Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Tips på roliga aktiviteter i Piteå

Vit sandstrand vid havet

Piteå är en underbar stad i Norrbotten och här finns mycket saker att göra både för yngre och äldre. Här ger vi dig tips på roliga aktiviteter i Piteå som du bör passa på att göra när du är på besök i staden!


PITE HAVSBAD

Den mest självklara aktiviteten i Piteå är naturligtvis ett besök på Pite Havsbad. Detta är en stor anläggning full med aktiviteter såsom tivoli, golf och gokart samt bad och lek på den vackra stranden. Vill du nå full avkoppling ska du besöka spaet och kanske till och med boka en härlig behandling.

PITEÅS MUSEUM

En lugn aktivitet i Piteå är ett besök på Piteås museum. Museet visar utställningar från såväl samtiden som historia av både föremål och fotografier. Här finns en liten museibutik där du kan köpa med dig böcker, hantverk och vykort eller andra souvenirer.

CYKLA SOLANDERLEDEN

Njut av en härlig cykeltur genom de norrländska skogarna. Solanderleden är döpt efter Piteåsonen Daniel Solander och är en led som är 18 mil lång. Leden passerar såväl berg som sjöar och du kommer definitivt få njuta av magiska vyer. Detta är en härlig aktivitet i Piteå som passar den som vill ha en aktiv livsstil även på semestern.

UPPTÄCK SKÄRGÅRDEN

Piteå har en vacker skärgård som är väl värd att besöka. Från Bondö Marina kan du ta båten ut till olika öar såsom Stenskär och Stor-Räbben. Ute på öarna finns det mycket spännande natur och historia att upptäcka.

VAD HÄNDER I PITEÅ?

Ska du resa till Piteå är du varmt välkommen att bo hos oss på Hotel Bishops Arms. Fråga gärna i vår reception för vilka evenenmang i Piteå som händer när du är på besök!

Relaterade artiklar