Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Tips på saker att göra i Örebro

Vy över Elite Stora Hotellet i Örebro

Vad finns det egentligen för roliga aktiviteter i Örebro? Upptäck stadens stora utbud av aktiviteter med hjälp av vår guide. Ta vara på härliga dagar under en dag i skidbacken eller vandra genom ett av de många naturreservaten. Här tipsar vi om flera roliga saker att göra i Örebro.


UPPLEV STORSLAGEN NATUR VID OSET OCH RYNNINGEVIKEN

Snöra på dig dina mest bekväma vandringskängor för en aktiv dag utomhus i naturreservaten Oset och Rynningeviken vid Hjälmaren. Trots dess närhet till Örebro centrum finns här storslagen natur med ett rikt växt- och djurliv. Runt de olika vandringslederna kan du sommartid träffa på både kor och får. Vintertid kan du istället hyra skridskoutrustning och ge dig ut på ett riktigt äventyr på isen. Ta med dig matsäck och stanna vid en av de trevliga rast- eller grillplatserna längst vägen för en härlig dag ute i det fria. En aktivitet i Örebro för dig som gillar friluftslivet!

PROVA OLIKA UTOMHUSAKTIVITETER VID SÖRBYBACKEN

Sörbybacken ligger endast fem minuter från centrum och erbjuder ett flertal härliga saker att göra i Örebro. Köp ett skidpass och träna på slalomsvängarna i de olika nedfarterna eller boka plats på en skidskola och få tips från riktiga proffs. Förutom skidbacken finns här även en populär motionstrappa som används flitigt för konditionsträning av både elit- och vardagsmotionärer. Träna upp benmusklerna och konditionen inför löprundan eller skidåkningen längst den kilometerlånga upplysta sträckan Stora trappenrundan. Vid Sörbybacken finns även en höghöjdsbana i två olika höjder, fotbollsgolf, downhill-leder och ett välutrustat utomhusgym.

BESÖK FRILUFSMUSEET WADKÖPING

Ett besök på Wadköping är ett måste att göra i Örebro. I Wadköping kan du enkelt spendera en heldag bland historiska trähus, köpbodar och gårdar. För barnen arrangeras gott om roliga aktiviteter som teaterföreställningar, dockteater och pyssel. I Wadköping finns även gott om vackra hantverk att köpa så som keramik, läder, träslöjd och mycket mer. På Stora holmen intill Wadköping finns även trampbilar, lekpark, karuseller och ett lilleputtåg för de minsta.

SPELA PADEL

En populär aktivitet i Örebro är padel. Här finns hela 12 padelhallar och flera av dessa hittar du utomhus. Prova på denna utmanande och roliga sport tillsammans med dina vänner eller familjemedlemmar. Om du inte orkar vänta tills vårens utomhusplaner öppnar så finns ett flertal padelhallar att välja på där du hittar både uthyrning av utrustning och värmande omklädningsrum.

GE DIG UT PÅ EN GOLFRUNDA

Vill du har något lugnare att göra i Örebro ska du bege dig ut på en golfrunda. Här finns flera populära golfbanor. Exempelvis hittar du här Lannalodge Golf Resort som blivit rankad som en av Sverige bästa golfresorts. Ge dig ut på en avkopplande golfrunda i natursköna omgivningar eller träna på svingen från driving rangen. Närmare centrum hittar du även Örebro City Golf där hela 45 hål erbjuds i en vacker miljö precis utanför city. Kombinera gärna golfrundan med en övernattning på Elite Stora Hotellet i Örebro för en komplett upplevelse.

Våra turistrekommendationer i Örebro län

Relaterade artiklar