Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

5 saker att göra i Linköping på semestern

Hästridning

Flygplansmuseum, mysteriet The Ghost of Folke Filbyter och Kinda kanal är bara några saker att uppleva i Linköping. Läs mer här på Elite Hotels!


BESÖK FLYGVAPENMUSEUM

Något som är givet att göra i Linköping är att besöka Flygvapenmuseum. Museet är ett modernt museum med en imponerande flygplanssamling. Här kan du se en unik samling av militärflygplan och andra föremål relaterade till flygets gedigna historia. När hungern faller på kan ni ta en paus på Calle C där det är fokus på närodlade och ekologiska råvaror.

TA EN TUR PÅ HÄSTRYGGEN

För den hästintresserade är ridning givet att göra i Linköping. Det finns flera ridcenter utanför staden som erbjuder ridning i vacker natur. Känn lugnet på hästryggen och andas in den friska luften.

LÖS MYSTERIET THE GHOST OF FOLKE FILBYTER

Ta med familj och vänner för att lösa det gåtfulla mysteriet The Ghost of Folke Filbyter. Detta är en spännande aktivitet i Linköping där ni tillsammans får ta er runt till olika platser i staden och samla ledtrådar för att knäcka koden. Allt handlar om att ta reda vilken grav som tillhör Folke Filbyters sonson.

ÅK BÅT PÅ KINDA KANAL

En mysig och stillsam aktivitet i Linköping är att åka båt längs Kinda kanal. Kanalen imponerar med sina hela 80 kilometer och sex sammanlänkande vattendrag. Du kan antingen åka egen båt, ta en kryssning eller en kortare tur med en passagerarbåt. Oavsett är naturen svindlande vacker.

KÖR RACING MED GO-KART

En aktivitet i Linköping som passar alla som gillar fart är Go-kart. I Linköping finns två olika ställen att köra Go-kart på: Go-karthallen och Linköpings Motorstadion. På med hjälmen och upplev hur snabbt det kan gå!

FRÅGA OSS PÅ ELITE HOTELS FÖR EVENEMANG I LINKÖPING

Vill du veta om det är några evenemang i Linköping när du är på besök? Fråga oss på Elite Hotels så hjälper vi dig!

Relaterade artiklar