E-post.
Lösenord

The Wood Hotel

Upplev Norrlands magi hos oss

Minimalism med norrländska detaljer

Välkommen till The Wood Hotel, en av världens högsta träbyggnader med placering i centrala Skellefteå. I det 20 våningar höga trähuset erbjuds 205 moderna hotellrum, en stor kongresslokal för upp till 1200 personer och ett flertal konferens- och mötesrum. Här kan man kunna njuta av tre restauranger samt skybar med takterrass och ett Vana spa med spektakulär panoramavy.

Boka

Minnesvärda erbjudanden

Upptäck The Wood Hotel

Få ut något extra av er hotellvistelse med våra exklusiva paket och upptäck vad varje plan i en av världens högsta träbyggnader har att erbjuda. Upplev nya och spännande smaker på våra högkvalitativa restauranger, samla energi på Vana Spa, ta en paus från vardagen och njut av service i toppklass. 

Boka

"En unik upplevelse i en av världens högsta träbyggnader"

Skandinavisk design

Hotellet erbjuder 205 hotellrum i skandinavisk design. Känslan i inredningen inspireras av både fjällstuga och hantverkstradition. Här blandas en minimalistisk stil ihop med norrländska detaljer och material som åldras vackert med tiden. Hotellet erbjuder allt från trivsamma dubbelrum till sviter med separat sovrum och egen bastu. De flesta av rummen har stora fönster som bjuder på milsvid utsikt över Skellefteås vackra landskap.

En rofylld plats

Vana Spa

Högst upp i byggnaden ligger Vana spa, en rofylld plats där ditt välbefinnande står i fokus. Njut av en uppvärmd utomhuspool, bastu och välgörande behandlingar. Vana Spa har ritats av den internationellt erkände arkitekten och designern Per Öberg, som med stor framgång genom åren utvecklat förstklassiga spamiljöer i Sverige. 

Läs mer

Smakupplevelser

Med fokus på lokala råvaror
Miss Voon
På våning 19 hittar man fantastiska Miss Voon. Med panoramavy och skybar erbjuds en unik upplevelse där ni kan njuta av härliga smakkombinationer med asiatiska influenser. Restaurangen drivs av en av Sveriges mest välrenommerade restauranggrupper.
Restaurang Mandel
Vill ni njuta av utsikt, terrass och en vällagad à la carte med fokus på lokala råvaror så kan ni med fördel äta på våning 4. Här kombineras det internationella med det unika lokala. En samiskinspirerad mötesplats med en pulserande atmosfär.
Paolo's
På entréplan ligger Paolo's, ett café- och restaurangkoncept med rötter i den italienska mattraditionen. Här tillagas allt av noga utvalda råvaror. Avnjut en vällagad måltid eller kom in för ett utsökt glas vin i en avslappnad atmosfär.

En mötesanläggning av toppklass

The Wood Hotel och Sara Kulturhus är en modern mötesanläggning av toppklass med en kapacitet på upp till 1200 sittande gäster och 1500 personer stående. Här finns flera flexibla scener och mötesrum med plats för allt från kongresser och konferenser till konserter, föreställningar, utställningar och banketter. Hos oss får ni en fullservice-lösning i en inspirerande miljö med förstklassig service och fantastisk mat.

Kontakta oss gärna om ni har önskemål, kreativa idéer eller konkreta förfrågningar så gör vi dessa till verklighet.

Boka

Ett hållbart hotell

Välkommen till ett av världens mest hållbara hotell. Hotellet är byggt i trä vilket bidrar till att hela byggnaden i sig är klimatpositiv. Generellt bidrar bygg-, och fastighetssektorn till 21% av CO2 utsläppen per år i Sverige. I tillägg är värme, kyla och ventilation helt klimatneutralt tack vare ett samarbete mellan Skellefteå Kraft och ABB som gör att vi minimerar förbrukningen av helt förnybar energi.