Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Kulinariska upplevelser i Uppsala

Dukat bord

Utforska Uppsalas restaurangutbud med smaker från hela världen. På promenadavstånd från Elite Hotel Academia finns några av Uppsalas just nu mest spännande restauranger, här är några av våra favoriter.

 

MISS VOON

Du behöver inte gå långt för att få en smakupplevelse utöver det vanliga, högst upp i hotellet, med utsikt över hela Uppsala hittar du Miss Voon som drivs av välrenommerade Grupp F12. Ett besök på Miss Voon innebär en kulinarisk resa med fokus mot det asiatiska köket. Rätterna är av hög kvalité och serveras i halvportioner för att göra det möjligt att prova på flera rätter och för att kunna dela smakupplevelserna sinsemellan. Med en separat meny för vegetarianer och många spännande menyval lämnar ett besök på Miss Voon ingen besviken.

PEPPAR PEPPAR – EN SMAKFULL KROG

I Uppsalas äldsta industrilokal hittar du den populära restaurangen Peppar Peppar. Här kan du njuta av såväl klassiska rätter som nya djärva smaker i en trevlig och välkomnande miljö. Om du är ute efter en riktigt minnesvärd matupplevelse erbjuder restaurangen även en avsmakningsmeny med fem rätter som får det att vattnas i munnen.

HAMBERGS RESTAURANT

Med fokus på de bästa råvarorna bjuder Hambergs restaurang på en genuin matupplevelse som för tankarna mot havet. Denna familjeägda restaurang erbjuder en frestande meny med fisk och skaldjur i centrum samt ett stort urval av champagne och viner. Här finns utrymme att njuta av högkvalitativ mat tillsammans med vänner, familj eller kollegor.

JAY FU´S - THE AMASIAN STEAKHOUSE

Missa inte att besöka den kreativa restaurangen Jay Fu´s där Asien möter USA i nya innovativa smakkombinationer. Vad sägs t.ex. om en klassisk Mac and Cheese följt av en norigrillad tonfisk och en popcornglass till efterrätt? Här finns verkligen något nytt för alla att prova. Jay fu’s har gjort restaurangupplevelsen till en rolig aktivitet för hela familjen och du hittar den högst upp i Saluhallen på St. Eriks Torg.

 

Relaterade artklar