Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Stockholms bästa pasta

Publiceringsdatum 2018-03-02

En vällagad pastarätt kan lyfta vilken dag som helst. En bra pasta ska vara al dente med lagom tuggmotstånd, fylld av balanserade smaker, härliga texturer och lagad på bra råvaror som får komma till tals. I denna artikel lyfter vi fram ett gäng utvalda Stockholmsrestauranger som respekterar det italienska hantverket och levererar riktigt bra pastarätter.

Bild från Pane Vino. Fotograf: Sandra Beijer.

 

Pane Vino
På Brännkyrkagatan, ett stenkast från Zinkensdamms tunnelbanestation ligger denna italienska pärla. Här njuter du av vällagade och genomtänkta rätter i en mysig miljö som passar lika bra för ett glas vin som en finmiddag. Ett måste på Pane Vino är deras kända fettuccine med gödkalvfilé och tryffelcrème som är värd ett besök i sig.

 

Adria Ristorante & bar
På Adria serveras traditionell italiensk mat med en modern twist. Fokus ligger på genuina och enkla smaker där råvarorna får spela huvudrollen. En stor del av råvarorna importeras direkt från Italien vilket levererar en genomgående hög nivå på rätterna. Pastan lagas självklart på plats enligt konstens alla regler. Smakerna sitter, servicen är på topp och priserna överkomliga.

 

La Vecchia Signora
Denna mysiga italienare har funnits länge på söder och hunnit etablera sig till något som enligt många är en av Stockholms bästa italienska restauranger. Det är inte en slump att de fortsätter vara så populära år efter år, för de har riktigt bra pastarätter som håller hög kvalitet. Rena, tydliga smaker och fantastisk pasta som man skulle kunna äta utan något till – så som det ska vara!

 

Bild från La Bocca. Fotograf: Alva Ohlsson.

 

La Bocca
På Kommendörsgatan hittar ni denna finitalienare som serverar förstklassiga rätter med de bästa råvarorna som Italien har att erbjuda. Här lämnas inget åt slumpen, varje detalj är genomtänkt och varje ingrediens är noga utvald för att leverera en genuin matupplevelse. Här kan du äta riktigt bra pasta som är smakrik, välbalanserad och dessutom vacker att se på. De har stenkoll på hur man kombinerar ihop enkla råvaror med noggrant hantverk för att skapa magi i munnen.  

 

Un Poco
Un Poco är känd som DJ-duon Ingrosso och Axwells restaurang men har mycket mer att erbjuda än så. Älskar du tryffel och pasta är detta the place to be. Prova deras Maccheroni Tarfuto – tryffelstuvade makaroner med citron och gräslök som får dina smaklökar att dansa. Deras pastarätter är genomtänkta och byts inte ut så ofta vilket innebär att de vet hur man lagar dem riktigt bra. 

Elite Hotels Stockholm

Läs mer

Upptäck mer inom kategorin Mat & Dryck i Stockholm

_