Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Upptäck saker att göra i Karlstad

En person med ett fiskespö

Karlstad är staden där solen alltid skiner och en stad som är värd att besöka oavsett årstid. Här har vi samlat tips på roliga saker att göra i Karlstad för både barn och vuxna.


CYKLA TILL VACKRA VIDDER

En populär aktivitet i Karlstad är cykling. Här finns flera leder i härliga miljöer med skog, vatten och stad runt hörnet. Klarälvsbanan tar sin början i Karlstad och slingrar sig sedan 90 km i öppet landskap genom bland annat Forshaga, Deje och Ransäter. Cykling är ett perfekt sätt för att upptäcka alla fantastiska sevärdheter och magiska platser i staden.

GOLFA I SOLEN

Vill du ha något lugnt att göra i Karlstad ska du besöka Karlstad golfklubb som även kallas för den leende golfklubben. Anläggningen består av 27 hål, range, golfbutik och en trevlig restaurang där du kan ta en paus och äta och dricka gott. Passa på och njut av solen i Karlstad på golfbanan och låt den äkta semesterkänslan få infinna sig.

FÅNGA DAGENS MIDDAG

Vill du prova på och fånga dagens middag själv är fiske en utmärkt aktivitet i Karlstad. Vid Vänerns stränder och Klarälvens nedre lopp får du fiska med fiskespö utan fiskekort. Några av de fiskar du kan fånga är lax, gädda, abborre och gös. Fisken kan du sedan grilla på en av alla grillplatser.

BADA PÅ SUNNE SOMMARLAND

Något att göra i Karlstad för både barn och vuxna är att besöka Sunne Sommarland. Här hittar du vattenattraktioner för alla åldrar och kan njuta av allt från fartfyllda actionåk till en lugn tur i Lazy River.

TA EN NATT PÅ ELITE STADSHOTELLET

Vid Klarälvens strand ligger Elite Stadshotellet som är ett elegant och klassiskt hotell med fina rum och Vana Spa. Ta en natt här och upptäck allt roligt som finns att göra i Karlstad. Fråga oss i receptionen för mer information om vad som händer i Karlstad när du är på besök!

Relaterade artiklar