Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   90-105 cm   10 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra trivsamma standardrum för 1 person håller en mycket hög standard och är modernt inredda. Det finns standardrum mot vår innergård samt mot hotellets omgivningar.

Våra standardrum har en säng som är 90-105 cm bred, arbetsplats och badrum med dusch eller badkar. I rummen finns också minibar, safetybox, tv, telefon och WiFi. 

Dessa rum finns i båda våra byggnader, i huvudbyggnaden och i Lilla Hotellet, en byggnad med 53 nyrenoverade rum som ligger intill huvudbyggnaden.

Se fler bilder

Från  765 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-02-08)

Nästa

  1-2 personer   180 cm eller 2*90 cm   15-20 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Dessa rum finns i vår nya del på Lilla Hotellet som ligger alldeles bredvid vår huvudbyggnad. 

Det är helt nybyggda dubbelrum, de har inga fönster utan är istället försedda med en LED-belyst vägg som gör rummet ljust och fräscht. Här får du rofylld sömn i ett mörkt och tyst rum. 

Här finns en twin bed, (två sängar isär) arbetsplats och separat fåtölj. 

Rummen är utrustade med luftkonditionering, tv, hårtork, minibar, säkerhetsskåp, vattenkokare, minibar, strykjärn och strykbräda.

Se fler bilder

Från  855 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-03-08)

Nästa

  1-2 personer   140 cm   10 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra grandlit standard rum har en säng som är 140 cm bred som man kan sova två i eller passar dig som reser själv och önskar extra komfort. Rummen erbjuder lugnt läge placerade både i huvudbyggnaden samt i Lilla Hotellet. I badrummen finns dusch eller badkar.

Rummen har antingen trägolv eller heltäckningsmatta. På alla rum finns arbetsplats, kylskåp, safetybox, tv, telefon och WiFi. 

Dessa rum finns i båda våra byggnader, i huvudbyggnaden och i Lilla Hotellet som ligger intill huvudbyggnaden, en byggnad med 53 moderna rum, varav många är nyrenoverade. 

Se fler bilder

Från  855 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-02-01)

Nästa

  2 personer   180 cm eller 2*90 cm   12 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

I våra fina superiorrum sover du gott i en 180 cm bred säng eller två 90 cm breda sängar. Stor del av superior rummen är nyligen renoverade och är inredda i varma färger. Badrummen är utrustade med dusch eller badkar.

I alla rum finns arbetsplats, minibar, tv, telefon, safetybox och WiFi. Vissa har rum minibar strykjärn och strykbräda. 

Dessa rum finns i båda våra byggnader, i huvudbyggnaden och på Lilla Hotellet alldeles intill. På Lilla Hotellet finner du 53 moderna rum, varav många är nyrenoverade. 

Se fler bilder

Från  945 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-02-01)

Nästa

  2 personer   180 cm eller 2x90cm   17 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra deluxe rum är generösa i storlek och erbjuder det lilla extra. Vissa av rummen har  en vacker utsikt mot Örebro Slott. De flesta är nyrenoverade och alla är inredda med 180 cm bred dubbelsäng eller två stycken 90 cm breda sängar. Badrummen är utrustade med dusch eller badkar.

Alla rum har arbetsplats, minibar, safetybox, telefon, tv och WiFi. Vissa av dessa rum har även strykjärn och strykbräda.

Dessa rum finns i båda våra byggnader, i huvudbyggnaden och i Lilla Hotellet, en byggnad med 53 moderna rum, varav många helt nyrenoverade, som ligger intill huvudbyggnaden.

Se fler bilder

Från  1035 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-12)

Nästa

  2-5 personer   180 cm eller 2x90cm   20 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra familjerum är lite generösare i storlek är inredda med 180 cm bred dubbelsäng eller två stycken 90 cm breda sängar.  I rummen finns en bäddsoffa eller utrymme för en eller två extrasängar. Badrummen är utrustade med dusch eller badkar.

Alla rum har arbetsplats, minibar, safetybox, telefon, tv och WiFi. Vissa av dessa rum har även strykjärn och strykbräda.

Dessa rum finns i båda våra byggnader, i huvudbyggnaden och i Lilla Hotellet, en byggnad med 53 moderna rum, många helt nya, som ligger intill huvudbyggnaden.

Se fler bilder

Från  1215 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-12)

Nästa

  2 personer   180 cm eller 2x90cm   30 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra juniorsviter är modernt inredda med en underbar utsikt mot Örebro Slott. Juniorsviterna har antingen två rum eller ett stort rum. I juniorsviterna finns arbetsplats och soffgrupp. Badrummen är utrustade med dusch eller badkar.

Dessutom finns arbetsplats, minibar, safetybox, telefon, tv och WiFi, strykjärn och strykbräda. För extra bekvämlighet finns även tofflor och morgonrockar.

Se fler bilder

Från  1615 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-01-17)

Nästa

  2 personer   180 cm   40 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra sviter passar för såväl bröllopsnatten som till den som önskar extra komfort och lyx. I sviten finns arbetsplats, sittgrupp, WiFi, telefon, två tv, stereo, dusch/badkar, morgonrockar, tofflor, minibar, vattenkokare med the/kaffe, förvaringsbox, strykjärn och strykbräda. En av våra sviter har bubbelbad och två av våra sviter bjuder på en underbar utsikt över Örebro Slott och Svartån.

Se fler bilder

Från  1575 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-02-24)

NästaVälkommen till Elite Stora Hotellet i Örebro

Vackert beläget, centralt i Örebro vid Svartån och Örebro Slott, ligger Elite Stora Hotellet. Hotellet som byggdes 1858 är ett av Sveriges mest anrika hotell med 160 rum. Som gäst på Elite Stora Hotellet får du uppleva atmosfären av ett klassiskt stadshotell, med stilfullt inredda hotellrum och en självklar omtanke.

Vi erbjuder även unika fest- och konferensmöjligheter för upp till 300 personer i hotellets lokaler samt på Örebro Slott. Med det centrala läget i Örebro har du närhet till restauranger, nöjen, shopping och sevärdheter. Goda parkeringsmöjligheter i närheten av hotellet förenklar ditt besök hos Elite Stora Hotellet.
Varmt välkommen till Elite Stora Hotellet Örebro!


  160 rökfria rum
  2 restauranger
  2 barer
  8 konferenslokaler

  Parkering
  Bastu
  Gratis WiFi

  14 km till flygplatsen
  400 m till tågstationen
  50 m till buss


Om Elite Stora Hotellet.

Stora Hotellet byggdes 1858 och invigdes med en storslagen bal för stadens societet på hösten samma år. Närheten till Slottet förlänade också hotellet en viss elegans och utgjorde en vacker fond vid ankomsten. Snabbt blev hotellet en samlingsplats för handelsmän och resande. Förmodligen låg det redan på 1300-talet en krog på denna plats.

Läget var en självklar knutpunkt i staden – vid det naturliga vadstället över Svartån. En tradition som levt kvar i stort sett sedan hotellet öppnades är den årligen återkommande Hindersmässan. Bergshanteringens Vänner håller då sin årliga stämma och ståndsmässiga fest, med deltagare från när och fjärran.

Parkering på Elite Hotels

Parkering

Vi samarbetar med ett parkeringsgarage. Vid ankomst kör fram till hotellets entré för att köpa parkeringsbiljett i receptionen.

Nattparkering 100 kr gäller från kl. 17.00 ankomstdagen till kl. 08.00 dagen efter. Dygnsparkering 200 kr gäller i 24 timmar. Dessutom kan vi erbjuda dagparkering mellan kl. 08.00-17.00 som kostar 170 kr.

För vägbeskrivning, gå till fliken “Kontakta oss” i menyn ovan och scrolla sedan ner på sidan. För mer information kontakta receptionen: 019-15 69 00


Våra frukosttider

Ordinarie Frukosttider

Måndag-fredag 06.30-9.30
Lördag 07.00-10.30
Söndag 07.00-12.00 Snooze*

Om du inte bor på hotellet men ändå vill besöka oss för att njuta av vår goda frukost går det förboka i mån av plats. Ring för bordsreservation och platstillgång: 019-15 69 00

* Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller. Vi erbjuder dig att behålla rummet till klockan 18.00 i mån av plats. Snooze gäller dock inte under sommarperioden eller julperioden. 


Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Elite Stora Hotellet har kostnadsfritt trådlöst internet. Välj “EliteWifi” och öppna din webbläsare. Fyll i din e-postadress för att få access. I anslutning till vår lobby finns en gästdator med skrivare.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Roomservice-meny finns på rummet och för att beställa kontakta receptionen eller vår restaurang. Rumsserviceavgift på 125 kr tillkommer. Beställning kan göras från kl. 18.00.

Obs! Vi kan ej erbjuda roomservice kvällstid i Lilla Hotellet


In- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl.12.00* avresedagen. Om ni anländer tidigare till hotellet så tillhandahåller vi ett bagagerum i receptionen där vi kan låsa in ert bagage till dess att ert rum är klart. Här kan ni även förvara ert bagage efter det att ni har checkat ut.

* Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller. Vi erbjuder dig att behålla rummet till klockan 18.00 i mån av plats.

Snooze gäller dock inte under vår sommarperiod 18 juni-19 augusti 2018 och inte under vår julperiod. 
 


Ben med skor som springer på vägen.

Motionsrunda

Vi på Elite Stora Hotellet vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från tre till tolv kilometer. 

Rutt A -Cityrundan (2,19 km)
Rutt B - Åslingan  (4,21 km)
Rutt C - Oset (11 km)


Relax & Gym

Elite Stora Hotellet har en bastu samt en massagefåtölj som står till våra gästers förfogande.

Vi samarbetar med närliggande gymmet Actic Kompassen där våra gäster tränar gratis. Visa upp ditt nyckelkort i gymmets reception. För mer information om Actic Kompassen, besök: www.actic.se

Vi erbjuder även tidsbokad massage på hotellet hos vår diplomerade massör Tina. Halvtimme: 375 kr | Heltimme: 575 kr

Kontakta vår reception för bokning av massage och mer information:
019-15 69 00


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Kemtvätt som lämnas i receptionen före kl. 09.00 kan i regel hämtas samma dag. Gäller måndag–fredag.


Green Key på Elite Hotels

Green Key

Elite Stora Hotellet Örebro är miljödiplomerade med Green Key. Green Key är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning.
Läs gärna mer på http://www.green-key.org/


Elite Stora Hotellet Örebro & Örebro Slott


Med 8 lokaler på Elite Stora Hotellet Örebro och ytterligare lokaler på Örebro Slott har vi alla möjligheter att anordna olika sorters möten.  Hos oss finner du kreativ miljö, utsökta måltider, professionell personal och genomtänkta arrangemang. Välkommen att läsa mer om vår konferensavdelning.


Slottskällaren


Restaurang Slottskällaren välkomnar dig till en stämningsfull miljö och en förstklassig a la carte meny. 

Öppettider

Lunch
Måndag–fredag: 11.30–13.30

Kväll
Tisdag–lördag: från 18.00


Paolo's Örebro – med smak av Italien


I april 2012 öppnade den första enheten av Paolo’s på Elite Stora Hotellet i Örebro. Paolo’s är ett nytt café- och restaurangkoncept som har sina rötter i den italienska mattraditionen.

Öppettider

Ordinarie öppettider

Måndag–torsdag: 11.00–22.00
Fredag-lördag: 11.00–23.00
Söndag: 11.00–22.00


The Bishops Arms Örebro


Vår pub the Bishops Arms är en självklar träffpunkt i Örebro. En bit mat i trevligt sällskap eller en djupdykning i det rika ölsortimentet – här trivs alla oavsett man är hotellgäst eller stadsbo. En härlig fläkt av engelsk pubstämning får du på köpet.

Öppettider

Måndag–tisdag: 16.00–24.00
Onsdag–torsdag: 16.00–01.00
Fredag: 15.00–02.00
Lördag: 13.00–02.00
Söndag: 15.00– ca 22.00På Elite Stora Hotellet i Örebro har du fantastiska möjligheter att anordna en fest med extra glans. Vi har festvåning och salar både på hotellet och Örebro Slott med plats för upp till 300 personer i vår största lokal. Är det en mindre tillställning så finns vackra lokaler som passar utmärkt. Läs mer!
Ta med en vän, hela kompisgänget eller familjen och bo hos oss på Elite Stora Hotellet i samband med ditt besök på JUMP. 


Från 1288 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Bo på Elite Stora Hotellet och bada på nya Lost City - Gustavsviks Upplevelsebad. Det blir garanterat en dag med mycket bad och bus för både liten och stor. 


Från 2074 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Svenska Kammarorkestern betyder världsklass
Maxa din musikupplevelse i Örebro genom att njuta av en fantastisk konsert med Svenska Kammarorkestern. På deras hemsida finns ett fullspäckat program med många intressanta konserter att se fram emot.

Vi på Elite Stora Hotellet har komponerat ett hotellpaket för extra lyx och bekvämlighet i samband med ditt besök. 

Foto: Nikolaj Lund


Från 2290 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Bo hos oss på Elite Stora Hotellet och kombinera med ett spännande äventyr på Prison Island. Efter en dag av problemlösning och häftiga utmaningar kan du njuta av god mat och sedan sova ut i något av våra fina hotellrum.


Från 1611 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Boka vårt weekenderbjudande och ladda batterierna efter en fullmatad vecka med en vistelse på Elite Stora Hotellet Örebro. Hos oss vilar du ut i sköna sängar och fyller på energin med vår härliga och generösa hotellfrukost. 


Från 945 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Överraska din käresta med att bo på Elite Stora Hotellet Örebro med stans främsta utsikt och godsaker på rummet för bästa möjliga start på er vistelse.


Från 1750 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Betyg


79%
skulle rekommendera oss till en vän

Kommentarer


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 15 januari 2019

Positivt: Jätte sköna sängar.


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 14 januari 2019

Positivt: Familjerummet var stort nog men toaletten var i minsta laget! Vi fick fler kuddar och det fanns olika kuddalternativ att välja på, BRA!!

Att förbättra: Svårt att ändra badrummet till större enär rummet INTE får bli mindre! Ringde till Er på hemvägen, efter tio min väntetid la jag på OACCEPTABEL väntetid!

Övrigt: Det är väntetiden när man ringer, om detta hänt när jag skulle boka hotell hade jag vlt ett annat!


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 14 januari 2019

Positivt: Den stora fina sviten, älskade att det var högt i tak och väldigt bekväma sängar!

Att förbättra: Se till att det fanns bubbelbad på alla sviter. Det var dels därför vi bokade en svit och det var en besvikelse när vi bara hade badkar.


Betyg: 5/10

Omdömet skrevs den 13 januari 2019

Positivt: Läget på hotellet Bra frukost

Att förbättra: Utrusta alla rum med möjlighet att hänga upp skjortor och kavajer. Vårt rum saknade garderob och klädhängare.


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 12 januari 2019

Positivt: Jättemysig vistelse och bra personal!


Hotellet svarade den 16 januari 2019

Hej Tack för dina fina ord om oss, vad roligt att se att ni hade en trevlig vistelse hos oss. Vi ser fram emot att få hälsa dig varmt välkommen tillbaka! Med vänliga hälsningar Sofia Elite Stora Hotellet Örebro


Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 11 januari 2019

Positivt: Det centrala läget.


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 7 januari 2019

Övrigt: Funderat en del på den 25 kronors check som jag fick i Örebro och sedan i går dagen efter i Västerås. Som gammal marknadsförare ställer jag mig tvivlande till huruvida den här åtgärden är positiv för er eller ej. Min sammantagna synpunkt är att ni kan betraktas som giriga, för vad är 25 kr i dag. Man kanske skulle skapa merförsäljning genom ett glas gratis Cava i samband med att man äter middagen på hotellet. Därigenom skulle man binda kunden till hotellet.


Hotellet svarade den 11 januari 2019

Hej Leif, Tack för dina synpunkter. Då vi inte har tillstånd att servera gratis alkohol så finns ingen möjlighet för oss bjuda på det. Trevlig helg ovh varmt välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Sofia Elite Stora Hotellet, Örebro


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 6 januari 2019

Positivt: Rummet var stort, rent och med en välkomstpresent.

Att förbättra: Undersöka möjligheten att skaffa en espressomaskin och kanske röra om apelsinjuicen bättre.


Hotellet svarade den 11 januari 2019

Hej, Tack för dina synpunkter, jag har vidarebefordrat dina kommentarer om espressomaskinen och apelsinjuicen. Hoppas du får en trevlig helg och välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar Sofia Elite Stora Hotellet Örebro


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 6 januari 2019

Positivt: Centralt läge, prisvärt rum, bra frukost!

Att förbättra: Vara stolt!


Hotellet svarade den 11 januari 2019

Hej, Tack för dina fina ord om vårat hotell, det uppskattar vi verkligen. Varmt välkomna tillbaka till oss. Med vänliga hälsningar Sofia Elite Stora Hotellet Örebro


Betyg: 3/10

Omdömet skrevs den 2 januari 2019

Positivt: skaldjursbuffé nyårsafton

Att förbättra: ha en öppen bar!!


Hotellet svarade den 4 januari 2019

Vi uppskattar att du tog dig tid att svara på vår webbenkät! Dina förslag, synpunkter och kommentarer är viktiga för oss. Roligt att höra att Skaldjursbuffén var uppskattad som vi serverade på Nyårsafton. Ang öppen bar så är det lite speciellt över just Nyårsafton då vi hade Bishops Arms och Paolos stängda men vår Festvåning hade bar i Stora Salen där buffén serverades. Receptionen har alltid en öppen bar, så tänk på det till nästa gång. Önskar dig en god fortsättning och vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen tillbaka. Med vänliga hälsningar, Birgitta Nordin Front Desk Manager Elite Stora Hotellet, Örebro


Elite Stora Hotellet
Drottninggatan 1
701 45 Örebro

Tel: 019-15 69 00

info.orebro@elite.se

Google maps

Bokning
Tel: 019-15 69 90
reservations.orebro@elite.se
Receptionschef
Birgitta Nordin
Tel: 019-15 69 13
Hotelldirektör / Regionchef
Fredrik Thorsvret
Tel: 019-15 69 01
fredrik.thorsvret@elite.se
Assisterande Hotelldirektör
Johanna Neander
Tel: 019-15 69 02
johanna.neander@elite.se

Hitta hit

Ankomst via flyg

Örebro Airport, taxi finns direkt utanför terminalen och resan till hotellet tar omkring 15 minuter.

Ankomst via bil

E18 från Karlstad 
Följ skyltning mot centrum. Därefter skyltning mot Örebro Slott.

E18/E20 från Stockholm 
Sväng av mot Centrum/Norr. Följ leden och skyltning mot Slottet.

Väg 50 från Falun och Borlänge 
Följ leden mot centrum. Därefter skyltning mot Örebro Slott. Hotellet ligger på Drottninggatan 1, mitt emot Örebro Slott.

Ankomst via tåg/buss

Hotellet ligger bara 5-10 minuters promenadavstånd från tåg- och busstationen. Gå mot centrum och passera Järntorget. Då ser du Örebro Slott och mitt emot slottet finns en stor gul byggnad som är Elite Stora Hotellet.

I närheten

Kommunikationer: 
Tåg & Busstation: 700 m
Örebro Flygplats 14 km
Conventum 700m


Sevärdheter:
Örebro Slott 50 m
Wadköping 1 km
Behrn Arena 1,4 km

Företag:
Universitetssjukhuset: 1,5 km
Örebro Universitet: 3,7 km

Länkar:
Länstrafiken Örebro Län

_