Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

The Wood Hotel by Elite

Två personer liggandes på gräs

I nära samarbete med naturen

 

GJORD AV TRÄ OCH OMGIVEN AV NATUR

Upptäck norra Sverige i gränslandet mellan natur och innovation på The Wood Hotel. Med passion, inspiration och omsorg tar vi världen till Skellefteå. Byggt i trä från de lokala skogarna och designat för dig och vår natur. Vi tar ansvar för både människor och planet och strävar efter att inspirera våra gäster till att göra bättre val. Upplev restaurang Mandel med alla sinnen, ta dig ut på ett äventyr bland unik natur eller koppla av högst upp på Vana spa. För oss handlar inspiration om upplevelser. Välkommen till The Wood Hotel by Elite – en ny destination av Elite Hotels.

En hotellupplevelse för alla sinnen

FYLL KROPP, SINNE OCH SJÄL MED KONSTEN AV TRÄ

Välkommen till The Wood Hotel, en av världens högsta träbyggnader i centrala Skellefteå, Sverige. Kliv in och upplev våra 205 moderna rum och sviter, tre restauranger, barer och rooftop spa med en imponerande panorama-vy över Skellefteå och de grönskande skogarna. 

Boka

Kvinna vilandes på säng
vy på vatten och natur vid skymning

Oändliga vyer, oförglömliga minnen

UPPLEV NORRA SVERIGE PÅ ETT HELT NYTT SÄTT

Få ut något extra av er hotellvistelse med våra exklusiva paket och upptäck vad varje plan i en av världens högsta träbyggnader har att erbjuda. Upplev nya och spännande smaker på våra högkvalitativa restauranger, samla energi på Vana Spa, ta en paus från vardagen och njut av service i toppklass. 

Boka våra paket

Fly staden och omfamna lugnet

KOMFORT KOMMER I MÅNGA FORMER

Koppla av i våra trädekorerade rum med oändliga vyer över Skellefteås vackra landskap. Hotellet erbjuder allt från trivsamma hotellrum till sviter med separata sovrum i skandinavisk design. Känslan i inredningen inspireras av både fjällstuga och hantverkstradition. Här blandas en minimalistisk stil ihop med norrländska detaljer och material som åldras vackert med tiden.

Man och kvinna ute i skogen
Kvinna i en pool som tittar upp

Vana spa 

Din Spa helg börjar här

FÖR DITT VÄLBEFINNANDE

Högst upp i byggnaden ligger Vana spa, en rofylld plats där ditt välbefinnande står i fokus. Njut av en uppvärmd utomhuspool, bastu och välgörande behandlingar. Vana Spa har ritats av den internationellt erkände arkitekten och designern Per Öberg, som med stor framgång genom åren utvecklat förstklassiga spamiljöer i Sverige. 

Läs mer

 

 

Våra smakupplevelser är aldrig långt borta

VÄLKOMNA NATURENS KRAFTER OCH FYLL DINA SINNEN

Kombinera arbete med nöje

EN MÖTESANLÄGGNING AV TOPPKLASS

The Wood Hotel och Sara Kulturhus är en modern mötesanläggning med en kapacitet på upp till 1200 sittande gäster och 1500 personer stående. Här kan ni välja mellan flexibla scener och mötesrum med plats för allt från kongresser och konferenser till konserter, föreställningar, utställningar och banketter. Njut av förstklassig service och fantastisk mat i en inspirerande miljö. Vi förverkligar era önskemål, kreativa idéer och konkreta förfrågningar. 

KONFERENS & MÖTEN
Personer framför brasa ute i skogen
Drönarbild på The Wood Hotel by Elite

Byggt i trä för en hållbar planet

VI BRYR OSS OM VÅRA GÄSTER SOM VI BRYR OSS OM VÅR PLANET

Välkommen till ett av världens mest hållbara hotell. The Wood Hotel är byggt i trä vilket bidrar till att hela byggnaden i sig är klimatpositiv. Generellt bidrar bygg-, och fastighetssektorn till 21% av CO2 utsläppen per år i Sverige. I tillägg är värme, kyla och ventilation helt klimatneutralt tack vare ett samarbete mellan Skellefteå Kraft och ABB som gör att vi minimerar förbrukningen av helt förnybar energi. En hållbart framtagen träkonstruktion som absorberar mer CO2 än vad som används. 

Centralbokning: 0771-788789

Reception: 0910-488800

The Wood Hotel
Torggatan 3
931 32 Skellefteå