Om vår frukost
Vi serverar en generös frukostbuffé varje morgon för hotellets gäster, konferensdeltagare och besökare i vår restaurang Mandel. Nästan inget som inte växer eller är producerat i närområdet till Västerbotten serveras här. Välkommen att njuta av en utsökt frukost i restaurang Mandel på våning fyra. Här dukar vi upp en härlig frukostbuffé varje morgon med fokus på lokala råvaror och hållbarhet.
Vårt bröd och kakor bakas varje morgon på plats och pålägget kommer från lokala bönder. Våra juicer och must är från frukt och bär från skogarna i närområdet. Vi jobbar aktivt med inläggningar av rotsaker och grönsaker både för hälsans skull, men också för att hålla nere det stora svinnet, som blir vid servering av uppskuren frukt och grönsaker. Det är också därför vi har en lite mindre storlek på frukosttallriken. Du får gärna gå och hämta mat flera gånger än att ta för mycket och lämna, som är lätt hänt med en stor tallrik. Vi har norrländsk fjällfil och yoghurt som du kan toppa med pulver av superbär, som också kommer från trakten, eller någon av våra hemgjorda granola och müsli. Vill du ha gröt så tillagar kockarna det till dig efter du beställt hos dem i luckan. Vill du att din frukostpanna med ägg, bacon och grönsaker ska innehålla annat, mer eller mindre, så be om det så löser vi det så gärna. Allt du ser på frukostbuffén är lagat på plats på ett klimatsmart och hälsosamt sätt. Njut av en fantastisk start på dagen med utsikt över stan och vår härliga altan som vi på sommaren öppnar för dit förfogande. Frukost ingår för alla hotellgäster. Vi välkomnar även externa gäster i mån av plats.
Observera att Mandel är en djurfri restaurang.