Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Aktiviteter i Malmö

Publiceringsdatum 2019-01-23

Vem sa att man inte kan ha roligt under vinterhalvåret? Nedan listar vi 10 aktiviteter i Malmö som passar alla familjer oavsett åldrar och intressen. Glöm att sitta stilla under vinterns lov och helger, gå ut och upptäck upplevelsestaden Malmö!

Moderna muséet

I en av Malmös vackraste byggnader, ett elektricitetsverk från 1901, ligger Moderna Museet Malmö. Den gamla industrianläggningen är idag utbyggd med en orange byggnad som har blivit Moderna Museets främsta kännemärke. Museet är en statlig myndighet som har i uppgift att lagra, bibehålla modern och samtida konst men framför allt exponera dessa verk för allmänheten. Utställningarna är därför alltid storslagna och imponerande och lämnar ingen oberörd. Moderna museet har även en omfattande programverksamhet med workshops för stora och små, filmvisning och föreläsningar för att nämna några.

Bounce

Utrustad med hinderbanor, trampoliner och parkourparker vill Bounce få dig att släppa taget om stress och krav och istället få ditt adrenalin att pumpa. Du sätter själv ribban för ditt besök i parken och tar dig an utmaningarna på ditt eget sätt. Säkerheten är hög och personalen på plats är välutbildad och redo att hjälpa dig för att optimera ditt besök. Se till att kasta loss ordentligt och samtidigt ladda batterierna.
 Bounce_explore-compressor.jpg


Busfabriken

I Busfabriken är inte helt oväntat alla typer av bus, stoj, pyssel och lek tillåten. Europas största inomhuslekland erbjuder aktiviteter för alla. De minsta barnen och även de allra äldsta kan utan problem känna sig hemma på Buslandet vare sig man vill tumla runt i rutschkanor och hoppborgar eller ta det lugnare i babyhörnan eller cafédelen.

Akvariet

Det fantastiska slottet Malmöhus från 1500-talet är en del av Malmö museer som bland annat huserar det nyrenoverade Akvariet. Akvariet är hem för olika fiskar och kallblodiga reptiler som du får chansen att studera på riktigt nära håll.

I sammanlagt 60 terrarier och akvarier möter du små ekosystem från jordens alla hörn, korallrev, tropisk regnskog och hederlig grumlig svensk insjö. Sista onsdagen i varje månad kommer en dykare och rengör vårt största akvarium, helt klart roligare än vad det låter!

Folkets Park

I 125 år har Malmös lummiga folkpark varit en samlingsplats för människor, kultur och aktivitet. Här finns bland annat stans bästa klubbscen och sköna uteserveringar, kulturhuset och det anrika danspalatset. Alla är välkomna till Folkets Park och det är alltid fri entré. Om man inte är sugen på äventyrsgolf eller att kolla in reptilerna i terrariet kan man även komma hit för en picknick i gräset vid den stora plaskdammen. En plats som är lika trevlig om vintern då barnen kan åka skridskor på det frusna vattnet.

skridskor_explore-compressor.jpg


Extreme Zone

Äventyrsparken Extreme Zone beläget i Entré Köpcenter i Malmö brinner för att rörelse ska vara roligt. I de stora lokalerna kan du prova på en mängd olika aktiviteter med mycket studs, klättring och fart. Eller varför inte utmana kroppen och sinnena i de virtuella verklighetsspelen som erbjuds. Extreme Zone utlovar en heldag med häftiga upplevelser.


Hylliebadet

Hylliebadet strävar mot att alla ska känna sig välkomna och bekväma i sina lokaler. De är stolta över att vara ett HBTQ-diplomerat bad och att alla bassänger är anpassade för personer med funktionsvariation. Hylliebadet är en perfekt destination för vattenlek för hela familjen men har också plats för simskolan öppen för alla åldrar, motionssim, gym och relaxavdelning. I badets kafé tar man igen sig efter badet med en energirik smoothie, glass eller en mer mättande korv med bröd.

bad_explore-compressor.jpg

Temalekplatser

Ett fantastiskt sätt att upptäcka Malmö är att genom stadens många lekplatser. Ta med matsäck, solskydd, vatten och ett glatt gäng kompisar och gå på ”lekplatsluff” eller ”lekplatssafari”. Ett 20-tal av dessa utflyktsplatser är byggda utefter ett visst tema vilket gör dem alla unika och extra spännande att besöka. Besök Rymdlekplatsen med rymdskepp och ett flera meter hög kommunikationsmast eller lek kompositör och skapa olika ljud i Musiklekparken. Kanske hinner ni besöka samtliga temalekplatser under ett lov?

Kockums Fritid skridskoåkning

Perfekt vinternöje! Vecka 33 till 17 är ishallen i Kockums inomhusanläggning öppen för allmän skridskoåkning. I sportshopen i anslutning till hallen finns det hjälmar, klubbor och skridskor för uthyrning, även skridskoslipning finns att tillgå. Åkningstillfällena är uppdelade i två nivåer som är aktuella olika veckodagar så var noga med att kolla upp detta innan ditt besök. Antingen så vill du njuta av en lugn härlig stund på isen, rekommenderas för små barn och nybörjare. Önskar du lite mer fart på skridskorna dyker du upp på hockeykvällarna, övar slagskott på mål och kanske sluter upp i en spontan vänskapsmatch.

Köpenhamn

En del av charmen med Malmö är närheten till Europa. Resan över sundet via Öresundsbron går smidigt med alla färdmedel och på mindre än en timme promenerar du gatorna i vackra Köpenhamn. Ett perfekt besöksmål i Köpenhamn är Nordeuropas största akvarium Den blå planet som ligger i nära anslutning efter ankomst på dansk mark. Akvariet är en fantastisk plats med mer än 50 akvarier i olika storlekar med allt från hajar och rockor till havsuttrar och krokodiler. Det största akvariet Oceanen innehåller svindlande 4 miljoner liter saltvatten och är hem till hammarhajar, gapande muränor och enorma havsabborrar. I Oceantanken kan du även vandra genom en glastunnel för att komma de fascinerande djuren på riktigt nära håll.

denblåplanet_explore-compressor.jpg

Elite Hotels Malmö

Läs mer
_