Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  Enkelsäng   WiFi ingår   Frukost ingår

Standard enkelrum är mindre rum med trivsam och bekväm inredning. I dessa rum finns allt du behöver för att koppla av, sova ut och arbeta. En bekväm säng med sköna kuddar, fåtölj och skrivbord. Badrummet är utrustat med dusch.

Se fler bilder

Från  719 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-05-02)

Nästa

  160 cm  WiFi ingår   Frukost ingår

Våra standard dubbelrum är individuellt inredda med unika detaljer och plats för paus, reflektion och arbete. En bekväm säng med sköna kuddar, en fåtölj och ett skrivbord. Badrummet är utrustat med dusch.

Se fler bilder

Från  854 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-27)

Nästa

  2 sängar    WiFi ingår   Frukost ingår

Superior har fint ljusinsläpp och en individuell inredning som ger varje rum en unik karaktär. Här kan du koppla av eller arbeta, det finns bekväma fåtöljer och en arbetsplats. Sängen är bäddad med sköna kuddar för att ge maximal vila. I några rum finns extra rymliga garderober vilket passar utmärkt för dig som behöver ett längre boende. Badrummet är utrustat med dusch.

Se fler bilder

Från  854 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-27)

Nästa

  King eller twin   WiFi ingår   Frukost ingår

Deluxe har mer av det som vi kallar flärd eller livets goda. Det är ett elegant rum med luftkonditionering samt individuell inredning och karaktär, bland annat finns rum med bjälkar och fönster i snedtaket. Här kan du sätta jobbet på paus och varva ner i en fåtölj eller luta dig tillbaka mot de sköna kuddarna i sängen. Deluxe är ett rymligare rum och här finns även en arbetsplats. Badrummet med marmor är utrustat med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1034 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-26)

Nästa

  WiFi ingår   Frukost ingår

Ta med familjen till Växjö och bo i våra luftiga och trivsamma familjerum. Här finns gott om plats att umgås, leka och koppla av. Hela familjen kan sova ut då rummet har en dubbelsäng samt antingen en bäddsoffa som rymmer två barn eller utrymme för två extrasängar. Skrivbordet ger plats för pyssel och garderoben för väskor och kläder. Badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1034 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-26)

Nästa

  Dubbelsäng   WiFi ingår   Frukost ingår

Juniorsviten är ett rum för drömmar, idéer och god sömn. Ett ljust och inbjudande rum med stilren inredning. En av juniorsviterna erbjuder utsikt över Växjösjön och i två av juniorsviterna finns en bastu. Här kan du luta dig tillbaka och bara vara. Givetvis finns det även en arbetsplats. Badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1484 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-26)

Nästa

  45 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår härliga och rymliga svit ger en hotellupplevelse utöver det vanliga och passar utmärkt till både boende och möten. Vardagsrummet är inrett med italienska möbler och sovrummet har varma färger. Stilrena detaljer av hög kvalitet bidrar till den inbjudande atmosfären. Stora fönster ger fint ljusinsläpp och bjuder på utsikt mot Kungsgatan. Det exklusiva badrummet är inrett med golvvärme samt badkar och två duschar.

Se fler bilder

Från  1844 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-26)

NästaElite Stadshotellet är ett pampigt och vackert hotell med atmosfär som ligger mitt i Växjös centrum med affärer, restauranger och centralstationen alldeles inpå knuten. Hotellets historia är spännande och många celebra gäster har bott här under årens lopp och då liksom nu återvänder de från år till år. Elite Stadshotellet är med sina 163 hotellrum Växjös största hotell. Variationen på rum är stor och de är fördelade på fem olika standardklasser.

Hotellets pub The Bishops Arms har ett stort och gediget utbud av mat och dryck och puben är populär både hos hotellgästerna och lokalbefolkningen. De tjusiga salarna i festvåningen lämpar sig både för fest och konferens. Hotellet har gratis wifi och hotellgäster tränar gratis på närbeläget gym. På hotellet finns även Lagerlunden Bistro & Bar samt Grace Nightclub.

  163 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  7 konferenslokaler

  100 m till parkering
  Gratis Wifi

  8 km till flygplatsen
  100 m till tågstationen
  100 m till buss

Elite Stadshotellet i Växjö har en lång och fascinerande historia som tog sin början på 1840-talet då en förödande storbrand rasade i Växjö. Hela 80 av stadens gårdar lades i aska. Efter katastrofbranden fick Stortorget sin nuvarande utformning. På torgets norra del byggde staten ett nytt Residens åt landshövdingen och mitt emot på torgets södra sida uppfördes stadens nya och vackra Rådhus. Samtidigt passade man på att bygga ett nytt Gästgiveri, där arkitekten Theodor Ankarsvärd stod för utformningen.

På 1870-talet uppfördes ytterligare en byggnad längs Kungsgatan. Den nya byggnaden tillsammans med gästgiveriet bildade stommen i det som blev Växjö Stadshotell. Vid sekelskiftet hade även rådhuset tagits i bruk som hotell och 1906 uppfördes ytterligare en byggnadskropp mot Sandgärdsgatan.


Alkoholtest

Vi på Elite Stadshotellet vill bidra till en ansvarsfull alkoholkonsumtion och har därför i samarbete med Blowpoint utrustat vårt hotell med en alkoholmätare. Här erbjuder vi våra gäster gratis alkoholtester för en tryggare miljö. Kontakta receptionen för mer information.


In- och utcheckning på Elite Plaza Hotel

In- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl.15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl.12.00* avresedagen. Om ni anländer tidigare till hotellet så tillhandahåller vi ett bagagerum i receptionen där vi kan låsa in ert bagage till dess att ert rum är klart. Här kan ni även förvara ert bagage efter det att ni har checkat ut.

*Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller. Jul- och sommarperioden erbjuds ej Snooze.


Frukost

Vår generösa frukostbuffé serveras i Lagerlunden Bistro & Bar, varje dag i veckan. Upplev den härliga atmosfären och njut av en fantastisk hotellfrukost.

Ordinarie öppettider:

Måndag-fredag

06.30–09.30

Lördag

07.00–10.30

Söndag

07.30–10.30*

*Vid Snooze är frukosten öppen till kl. 12.00

För dig som inte är hotellgäst kostar frukosten 165 SEK/person (Barn 0-5 år: Gratis, 6-12 år: halva priset). Välkommen i mån av plats!  


Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Trådlöst internet finns på hela hotellet. En gästdator med tillgång till internet samt skrivare finns också i lobbyn.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Vi erbjuder roomservice dagligen kl. 17–22 vi erbjuder rätter från vår meny i The Bishops Arms. En rumsserviceavgift på 120 kr tillkommer på notan.


Green Key

På Elite Stadshotellet i Växjö arbetar vi aktivt med att minska vår miljöpåverkan. Vi är miljömärkta med Green Key, en internationell miljömärkning som innebär att anläggningen uppfyller internationellt fastlagda kriterier, särskilt anpassade till logiverksamheter och konferensanläggningar.

Läs mer om Green Key på greenkey.se samt greenkey.global.


Husdjur

Vi vet att hundar är en del av familjen och till oss är även de varmt välkomna! Vi erbjuder ett begränsat antal hundrum för er som inte kan eller vill lämna hunden hemma. För ett tillägg på 200 SEK/natt får ni bo med hunden på hotellrummet och njuta av en skön hotellvistelse tillsammans. Runt hotellet finns natursköna promenadstråk och vackra miljöer att utforska.

Välkommen att boka redan idag på 0470 134 00!


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Parkering finns på torget utanför hotellet. Parkeringen är avgiftsbelagd vardagar kl 09.00–18.00 och lördagar 09.00–12.00. Övrig tid fri parkering.

Obs! På onsdagar och lördagar är det torghandel på torgets norra sida. Parkera alltid din bil på södra delen (närmast hotellet) för att undvika bortbogsering och parkeringsböter. Ytterligare p-platser till lägre pris finns ett kvarter bort.


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Vi erbjuder tvättservice och all tvätt som är inlämnad före kl. 09.00 återlämnas samma dag. Tvätt som inlämnas efter kl. 09.00 återlämnas nästa dag. Denna service finns tillgänglig måndag–fredag. För mer information kontakta receptionen.


Träna på Elite Hotels i Växjö

Relax & Gym

Som logigäst hos oss på Elite Stadshotellet i Växjö kan du träna på Nordic Wellness som ligger endast 1 minuts promenad från hotellet. Nordic Wellness är ett modernt gym som erbjuder både individuell träning samt gruppträningar. För information och passtider besök gärna https://nordicwellness.se/vara-klubbar/vaxjo/vaxjo-city/, vår personal i hotellreceptionen hjälper dig att boka. Nordic Wellness finns på Klostergatan 10B.

Endast två kvarter från Elite Stadshotellet finns en sjö med ett 4 km långt  motions- och cykelspår runt. Här kan du gå, jogga eller cykla innan du svalkar av dig med ett uppfriskande dopp i det kristallklara vattnet.


Svart cykel utanför Elite Stadshotellets entré

Cykelutlåning

Elite Stadshotellet tillhandahåller ett begränsat antal cyklar för utlåning till våra hotellgäster. Att cykla är ett snabbt och smidigt sätt att ta sig runt i city.

Välkommen att kontakta receptionen om du är intresserad av att låna en cykel.

Intill Växjö ligger Sydostleden, en 27 mil lång cykelled som erbjuder dig en omväxlande naturupplevelse från cykelsadeln.  Läs mer om Sydostleden här


Ben med skor som springer på vägen.

Motionsrunda

Vi på Elite Stadshotellet vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrunda som du enkelt kan följa, 5 kilometer runt vackra Växjösjön. 

Rutt A (5 km)


Elite Stadshotellet, Växjö


Anrika Elite Stadshotellet erbjuder 7 lokaler av klassisk karaktär som andas gamla anor. Hotellet ligger på bästa läget i centrum vid Stortorget på 100 meters avstånd från centralstationen. Konferensvåningen är liksom hotellet i övrigt pampig i sin karaktär, stilen är klassisk och atmosfären är anrik.
  • 7 Konferensrum
  • 163 logirum
  • 200 personer i största lokalen
  • Restaurang
  • Pub

Baren i The Bishops Arms på Elite Stadshotellet

The Bishops Arms Växjö


När du stiger in känns det precis som du kom från en av Londons smågator. Genuin pubmiljö, välsmakande och prisvärd mat, musik som tillåter en vettig samtalston. Härifrån behöver du inte gå törstig. Vi har 100 sorters öl att välja bland och lika många Whiskysorter, så chansen är stor att du hittar din favorit. Besök gärna vår hemsida här för mer information.

Öppettider

Måndag–tisdag: 17.00–24.00
Onsdag–torsdag: 17.00–01.00
Fredag: 17.00–02.00
Lördag: 17.00–02.00
Söndag: 17.00–23.00


Grace | Elite Hotels


När nattmörkret sänker sig över Växjö är nattklubben Grace det självklara valet. Här dansar man och umgås med gäster från hela trakten.

Öppettider

Fredag–lördag fram till kl 03:00


Restaurang Lagerlunden på Elite Stadshotellet

Lagerlunden Bistro & Bar


Välkomna till Lagerlunden Bistro & Bar! Här serverar vi klassiska goda rätter i en avkopplande miljö både för privatpersoner och företagsresande. Vare sig det är den lilla romantiska middagen eller en stor fest så kan vi ordna detta till er!

Öppettider

Lunch
Måndag - fredag: 11.30-13.30

Middag
Tisdag - torsdag: 18.00 - 22.00
Fredag - lördag: 18.00 - 01.00Elite Stadshotellet Växjö är den perfekta inramningen för ett bröllop. Klassiskt, vackert och pampigt med riktiga salar att skåla, dinera och dansa i.
Planera in ert nästa jubileum, studentmottagningen eller kanske den stundande bröllopsfesten hos oss på Elite Stadshotellet. Våra anrika salar har använts till festligheter i alla tider och erbjuder idag plats för middagar, konferens och bal med helhetslösningar helt enligt era önskemål.
I behov av möteslokal den närmaste veckan? Vi erbjuder fördelaktiga priser för upp till 10 personer.


Från 200 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Besök Astrid Lindgrens Värld och upplev de klassiska sagofigurerna på nära håll i fantastisk miljö.


Från 1958 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


I caféstaden Växjö är fikatraditionen god! Njut av en fika på något av de mysiga caféerna i staden.


Från 1258 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Knock 'em Down är nöjescentret med en härlig mix av roliga aktiviteter samt god mat och dryck.


Från 1678 SEK /2 personer

Boka
Ändra hotell


I Växjö med omnejd finns trevliga golfbanor i vacker miljö, välkommen till en härlig golfupplevelse.


Från 825 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Unna dig ett besök på härliga Vida Arena och se Växjö Lakers spela på hemmaplan.


Från 1453 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Växjö Konserthus erbjuder en mängd föreställningar så som stand-up, musikaler, konserter och farser.


Från 745 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Vem kan motstå ett härligt upplevelsebad där vattnet håller ca 30º och luften 35º.


Från 1275 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka vårt weekenderbjudande och bo till bästa helgpris på Elite Stadshotellet i Växjö. Här bor ni med hela Växjös nöjes- och shoppingutbud direkt utanför dörren. Sov gott i något av våra trevliga rum och njut sedan av vår stora frukostbuffé som serveras i restaurang Lagerlunden. Lagerlunden erbjuder också trevliga middagsalternativ.


Från 878 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Bo i vackra Växjö till bästa pris under påsklovet! Anrika Elite Stadshotellet är centralt beläget med hela Växjös nöjes- och shoppingutbud direkt utanför dörren. Vila ut i våra vackert inredda rum och njut av den härliga frukostbuffén som dukas upp varje morgon. 


Från 898 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Unna dig och någon du tycker om en romantisk övernattning på Elite Stadshotellet som ligger centralt i Växjö. Med Love-paketet får ni Champagne, choklad och exotisk frukt på rummet. Fluffiga morgonrockar och tofflor sätter extra guldkant på tillvaron. Med Växjös utbud av nöjen alldeles utanför dörren kan vi lova er en härlig och romantisk vistelse.


Från 1520 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Betyg


83%
skulle rekommendera oss till en vän

Kommentarer


Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 18 april 2019

Positivt: Atmosfären

Att förbättra: Bar i reception för en Öl.


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 18 april 2019

Positivt: Centralt vackra lokaler

Att förbättra: Tänka på något för barn att göra när man är sär med dom. Nu va våra ”stora” men någon lekhörna eller liknande någonstans.


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 15 april 2019

Positivt: Utsikt över sjön . Trevlig personal

Att förbättra: Ej ha godis på rummet utan kanske tomater en gurka o Oliver. Det är inte bra med för mycket socker . Grönsaker är i tiden


Elite Stadshotellet
Kungsgatan 6
352 33 Växjö

Tel: 0470-134 00

info.vaxjo@elite.se

Google maps

Bokning
Tel: 0470-134 00
reservation.vaxjo@elite.se
Konferens
Tel: 0470-70 22 45
vaxjokonserthus@elite.se
Gruppbokning
Tel: 0470-134 00
reservation.vaxjo@elite.se

Förfrågan

Hotelldirektör
Helen Bäckstedt
Tel: 0739-17 34 25
helen.backstedt@elite.se
Driftchef
Anton Ramming
Tel: 010-583 23 25
anton.ramming@elite.se
Receptionschef
Gabriella Roham
Tel: 0739-17 34 01
gabriella.roham@elite.se

Hitta hit

Ankomst via flyg

Växjö Småland Airport, ligger ca tio minuter med taxi till hotellet. Busslinje 4 Öjaby går mellan Växjö Småland Airport och Växjö Resecentrum. Därifrån är det två hundra meter till hotellet.

Ankomst via bil

Från norr, väst och syd (Jönköping, Ljungby or Malmö) 
Följ skyltar mot centrum vid korsningen Mörners Väg, kör sedan rakt fram tills du har passerat Västerledsrondellen. Ta nästa till höger, sedan något till vänster och följ Sandvägsgatan som övergår till Norra Järnvägsgatan och kör förbi centralstationen. Sväng vänster in på Kungsgatan kör 50 meter till hotellet som ligger på höger sida vid Stortorget.

Från öst (Kalmar) 
Kör på Fagrabäcksvägen till trafikljuskorsningen, sväng vänster till Linnégatan och ta sedan den tredje tvärgatan till Storgatan. Detta tar dig direkt till Stortorget, som vi använder som parkering. Hotellet ligger på Stortorgets vänstra sida.

Från nordöst (Oskarshamn och Vimmerby) 
Kör Sandbrovägen som går in till Linnégatan. Sväng höger till Storgatan som tar dig direkt till Stortorget som vi använder som parkering. Hotellet ligger på Stortorgets vänstra sida.

Ankomst via tåg/buss

Hotellet ligger endast ett par hundra meter från tågstationen. Gå ut på Norra
Järnvägsgatan och gå till höger om du har ryggen mot stationen. Ta vänster vid Kungsgatan, fortsätt 50 meter och på höger sida vid Stortorget ligger Elite Stadshotellet.

I närheten

Kommunikationer

Växjö Centralstation Resecentrum: 100 m
Småland Airport: 8 km
Kastrup Airport: 240 km
Malmö Airport: 210 km

Länkar
SJ
Småland Airport

Sevärdheter
Kosta Glasbruk: 50 km
Smålands Museum med Utvandrarnas Hus: 500 m
Åsnens nationalpark: 40 km
Möbelriket i Lammhult: 40 km
Huseby Bruk: 20 km

Företag
Volvo Construction Equipment AB, Braås: 30 km
Visma SPCS AB: 3 km
Combitech/Saab: 3,5 km
Atea: 3 km
IV Product AB: 3,5 km

_