Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

5 roliga saker att göra i Uppsala

En tjej som rider på en häst i skogen

Uppsala är en härlig stad som har mycket att erbjuda för alla. Här listar vi fem roliga saker att göra i Uppsala som kommer uppskattas av hela resesällskapet!

 

1. VANDRA UPPLANDSLEDEN

En populär aktivitet i Uppsala är att vandra Upplandsleden. Den 50 mil långa vandringsleden slingrar sig i ett underbart landskap mellan skog, berg och hav. Längs med vägen finns det flera grillplatser och vindskydd där du kan sova över.

2. PADDLA KANOT, KAJAK ELLER SUP

Upptäck Uppsala från vattnet. Hyr kanot, kajak eller SUP och paddla längs med Fyrisån – passar för såväl nybörjare som mer erfarna paddlare. Du kan även boka roliga aktiviteter såsom bäversafari och SUP Yoga.

3. KÄNN PIRRET PÅ EN HÖGHÖJDSBANA

En aktivitet i Uppsala där du definitivt får känna pirret i magen är klättring i höghöjdsbana. Detta passar för hela familjen och är en rolig utmaning att göra tillsammans. Ta dig igenom en hinderbana bland trädtopparna och känn glädjen när du klarat den!

4. RID I DEN VACKRA NATUREN

Turridning är en rolig aktivitet att göra i Uppsala för såväl små som stora. Från hästryggen kan du uppleva både staden och naturen och få saker är så avslappnande som att rida runt i vacker miljö.

5. GOLFA PÅ FINA BANOR

I Uppsala finns det flera golfklubbar där du kan spela golf i natursköna omgivningar. Uppsala Golfklubb, GolfUppsala, Wattholma golfklubb och Grönlund golfklubb är några exempel där du kan slå ut bollen.

VAD HÄNDER I UPPSALA?

Vill du få koll på evenemang i Uppsala som händer under ditt besök är du välkommen att fråga personalen i vår reception. Vi ger dig gärna tips på fler roliga saker att göra under din semester!

 

Relaterade artklar