Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!

Äventyr i Göteborg

Publiceringsdatum 2017-11-27

Gör er nästa Göteborgsresa till ett riktigt äventyr! Vi har listat de mest intressanta, roliga och mysiga aktiviteter för ert familjeäventyr som alla ligger inom 30 minuters färd med spårvagn från våra hotell.

 

Ta paddan till Göteborgs bästa attraktioner
Starta ert äventyr i Göteborg med en båttur som snabbt och smidigt tar er till alla de olika attraktionerna som staden har att erbjuda. Paddan är namnet på Göteborgs sightseeingbåtar och det finns många olika turer att välja på. Vi rekommenderar båtarna med Hop on- Hop off som innebär att ni under en hel dag kan åka mellan de olika sevärdheterna och gå av där ni önskar.

Läs mer om de olika båtturerna här

 


Utforska regnskogens exotiska arter på Universeum

På Universeum finns alltid något nytt att upptäcka. Här kan barn delta i olika kreativa verkstäder och prova på experiment i universeums eget labb och teknikverkstad.  I akvariehallen finns över 30 000 olika fiskarter i några av världens största akvarium och i regnskogen hittar ni exotiska arter från djungelns djupaste vrår.

Läs mer om Unverseum och deras aktuella utsällningar här


Lär känna Alfons Åberg
Stig in i Alfons Åbergs spännande värld och låt barnen få leka, klättra och busa bland de miljöer som återfinns i de välkända barnböckerna.  På Alfons Åbergs kulturhus finns gott om roliga aktiviteter för både stora och små barn. Varje dag visas flera teaterföreställningar och för de minsta barnen anordnas sångstunder och sagoläsning.  Lär känna Gunilla Bergström, författaren bakom böckerna och ta del av intressanta historier kring svensk barnbokskultur.

Läs mer om Alfon Åbergs kulturhus här

 


Upptäck
Slottsskogen

Slottskogen har utgjort en viktig oas i Göteborg ända sedan 1874. Med sina vidsträckta ytor finns här gott om plats för både lek, motion och picknick. Slottskogen är en av Göteborgs största parker och har utöver sina parkytor även en fin djurpark.  Ta med familjen för ett riktigt äventyr och se allt ifrån sälar till älgar på riktigt nära håll.

Läs mer om Slottskogen och deras djurpark här

Elite Hotels Göteborg

Upplev Göteborg med Elite Hotels. Bo på det anrika Elite Park Avenue Hotel med hela Göteborgs shoppingutbud utanför dörrarna eller femstjärniga Elite Plaza Hotel ett stenkast från centralstationen.

Läs mer

Upptäck mer av Göteborg

_