Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Bada i Västerås vackra skärgårdsidyll

Badstrand i Västerås

Sträck ut dig på en lång sandstrand, bada från klippor eller utforska skärgården via båt. I Västerås finns det gott om saker man kan göra en härlig sommardag. Endast 5 minuter från Elite Stadshotellet i Västerås hittar du natursköna badupplevelser för hela familjen.


BJÖRNÖBADEN

Känn sanden mellan tårna på Stora Björnöbadets 350 meter långa sandstrand och njut av vällagad mat på den tillhörande restaurangen. Björnöbaden består av ett flertal olika badplatser med bekvämligheter som toaletter, fik, restauranger och lekplatser. För familjen rekommenderar vi den långgrunda badplatsen Södra Björnöbadet med stora lummiga gräsytor där barnen kan leka. Ett besök på Björnöbaden är verkligen en härlig naturupplevelse och vi kan förstå varför de har blivit ett av Mälarens mest besökta utomhusbad.

FRAMNÄS

Ta ett dopp från bryggan eller kliv i vattnet från den gräsbeklädda stranden. Framnäs erbjuder ett härligt sjöbad på bekvämt avstånd från city med utsikt över Mälarens vackra skärgård. I närheten finns även ett fint hundbad där fyrbenta vänner är välkomna.

ELBAFÄRJAN

Följ med den klassiska Elbafärjan ut till Östra Holmen där du kan bada från släta klippor, sola på bryggan eller utforska den vackra idyllen. Elbafärjan passerar även ön Elba där du utöver en fin badplats även erbjuds barunderhållning och musik på en härlig uteservering. Som resenär på Elbafärjan väljer du själv om du vill hoppa av på någon av öarna eller om du vill åka en rundtur.

RENT A RIB

Spänn fast säkerhetsbältet och gör dig redo för ett riktigt äventyr. Rent a rib arrangerar ribbåtsturer med båtar som färdas i hastigheter om 50 knop, vilket motsvarar hela 92,6 km/timmen. Denna pulshöjande tur genom Mälaren är en riktig naturupplevelse och avslutas på bästa sätt med grillning, sol och bad.

LÖGASTRAND

Strosa längst Lögastrands härliga strandpromenad eller bred ut dig på badplatsens stora trädäck. Med sin närhet till Västerås city har Lögastrand blivit en central samlingspunkt med alla bekvämligheter du behöver för en avkopplande dag vid vattnet. För den aktiva finns ett flertal vollybollplaner och för barnen erbjuds en stor lekpark i anslutning till badet. Badplatsen invigdes år 2014 och har även en kiosk, sandstrand och stora lummiga gräsytor.

Relaterade artiklar