Boka vårt bästa pris, bli medlem nu!
1 Rum,  1 Vuxen 0 Barn
Checka in
Välj giltigt utcheckningsdatum
Checka ut
Välj giltigt utcheckningsdatum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter
1 Gäster,Välj datum
Söker med företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Det finns inga tillgängliga rum för denna företagskod: Erbjudandekod: Det finns ingen tillgänglighet valda datum för erbjudandekod: Söker endast efter bonusnätter


Ett eller flera rum är otillgängliga

Välj rumstyp 1: 1 Vuxna


  1 person   90–105 cm   13 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

I våra standard enkelrum finns allt du behöver för att koppla av, sova ut och arbeta. En bekväm säng är bäddad med sköna kuddar, det finns fåtölj och skrivbord. Badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  766 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-06-20)

Nästa

  1–2 personer   140 cm   14 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

I våra ombonade standard dubbelrum finns allt du behöver för att koppla av, sova ut och arbeta. Sängen är bäddad med sköna kuddar, det finns en fåtölj och ett skrivbord. Badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  856 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-06-06)

Nästa

  2 personer   160–180 cm   19 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Superior är ett bekvämt dubbelrum med härligt ljusinsläpp och trivsam inredning. Här kan du koppla av eller arbeta, det finns bekväma fåtöljer, en arbetsplats och en säng med sköna kuddar för att ge maximal vila. I garderoben ryms kläder och väskor. Badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  946 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-06-06)

Nästa

  2 personer   160-180 cm   23 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Deluxe är ett elegant rum med stilren inredning, större golvyta och fint ljusinsläpp. Här finns mer av det som vi kallar flärd eller livets goda. Sätt jobbet på paus och koppla av i morgonrock. Luta dig tillbaka i sängen, en bekväm fåtölj eller soffa. Deluxe är även inrett med ett skrivbord och en rymlig garderob. Badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1081 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-06-22)

Nästa

  2 personer   160-180 cm   23 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Njut av utsikten över Klarälven. Deluxe har även mer av det som vi kallar flärd eller livets goda. Låt jobbet ta paus, koppla av i morgonrock och luta dig tillbaka i en fåtölj eller mot de sköna kuddarna i sängen. Här finns även arbetsplats och rymlig garderob. Badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1171 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-06-06)

Nästa

Familjerum


  2-4 personer   160-180 cm   30 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Ta med familjen till Karlstad och bo i våra rymliga och trivsamma familjerum. Här finns gott om plats att umgås, leka och vila. Hela familjen kan sova ut då rummet har en dubbelsäng och en bäddsoffa med plats för två barn. Skrivbordet ger plats för pyssel och garderoben för väskor och kläder. Badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1081 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-06-20)

Nästa

  1–3 personer   180 cm    41 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Våra juniorsviter är inredda för alla sinnen. Det är en plats för drömmar, nya idéer och en god natts sömn. Njut av utsikten över Klarälven från den mysiga sittgruppen med soffa. Här kan du luta dig tillbaka och koppla av i morgonrock och tofflor. Sängen är bäddad med härliga kuddar och det finns även en bekväm arbetsplats. Badrum med dusch eller badkar.

Se fler bilder

Från  1396 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-06-06)

Nästa

  2 personer   180 cm   47 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår fina svit har egen balkong och fin utsikt över Klarälven. Inredningen påminner mer om en lägenhet med vardagsrum och separat sovrum. Här finns stora ytor med bekväma sittmöbler och en härlig dubbelsäng. Färgvalet är sobert och trivsamt. Badrummet är inrett med fristående badkar och dusch.

Se fler bilder

Från  1576 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-06-20)

Nästa

  2 personer   180 cm   47 m2   WiFi ingår   Frukost ingår

Vår största svit är en hotellupplevelse utöver det vanliga, inredd med värmländsk kultur och med storslagen utsikt över Karlstad och Klarälven. Sviten påminner mer om en lägenhet med vardagsrum och separat sovrum och har en egen balkong mot älven. I vardagsrummet finns en fin arbetsplats och en stor bekväm sittgrupp. I badrummet finns badkar. Sviten har även en separat gästtoalett.

Se fler bilder

Från  1756 SEK /natt

(Priset hittades i dag, Priset avser 2019-06-06)

NästaVälkommen till Elite Stadshotellet i Karlstad!

Centralt i Karlstad vid Klarälvens strand ligger Elite Stadshotellet som erbjuder en härlig hotellvistelse för affärsresenärer, konferensgäster och alla som vill uppleva Karlstad. Här bor du bara några steg från shopping och nöjen och om du åker tåg ligger hotellet sju minuter från Karlstad centralstation.

Känn dig som hemma i hotellets moderna och inbjudande rum. Här finns sköna sängar i rymliga rum med plats för både avkoppling och arbete. Hotellet har ett gym med träningsmaskiner och fria vikter samt en gemensam bastu. I anslutning till hotellet ligger gastropuben The Bishops Arms som är en populär mötesplats för Karlstadsbor, hotellets gäster och besökare.

Elite Stadshotellet är ett fullservicehotell och erbjuder komplett service för konferenser, mingel och event. Vi har åtta moderna konferenslokaler och kapacitet för upp till 250 personer.

Vi vågar påstå att Elite Stadshotellet i Karlstad är ett av Sveriges vackraste hotell och när det stod klart år 1870 gav det ett imponerande intryck som man fortfarande ser spår av. Byggnaden har renoverats i omgångar och varsamt restaurerats för att behålla dess orginaldetaljer, allt för att ge Elite Stadshotellet sin genuina karaktär och känsla. Hotellet är även miljöcertifierat med den globala miljömärkningen Green Key.


  138 rökfria rum
  1 restaurang
  1 bar
  8 konferenslokaler

  Parkering
  Bastu
  Gym

  Gratis WiFi

  18 km till flygplatsen
  300 m till tågstationen
  50 m till buss


Historien om Elite Stadshotellet!

År 1870, när hotellet öppnades, hade man tillgång till material och en hantverksskicklighet som vi bara kan drömma om idag. Med marmor, ädelträ och kristallkronor samt stuckaturer och ornament skapades en speciell atmosfär som bidrog till att Stadshotellet i Karlstad ser ut som det gör även i dag. Det handlar om kvalitet och hantverksskicklighet rakt igenom!

Då, när det begav sig, var hotellet ett av Sveriges största och finaste hotell. År 1904 installerades elektricitet. Några år senare fick alla rum värmeledningar och varje våning ett eget WC. Det betraktades som en stor lyx – äntligen kunde pottskåpen tas bort en gång för alla.

Historien sitter i väggarna brukar man säga. År 1905 när unionsupplösningen mellan Sverige och Norge undertecknades i Karlstad, bodde hela den norska delegationen på Stadshotellet. Självklart har Stadshotellet även varit en mötesplats för många stamgäster. Gustaf Fröding hade till exempel ett stambord i matsalen där han drack sin punsch och hämtade motiv till sina dikter.

Under årens lopp när hotellet har renoverats och moderniserats har vi varit noga med att låta kvalitetstänkandet genomsyra varje steg så att Stadshotellet kan få behålla sin charmiga karaktär i ytterligare hundra år. Alla miljöer på hotellet har inretts med varsamhet i tidstypisk och funktionell stil.

Viktiga och moderna renoveringar är byte av avloppsstammar och elsystem. Samtliga hotellrum har nytt ventilationssystem med kyla och mellan 2007-2008 renoverades hundra rum. Under 2014 renoverades de resterande 38 rummen tillsammans med våra två sviter.

Från 1984 ägs Elite Stadshotellet av Elite Hotels of Sweden.Wifi på Elite Hotels

Wifi & IT

Elite Stadshotellet Karlstad har kostnadsfritt trådlöst internet. Välj “EliteWifi” och öppna din webbläsare. Fyll i din e-postadress för att få access. För mer information, kontakta vår reception. Vi har dessutom ett gästkontor med dator och skrivare.


Fasadbild på Elite Stadshotellet

Elite Stadshotellet, Karlstad

Ordinarie frukostöppettider

Måndag - fredag

06.30 - 09.30

Lördag

07.30 - 10.30

Söndag

07.30 - 10.30*

*I samband med Snooze har frukosten öppet till 12.00


Gym at Elite Stadshotellet Karlstad

Gym med bastu

I vårt nyrenoverade gym finner ni löpband, crosstrainer, multistation samt fria vikter. I anslutning till gymmet finns omklädningsrum för dam och herr samt en gemensam bastu.

 

 

 


Skjortor på galge på Elite Hotels

Tvätt

Kemtvätt lämnad i receptionen före kl. 09.00 kan i regel hämtas samma dag. Gäller måndag–fredag. Strykrum finns på våning 2.


Lyxigt med frukost på sängen på Elite Hotels

Roomservice

Vår roomservice-meny finns på rummet och erbjuds följande tider:

Måndag–fredag kl. 06.30-09.30 samt kl 16.00-23.00
Lördag-söndag kl. 07.30-10.30 samt kl 16.00-23.00

Roomserviceavgift tillkommer med 125 kr.


Parkering på Elite Hotels

Parkering

På grund av utbyggnad av hotellet har vi för tillfället inga egna parkeringsplatser. Vi hänvisar våra gäster till kringliggande kommunala parkeringsplatser samt närliggande parkeringshus. Utbyggnaden beräknas att vara klar hösten 2020 och då erbjuder vi parkering på hotellet igen.

 


Ben med skor som springer på vägen.

Motionsrunda

Vi på Elite Stadshotellet vill främja hälsan och erbjuder därför dig som motionerar och springer förvalda rutter i appen Runkeeper. Vi har tagit fram våra favoritrundor som du enkelt kan följa, tre rutter med varierande längd från 3 till  12 kilometer. 

Rutt A - Sandgrund (3km)
Rutt B - Gubbholmen (6 km)
Rutt C - Klarälven (10 km)


Green Key på Elite Hotels

Green Key

Elite Stadshotellet Karlstad är miljödiplomerade med Green Key. Green Key är en miljömärkning för hotell, konferensanläggningar, vandrarhem och campingplatser. Green Key delas ut efter att en rad miljökrav uppfyllts och visar att anläggningen tar extra hänsyn till miljön och ett ansvar för sin omgivning.
Läs gärna mer på http://www.green-key.org/


Konferensbord i konferensrum

Elite Stadshotellet Karlstad


Centralt vid Klarälvens strand ligger Elite Stadshotellet med shopping, nöjen och kommunikationer inom bekvämt promenadavstånd. Här finns alla förutsättningar för lyckade möten, event och företagsmingel. Alla våra konferenslokaler har högt i tak och stora fönster och de flesta har vacker utsikt över Klarälven.


Restaurangen på Elite Stadshotellet


Njut av en god middag från vårt förstklassiga kök. Elite Stadshotellet erbjuder dig att boka en middag med möjlighet att avnjuta den i någon av hotellets vackra salonger. För riktigt stora sällskap finns vår festvåning eller Vintermatsalen.

Öppettider

Välkommen att kontakta vår festvåningschef för mer information och bokning:

För frågor och bokning kontakta
Monica T Lindqvist, tel: 054-29 30 25
monica.t.lindqvist@elite.se 


Uteservering på The Bishops Arms

The Bishops Arms Karlstad


The Bishop´s Arms är en genuint engelsk pub med Karlstads största urval av öl och whisky. Hit söker sig Karlstadsborna när de längtar efter något gott att dricka och en stunds samvaro med arbetskamrater och vänner. Här råder en gemytlig pubstämning och vi erbjuder god mat från vår mycket breda pubmeny i en avslappnad miljö, serverad av glad och kunnig personal. Som hotellgäst går Du in till puben direkt från hotellets lobby.

Öppettider

Måndag–torsdag: 16.00–00.00
Fredag: 16.00–01.00
Lördag: 13.00-01.00
Söndag: 16.00–23.00Fira dit bröllop med en bröllopsfest på vackra Elite Stadshotellet Karlstad. Med fina lokaler, god mat och erfaren personal tar vi hand om er på en av livets viktigaste dagar.

Stanna gärna hela natten och på något av våra fina rum. Bjuder ni in långväga gäster så finns självklart rum även för dem. Välkommen att läsa mer om våra bröllopserbjudanden.
Låt oss anordna ert nästa jubileumsfirande, födelsedag eller företagsfest. Hotellet erbjuder en helhetslösning - allt från lokal, meny och övernattning helt efter era önskemål! 
Ta chansen att uppleva operan La Tragédie de Carmen på Wermland Opera som produceras för första gången i Sverige. Bo bra och bekvämt på Elite Stadshotellets Karlstad. 


Från 2455 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Upplev Lars Lerins permanenta konsthall.


Från 1240 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Boka Vårt familjepaket med bad och övernattning.


Från 1680 SEK /Natt

Boka
Ändra hotell


Låt oss ta hand om er på bröllopsdagen.


Från 795 SEK /Person

Boka
Ändra hotell


Vi bäddar för ditt golvspel.


Från 1900 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Upplev hockey när den är som bäst - live!


Från 1790 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Elite Stadshotellet Karlstad har tre konferenslokaler som är lämpade för mindre möten. De är renoverade under 2014 och ligger på första våningen med en vacker utsikt över Klarälven.


Från 250 SEK /person

Boka
Ändra hotell


Boka vårt weekenderbjudande på Elite Stadshotellet Karlstad. Här finns mycket att uppleva: besök Lars Lerins fantastiska konstmuseum som är beläget på natursköna Sandgrundsudden. Ta med familj/vänner på en heldag i Mariebergsskogen – där djur möter natur.


Från 990 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Fira din ledighet med ett besök på Elite Stadshotellet Karlstad. Njut av sköna hotellsängar och vår generösa frukost. Välj och vraka mellan aktiviteterna Karlstad har att erbjuda.


Från 1035 SEK /natt

Boka
Ändra hotell


Ta med en kär vän och överraska med ett lovepaket i Karlstad. Hotellet är vacker beläget invid Klarälven och runt hörnet har du shopping, rikt kulturutbud och fina promenadstråk. Avnjut en god middag på The Bishops Arms innan ni sover gott i något av våra vackra rum. Varför inte passa på att unna er det lilla extra genom att boka till en VIP-korg som väntar på rummet? 


Från 1800 SEK /natt

Boka
Ändra hotell

Betyg


87%
skulle rekommendera oss till en vän

Kommentarer


Betyg: 9/10

Omdömet skrevs den 20 april 2019

Positivt: Centralt läge, frukost och vänlig personal


Betyg: 10/10

Omdömet skrevs den 20 april 2019

Positivt: Bra frukost

Att förbättra: Förbetra hotellets gästparkering

Övrigt: Bra beliggenhet och trevligt personale


Betyg: 8/10

Omdömet skrevs den 20 april 2019

Positivt: Frukosten var fantastisk.


Elite Stadshotellet
Kungsgatan 22
652 24 Karlstad

Tel: 054-29 30 00

info.karlstad@elite.se

Google maps

Bokning
Bokning
Tel: 054 - 29 30 00
reservation.karlstad@elite.se
Gruppbokning
Gruppbokning (fler än 10 rum)
Tel: 054 - 29 30 00
reservation.karlstad@elite.se
Konferens
Konferens
Tel: 054 - 29 30 00
konferens.karlstad@elite.se
Hotelldirektör
Anna Björkenstam Wedberg
Tel: 054 - 29 30 15
anna.bjorkenstam@elite.se
Försäljningschef
Sofia Steen
Tel: +46 (0) 54-29 30 01
sofia.steen@elite.se
Receptionschef
Victoria Jensen
Tel: 054-29 30 14
victoria.jensen@elite.se

Hitta hit

Ankomst via flyg

Följ vägskyltar från Karlstad Airport in mot Karlstad. Från E18 ta av vid skylt centrum, håll till vänster och sväng vänster mot Klara, Tingvalla Idrottsplats  efter ca 400 meter.

Ankomst via bil

Från E18: kör mot Skåre sedan mot Centrum. Elite Stadshotellet ligger i hörnet av Kungsgatan/Museigatan, med entré från Kungsgatan.

Från Karlstad Airport: ta av vid skylt centrum, håll till vänster och sväng vänster mot Klara, Tingvalla idrottsplats. Efter ca 400 m sväng höger vid T-korsningen till Sandbäcksgatan. Elite Stadshotellet ligger på vänster sida efter bron.

Ankomst via tåg/buss


Tåg

Hotellet ligger ca 500 meter från Karlstad centralstation. gatan som går rätt upp från järnvägsstationens entré, ca 300 meter. Elite Stadshotellet ligger på höger sida innan bron över Klarälven.

Buss

Karlstad busstation ligger på Drottninggatan. Följ Drottninggatan öster ut, mot centrum och sväng vänster till Järnvägsgatan. Hotellet ligger precis innan bron, på höger sida om Klarälven.

Flyg
Följ vägskyltar från Karlstad Airport in mot Karlstad. Från E18 ta av vid skylt centrum, håll till vänster och sväng vänster mot Klara, Tingvalla idrottsplats. Efter ca 400 m ta höger vid T-korsning. Elite Stadshotellet ligger på vänster sida, sväng efter bron.

I närheten

Kommunikationer:
Centralstation 300 m
Karlstad Airport 17 km
Lokala bussar från Stora Torget 100 m


Sevärdheter:
Sandgrund Lars Lerin 300 m
Wermland Opera 50 m
Mariebergsskogen 2,5 km
Löfbergs Arena 4 km
Karlstad CCC 800 m

 

Företag:

Karlstads Universitet: 7 km
Stora Enso AB: 5 km
Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap MSB: 700 m
Konsumentverket: 500 m
Valmet: 3 km

Länkar
Karlstads Buss

_