Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

En liten del av Italien i Stockholm

Christian Olsson, Niklas Odin och Kristofer Sandström som driver Haga Bottega.

I november öppnar den familjära restaurangen som ska ta en liten del av Italien till Stockholm – Haga Bottega. Bakom den nya restaurangen står koncernen Stockholms Krogbolag som i dag driver de välkända restaurangerna Vassa Eggen, Kommendören, Tennstopet och Tako som öppnar den 7:e oktober.


GAMLA VÄNNER MED EN NY VISION

Christian och Kristofer träffades redan som 18-åringar när de båda jobbade som kockar ute på sjön under sin militärtjänstgöring. Sedan dess har de båda jobbat på välrenommerade krogar i bland annat London och New York. I dag ser de sig själva som krögare med visionen att skapa mötesplatser där man äter, dricker och trivs generationer emellan. Niklas Odin kom in i bilden för 11 år sedan då han började som kock på Vassa Eggen. Nu berättar de mer om deras nya satsning Haga Bottega.

VILKEN ATMOSFÄR KOMMER VI ATT MÖTAS AV I RESTAURANGEN?

Vår tanke är att skapa en livfull och familjär knytpunkt med ett levande utbud där kärleken till mat, dryck och kvalitet är den röda tråden.

HUR SKULLE NI BESKRIVA DEN MAT SOM KOMMER ATT SERVERAS?

Vi kommer att ha ett generöst utbud som bjuder in till valmöjligheter för varje individ där vi ser att stora sällskap av vänner, familj och kollegor möts. Maten blir en tolkning av traditionella italienska rätter som möter kreativa kombinationer som dukas upp på vårt gemensamma bord i matsalen, eller serveras vid bordet på äkta italienskt vis. 

VARFÖR VALDE NI JUST DET HÄR KONCEPTET?

Vi älskar Italien för den familjära kulturen och sättet man äter på. 

PÅ VILKET SÄTT KOMMER DEN HÄR RESTAURANGEN SKILJA SIG FRÅN ERA TIDIGARE?

Haga Bottega ligger i ett nytt område där vi har stora visioner, det blir ett större fokus på att samla stora sällskap och vi har verkligen lagt ner extra mycket kärlek på våra luncher.

VAD INSPIRERAR ER I ERT ARBETE?

Vi vill som vi alltid har velat, samla människor från alla generationer. Vårt mål är att skapa destinationer där man tillsammans umgås och njuter av god mat och dryck. 

Restaurangen har 188 sittplatser och här är ni välkomna på frukost, lunch, middag eller bara en härlig after work. Mer information och bordsbokning kommer inom kort!

Relaterade artiklar