Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Weekend i Göteborg

Blöta gator i Göteborgs stad som skapar häftiga reflektioner.
Jonas Jacobsson | Unsplash

Se fram emot en härlig weekend i Göteborg! Upptäck en ny restaurang, en rolig aktivitet eller vandra runt i den fina stadskärnan. Vi har tagit fram våra bästa tips på saker att göra under en helg i staden.

 

UTFORSKA GÖTEBORGS FINA STADSKÄRNA

Starta din weekend i Göteborg med en uppfriskande promenad genom city. Göteborg är fyllt av vackra promenadstråk med lummiga parker, vattenstråk och mysiga shoppinggator. Missa inte den välbevarade parken Trädgårdsföreningen från 1800-talet och den botaniska trädgården med över 16 000 olika växtarter. När energin tryter kan du istället hoppa på en av de många sightseeingbåtarna som på ett smidigt sätt tar dig runt i staden. Under turen med sightseeingbåten Paddan får du dessutom lära dig mer om Göteborgs spännande historia och uppleva den gamla vallgraven och kanalerna från 1600-talet.

BARN I GÖTEBORG

Göteborg erbjuder gott om alternativ på aktiviteter för barnfamiljer. Här finns till exempel den klassiska nöjesparken Liseberg, den lummiga regnskogen i Universeum, Alfons Åbergs kulturhus och gott om fina parker. I Slottsskogen finns Göteborgs Naturhistoriska Museum, ett spännande museum som passar utmärkt att besöka när vädret inte är på topp. Slottsskogen erbjuder dessutom gott om härliga grönytor – perfekta för en picknick, barnens Zoo och den populära lekparken Plikta.

MAT & NÖJESLIV

Göteborg är välkänt för sina välrenommerade fiskrestauranger. Boka bord och njut av havets läckerheter under en middag tillsammans med familj eller vänner. I Göteborg finns även den kända saluhallen Feskekörka där du kan fynda delikatesser och få inspiration inför nya kulinariska upplevelser. Feskekörka byggdes redan år 1874 och är ett måste att besöka under din weekend i Göteborg. Utöver fisk och skaldjur finns en uppsjö av alternativ på restauranger i Göteborg. Staden har en otrolig bredd av internationella kök, stimmiga barer och mysiga kvarterskrogar. Under sommarhalvåret finns dessutom många trevliga uteserveringar, perfekta för skönt häng i solen med en god drink i handen.

En spårvagn åker genom Göteborgs stad där många cyklar även står parkerade längs sidorna.

Jonathan Noack | Unsplash

SHOPPING

I Göteborg blandas lokala boutiquer med gallerior och designbutiker. Några populära shoppingstråk är Magasingatan, Haga, Linné, Victoriapassagen och Avenyn. Här hittar du en spännande blandning av butiker med allt från inredning till kläder, skor och accessoarer. För dig som önskar hitta allt på ett och samma ställe passar ett stopp på en av de många galleriorna bra. I köpcentret Nordstan finns en bra blandning av butiker och de flesta av dom större klädkedjorna. I centrala Göteborg finns även gallerian Arkaden med allt från Second Hand till unika designmärken. 

AKTIVITETER

Strosa omkring på ett av Göteborgs många museer eller ge dig ut på ett äventyr strax utanför city. I Göteborg finns många roliga aktiviteter för både vuxna och barn. För den äventyrliga väntar Göteborgs storslagna skärgård med kajakuthyrning, fiske och mountainbike. Sommartid väntar här även otaliga badplatser och mysiga hamnar för ljumma sommarkvällar. Vintertid kan du med fördel stanna kvar i centrala Göteborg och besöka någon av stadens sevärdheter eller slå dig ner på ett mysigt café. Bo med fördel på ett av våra hotell i Göteborg för att ha nära till det mesta staden har att erbjuda.

 

Relaterade artiklar