sveriges vackraste byggnader i jugendstil. Hotellet ligger centralt och erbjuder 137 rum med en vacker konferens- och festvåning. Här finns även gastropuben The Bishops Arms, den första i Sverige.