Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Åk på utflykt i Växjö

Glasblåsning

Vackra Växjö erbjuder flera unika destinationer som är perfekta för dagsutflykter i sin omgivning. Vare sig du åker med familjen, vännerna, kärleken eller själv så finns det säkerligen något spännande som passar. Här listar vi tre utflyktsplatser som är värda att upptäckas!


GLASRIKET

I Glasriket hittar du Kosta Boda och 13 andra aktiva glasbruk och hyttor. Här finns några av världens främsta glaskonstnärer. Hit vallfärdar människor för att fynda i det stora området med glasbutiker och diverse outletbutiker och för att se glaskonstnärer i action. I Glashyttan serveras traditionell småländsk mat som det gjordes förr i tiden – Hyttsill. Detta är något helt unikt för Växjö som går tillbaka till tiden då hyttan var bygdens samlingspunkt. På kvällen erbjuds även rolig underhållning i form av glasblåsning på mästarnivå och möjligheten att själv få blåsa glas.

HUSEBY BRUK

Att komma till Huseby bruk är som att kliva tillbaka 100 år i tiden. Här får man uppleva en svunnen tid då vattenhjulen snurrade i kvarnen, brukshandeln sålde gammaldags karamellstrutar och påfåglarna stoltserade i trädgården. Under årets gång anordnas många roliga aktiviteter som tesalonger, guidade turer, kurser och opera. I November hittar du dessutom Nordens största julmässa i Huseby. Ett besök på Huseby blir en unik och svårslagen upplevelse som inte går att hitta någon annanstans! 

MÖBELRIKET LAMMHULT

Eftersom Småland är ett skogsland etablerade sig snickerikonsten, möbelaffärerna och möbelfabrikerna just här i slutet på 1800-talet. I Möbelriket hittar du unik design och möbelhistoria som grundar sig i de småländska skogarna. Det finns mycket spännande att se i de olika utställningarna och du får möjlighet att införskaffa dig riktiga kvalitetsmöbler i klassisk och modern svensk design.

Relaterade artiklar