Glömt lösenord?
Publiceringsdatum 15 juli, 2019

Upplev Sverige från tågrälsen

Resandet med tåg i Sverige ökar och är utmärkt transportmedel för att uppleva mycket av Sverige på ett enkelt och hållbart sätt. Här har vi samlat några av våra bästa tips för att göra resan mot din slutdestination ännu bättre.

Umeå-tåg-explore.jpg

 

Res i ottan

En av fördelarna med att resa med tåg är att du själv inte behöver vara fokuserad på vägen. Väljer du morgontåget kan du med fördel sova dig igenom hela resan, vaknar utvilad och har hela dagen för roliga aktiviteter på plats på slutdestinationen. De flesta tåg erbjuder även liggvagnar så du bekvämt kan färdas även nattetid för att ytterligare få ut det mesta av dagen.

 

Res med cykeln som sällskap

På flera tåg kan du ta smidigt med dig din cykel på tågresan, och hinner på så sätt uppleva ännu mer på destinationen där du kliver av. Hör med tågbolaget vad som gäller på sträckan du önskar resa. Vill du hellre lämna cykeln hemma, erbjuder alla större städer cykeluthyrning på t.ex. hotell eller turistbyråer.

 

Umeå-tåg-explore2.jpg

 

Res i en annan värld

Dröm dig bort till en annan värld med en härlig ljudbok. För den som lätt blir åksjuk av att läsa på tåget är ljudbok ett ypperligt alternativ. Dessutom går du inte miste om några vackra vyer från tågfönstret. Ladda ner böckerna innan du startar din resa så behöver du inte vara orolig om mottagningen skulle ge vika längs vägen.

 

Res med barn – och ryggsäck

När du reser med barn underlättar det mycket att lägga packningen i en ryggsäck. Då får du båda händerna fria för barnhänder och en famn redo om tröttheten hos de små slår till. Kom ihåg att packa matsäcken högst upp i väskan och lägg snacks och mellis lättåtkomligt i ytterfacken.

 

Umeå-tåg-explore3.jpg

 

Res jorden runt

Det finns en uppsjö av lekar som varken kräver förberedelser eller rekvisita. En favorit är leken ”jorden runt” som kan varieras med teman långt längre än vad tågresan räcker till. Leken går ut på att säga städer (eller något annat tema) vars första bokstav blir en del av alfabetet. Börja på A och ta er vidare, bokstav för bokstav, hela vägen till Ö. Tex. Askersund, Båstad, Colorado osv. Den som inte kommer på någonting åker ut och sist kvar vinner.

Hotellets fasad i dagsljus Stor ståtlig tegelbyggnad med port i glas och mässing

Elite Hotel Mimer, Umeå

Den anrika skolbyggnaden från 1897 är nu vackert transformerad till ett härligt kvalitetshotell med högsta standard mitt i centrala Umeå.Här erbjuds unika rum med generös takhöjd, en spektakulär restaurangsamt gym och relaxavdelning.