Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   90-105 cm   10 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra trivsamma standard enkelrum finns både i huvudbyggnaden och i Lilla Hotellet. Från fönster ser du antingen innergården eller hotellets omgivningar. Här finns allt du behöver för att koppla av, sova ut och arbeta. En bekväm säng, bäddad med sköna kuddar, en fåtölj och arbetsplats. Badrum med dusch.

Se fler bilder

Från  765 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-21)

Nästa

  1-2 personer   180 cm eller 2*90 cm   15-20 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Sov gott i ett bekvämt och tyst rum utan fönster som ligger i Lilla Hotellet. Rummet är inrett med en LED-belyst vägg som ger en ljus och luftig känsla. Här finns allt du behöver för att koppla av eller arbeta, en bekväm fåtölj och en arbetsplats. Sängen är bäddad med sköna kuddar för att bidra till maximal vila. Här finns också en garderob med plats för din packning. Badrummet med dusch.

Se fler bilder

Från  810 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-21)

Nästa

  1-2 personer   140 cm   10 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Här finns utrymme för paus, reflektion och arbete. En bekväm säng med sköna kuddar, en fåtölj att sjunka ner i och ett skrivbord för kreativa idéer. Badrum med dusch eller badkar. Standard dubbelrum finns både i huvudbyggnaden och i Lilla Hotellet.

Se fler bilder

Från  810 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-22)

Nästa

  2 personer   180 cm eller 2*90 cm   12 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Superior är bekväma dubbelrum med inredning i varma färger. Rummen finns både i huvudbyggnaden och i Lilla Hotellet. Här kan du koppla av eller arbeta, det finns bekväma fåtöljer och arbetsplats. Sängen är bäddad med sköna kuddar för att ge maximal vila. Badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  900 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-07-17)

Nästa

  2 personer   180 cm eller 2x90cm   17 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Deluxe är rymliga och elegant inredda rum. Här kan du förvänta dig lite mer av det som vi kallar flärd eller livets extra. Deluxe finns både i huvudbyggnaden och i Lilla Hotellet, några har utsikt mot Örebro Slott. Här kan du låta jobbet ta paus, varva ner i en skön fåtölj eller soffa, eller luta dig tillbaka mot de sköna kuddarna i sängen. Deluxe har en arbetsplats och garderob för väskor och kläder. Badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  990 SEK /natt

(Priset hittades 2019-04-18, Priset avser 2019-07-17)

Nästa

  2-5 personer   180 cm eller 2x90cm   20 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Ta med familjen till Örebro och bo i våra rymliga och trivsamma familjerum. Här finns gott om plats att umgås, leka och koppla av. Hela familjen kan sova ut då rummet har en dubbelsäng, en bäddsoffa som rymmer två barn eller utrymme för två extrasängar. Skrivbordet ger plats för pyssel och garderoben för väskor och kläder. Familjerummen finns både i huvudbyggnaden och i Lilla Hotellet. Badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1125 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-06-05)

Nästa

  2 personer   180 cm eller 2x90cm   30 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Juniorsviten är en plats för drömmar, idéer och god sömn. Här får du njuta av en fantastisk utsikt över Örebro Slott. Våra juniorsviter har antingen ett stort rum med en bekväm soffgrupp och en skön dubbelsäng, eller två rum med vardagsrumsdel och separat sovrum. Koppla av i morgonrock och tofflor och givetvis finns det även en arbetsplats. Badrum med dusch eller badkar

Se fler bilder

Från  1305 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-06-05)

Nästa

  2 personer   180 cm   40 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra inbjudande sviter är en hotellupplevelse utöver det vanliga. Inredningen påminner mer om en lägenhet och passar även utmärkt till både boende och mindre möten. I två sviter finns utsikt mot Örebro Slott och Svartån. Individuell inredning och material i sköna färger skapar en unik atmosfär. En härlig dubbelsäng, bäddad med sköna kuddar ger optimal vila. Badrum med badkar och separat dusch. I en av sviterna finns även ett bubbelbad.

Se fler bilder

Från  1485 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-04-30)

NästaVälkommen till Elite Stora Hotellet i Örebro

Vackert beläget, centralt i Örebro vid Svartån och Örebro Slott, ligger Elite Stora Hotellet. Hotellet som byggdes 1858 är ett av Sveriges mest anrika hotell med 160 rum. Som gäst på Elite Stora Hotellet får du uppleva atmosfären av ett klassiskt stadshotell, med stilfullt inredda hotellrum och en självklar omtanke.

Vi erbjuder även unika fest- och konferensmöjligheter för upp till 300 personer i hotellets lokaler samt på Örebro Slott. Med det centrala läget i Örebro har du närhet till restauranger, nöjen, shopping och sevärdheter. Goda parkeringsmöjligheter i närheten av hotellet förenklar ditt besök hos Elite Stora Hotellet.
Varmt välkommen till Elite Stora Hotellet Örebro!


  160 rökfria rum
  2 restauranger
  2 barer
  8 konferenslokaler

  Parkering
  Bastu
  Gratis WiFi

  14 km till flygplatsen
  400 m till tågstationen
  50 m till buss


Om Elite Stora Hotellet.

Stora Hotellet byggdes 1858 och invigdes med en storslagen bal för stadens societet på hösten samma år. Närheten till Slottet förlänade också hotellet en viss elegans och utgjorde en vacker fond vid ankomsten. Snabbt blev hotellet en samlingsplats för handelsmän och resande. Förmodligen låg det redan på 1300-talet en krog på denna plats.

Läget var en självklar knutpunkt i staden – vid det naturliga vadstället över Svartån. En tradition som levt kvar i stort sett sedan hotellet öppnades är den årligen återkommande Hindersmässan. Bergshanteringens Vänner håller då sin årliga stämma och ståndsmässiga fest, med deltagare från när och fjärran.

Lilla Valvet Spa & Gym

Besök vår nya nya härliga Spa- och gymavdelning. Den ligger i vår byggnad Lilla Hotellet och heter Lilla Valvet Spa & Gym. 

Spa
På vårt Spa finner du en hydromassagepool, bastu, ångbastu samt ett rum för vila med sköna vilosängar och en stämningsfull dekorationsbrasa. Spaavdelningen är öppen mellan kl. 06.00-22.00 och behöver förbokas i receptionen. Entré 195 kr/person.

Gym
I vår gymdel kan du både träna kondition och styrka. Här finns löparband, konditionscykel och en crosstrainer samt en multimaskin för styrketräning och lösa vikter. Gymmet är öppet dygnet runt och du har tillgång med din rumsnyckel.

Massage
Vill du boka massage med hotellets massör kontakta receptionen för lediga tider. 
375 kr/30 minuter
575 kr/50 minuter 

Läs mer om Lilla Valvet Spa & Gym


Parkering på Elite Hotels

Parkering

Vi samarbetar med ett parkeringsgarage. Vid ankomst kör fram till hotellets entré för att köpa parkeringsbiljett i receptionen.

Nattparkering gäller från kl. 17.00 ankomstdagen till kl. 08.00 dagen efter -  130 kr
Dagparkering gäller kl. 08.00-17.00 -  200 kr.
Dygnsparkering gäller i 24 timmar - 250 kr
2 dygn gäller i 48 timmar -  500 kr
3 dygn gäller i 72 timmar - 740 kr 

För vägbeskrivning, gå till fliken “Kontakta oss” i menyn ovan och scrolla sedan ner på sidan. För mer information kontakta receptionen: 019-15 69 00


Våra frukosttider

Ordinarie Frukosttider

Måndag-fredag 06.30-9.30
Lördag 07.00-10.30
Söndag 07.00-12.00 Snooze*

Om du inte bor på hotellet men ändå vill besöka oss för att njuta av vår goda frukost går det förboka i mån av plats. Ring för bordsreservation och platstillgång: 019-15 69 00

* Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller. Vi erbjuder dig att behålla rummet till klockan 18.00 i mån av plats. Snooze gäller dock inte under sommarperioden eller julperioden.  

 


Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Elite Stora Hotellet har kostnadsfritt trådlöst internet. Välj “EliteWifi” och öppna din webbläsare. Fyll i din e-postadress för att få access. I anslutning till vår lobby finns en gästdator med skrivare.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Roomservice-meny finns på rummet och för att beställa kontakta receptionen eller vår restaurang. Rumsserviceavgift på 125 kr tillkommer. Beställning kan göras från kl. 18.00.

 


In- och utcheckning

Incheckning är garanterad från kl. 15.00 ankomstdagen och utcheckning sker senast kl.12.00* avresedagen. Om ni anländer tidigare till hotellet så tillhandahåller vi ett bagagerum i receptionen där vi kan låsa in ert bagage till dess att ert rum är klart. Här kan ni även förvara ert bagage efter det att ni har checkat ut.

* Gäller ej söndagar med Snooze då andra utcheckningstider gäller. Vi erbjuder dig att behålla rummet till klockan 18.00 i mån av plats.

Snooze gäller dock inte under vår sommarperiod 17 juni-18 augusti 2019 och inte under vår julperiod. 
 


Ben med skor som springer på vägen.

Motionsrunda

Vi på Elite Stora Hotellet vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från tre till tolv kilometer. 

Rutt A -Cityrundan (2,19 km)
Rutt B - Åslingan  (4,21 km)
Rutt C - Oset (11 km)


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Kemtvätt som lämnas i receptionen före kl. 09.00 kan i regel hämtas samma dag. Gäller måndag–fredag.


Green Key på Elite Hotels

Green Key

Elite Stora Hotellet Örebro är miljödiplomerade med Green Key. Green Key är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning.
Läs gärna mer på http://www.green-key.org/


Elite Stora Hotellet Örebro & Örebro Slott


Med 8 lokaler på Elite Stora Hotellet Örebro och ytterligare lokaler på Örebro Slott har vi alla möjligheter att anordna olika sorters möten.  Hos oss finner du kreativ miljö, utsökta måltider, professionell personal och genomtänkta arrangemang. Välkommen att läsa mer om vår konferensavdelning.


Slottskällaren


Restaurang Slottskällaren välkomnar dig till en stämningsfull miljö och en förstklassig a la carte meny. 

Öppettider

Lunch
Måndag–fredag: 11.30–13.30

Kväll
Tisdag–lördag: från 18.00


Öppettider påskhelgen

Skärtorsdagen 11:30-14:00 & 18:00-22:30 
Långfredag Stängt 
Påskafton Stängt 
Påskdagen Stängt 
Annandag påsk Stängt


Paolo's Örebro – med smak av Italien


I april 2012 öppnade den första enheten av Paolo’s på Elite Stora Hotellet i Örebro. Paolo’s är ett nytt café- och restaurangkoncept som har sina rötter i den italienska mattraditionen.

Öppettider

Ordinarie öppettider

Måndag–torsdag: 11.00–22.00
Fredag-lördag: 11.00–23.00
Söndag: 11.00–22.00


The Bishops Arms Örebro


Vår pub the Bishops Arms är en självklar träffpunkt i Örebro. En bit mat i trevligt sällskap eller en djupdykning i det rika ölsortimentet – här trivs alla oavsett man är hotellgäst eller stadsbo. En härlig fläkt av engelsk pubstämning får du på köpet.

Öppettider

Måndag–tisdag: 16.00–24.00
Onsdag–torsdag: 16.00–01.00
Fredag: 15.00–02.00
Lördag: 13.00–02.00
Söndag: 15.00– ca 22.00På Elite Stora Hotellet i Örebro har du fantastiska möjligheter att anordna en fest med extra glans. Vi har festvåning och salar både på hotellet och Örebro Slott med plats för upp till 300 personer i vår största lokal. Är det en mindre tillställning så finns vackra lokaler som passar utmärkt. Läs mer!
Planera in ett besök vår nya och vackra Spaavdelning Lilla Valvet Spa & Gym.

Exklusivt utrymme enbart för hotellgäster öppet alla dagar i veckan. 

 

 
Unna dig en Spavistelse i Örebro.


Från 1490 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Boka vårt extra lyxiga Spapaket.


Från 3200 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Bo på hotell & spela golf.


Från 795 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Ta med familjen eller vännerna och utmana varandra på den stora trampolinparken Jump.


Från 1288 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Badäventyr för hela familjen.


Från 2074 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Njut av en fantastisk konsert med Svenska Kammarorkestern.


Från 2290 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Örebros häftigaste fängelse – Prison Island!


Från 1611 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Boka vårt weekenderbjudande och ladda batterierna efter en fullmatad vecka med en vistelse på Elite Stora Hotellet Örebro. Hos oss vilar du ut i sköna sängar och fyller på energin med vår härliga och generösa hotellfrukost. 


Från 945 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Kombinera din hotellvistelse, sköna sängar och frukostbuffé med sightseeing i Örebro. Ett stenkast från Elite Stora Hotellet hittar du shopping och Örebros vackra parker och trevliga promenadstråk.


Från 990 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Överraska din käresta med att bo på Elite Stora Hotellet Örebro med stans främsta utsikt och godsaker på rummet för bästa möjliga start på er vistelse.


Från 1750 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Betyg


79%
skulle rekommendera oss till en vän

Kommentarer


Betyg: 3/10

Omdömet skrevs den 17 april 2019

Positivt: Mitt sällskap

Att förbättra: Göra rent. Göra något trevligt med personalen så att de blev lite gladare. Anställa personal som vill jobba med service.

Övrigt: Kostade i snitt 1800 kr/natt inklusive badbiljetter för tre personer. Då förväntar jag mig mycket mer. Helt, rent, personal som åtminstone försöker ha lite servicetänk, det klassiska leendet, kostar lite men gör mycket.


Betyg: 7/10

Omdömet skrevs den 17 april 2019

Positivt: Läget!

Att förbättra: ...jobba med mottagandet! Receptionisten prarade till och från i telefon vid incheckning. Vi fick rumsnyckel och en voucher till restaurangen - dock fick vi ingen info om på vilka restauranger som vouchern kunde användas eller ens något om vouchern.


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 15 april 2019

Positivt: Härligt Hotel och trevlig personal underbart att det fanns en fast kudde att låna i receptionen

Att förbättra: Sätta en beskrivning och tydligare priser på produkterna som fanns att köpa vid receptionen


Elite Stora Hotellet
Drottninggatan 1
701 45 Örebro

Tel: 019-15 69 00

info.orebro@elite.se

Google maps

Bokning
Tel: 019-15 69 00
reservations.orebro@elite.se
Receptionschef
Birgitta Nordin
Tel: 019-15 69 13
Hotelldirektör
Annica Lindkvist
Tel: 019-15 69 01
annica.lindkvist@elite.se
Assisterande Hotelldirektör
Johanna Neander
Tel: 019-15 69 02
johanna.neander@elite.se
Försäljningschef
Tel: 019-15 69 03
linda.andersson@elite.se

Hitta hit

Ankomst via flyg

Örebro Airport, taxi finns direkt utanför terminalen och resan till hotellet tar omkring 15 minuter.

Ankomst via bil

E18 från Karlstad 
Följ skyltning mot centrum. Därefter skyltning mot Örebro Slott.

E18/E20 från Stockholm 
Sväng av mot Centrum/Norr. Följ leden och skyltning mot Slottet.

Väg 50 från Falun och Borlänge 
Följ leden mot centrum. Därefter skyltning mot Örebro Slott. Hotellet ligger på Drottninggatan 1, mitt emot Örebro Slott.

Ankomst via tåg/buss

Hotellet ligger bara 5-10 minuters promenadavstånd från tåg- och busstationen. Gå mot centrum och passera Järntorget. Då ser du Örebro Slott och mitt emot slottet finns en stor gul byggnad som är Elite Stora Hotellet.

I närheten

Kommunikationer: 
Tåg & Busstation: 700 m
Örebro Flygplats 14 km
Conventum 700m


Sevärdheter:
Örebro Slott 50 m
Wadköping 1 km
Behrn Arena 1,4 km

Företag:
Universitetssjukhuset: 1,5 km
Örebro Universitet: 3,7 km

Länkar:
Länstrafiken Örebro Län

_