Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Fyra somriga uteaktiviteter i Umeå

Flera personer vandrar längs en väg i naturen

Att spendera sommarsemestern i Umeå innebär många roliga utflykter för hela familjen. Här tipsar vi om fem sommaraktiviteter som passar de allra flesta. Från picknick i stan till salta bad i havet. Till de flesta utflyktsmålen tar du dig enkelt till fots eller med cykel. Som gäst finns möjligheten att låna cykel på hotellet.

 

VARVA MOTION OCH BAD VID NYDALASJÖN

I Nydalasjöns norra del, ca 5 km från Elite Hotel Mimer, finns Nydalabadet. Vid stranden finns en badbrygga och i direkt anslutning till stranden finns stora gräsytor som även de är utmärkta för uteaktivitet och picknick under soliga dagar. Runt Nydalasjön finns en vandringsled på 12 km, som passar den som vill röra på sig mellan solbad och fikastunder.

NJUT AV PICKNICK I RÅDHUSPARKEN

Packa picknickkorgen och promenera ner till Rådhusparken nedanför Rådhustorget. Fäll ut pläden och slå er ner på gräset eller de sköna bänkarna intill parkens vackra planteringar. Med utsikt över den glittrande Umeälven blir den även den enklaste fikakorg magisk.

BADA VID BÖLESHOLMARNA

Bölesholmarna beskrivs av Umeå Kommun som ”strandpärlan mitt i stan”. Till Bölesholmarna kan du ta bilen, cykeln eller promenera. Önskar du cykla finns möjlighet att som hotellgäst låna cyklar på Elite Hotel Mimer. Väl framme på Bölesholmarna hittar du bland annat en härlig sandstrand, badbrygga, gräsytor, lekplats för barn, grillplats och toaletter. 

SIMMA I HAVET I BETTNESSAND

För den som vill till havet är Bettnessand ett populärt alternativ. Här finns både klippor och sandstrand att lägga ut solhandduken på innan ett dopp i havet. Den aktive kan här utmana vännerna på beachvolley, boule eller i utegymmet. För den som inte får med sig fikakorgen finns här servering med hamburgare, glass och fika. Tillgängligheten för den som är rullstolsburen är mycket god.

ÅK PÅ ÄLGSAFARI

Närmre skogens konung än såhär kommer du inte. Älgens hus är ett av länets största turistföretag och tar varje år emot över 25 000 besökare. Som både Sverige och Europas första älgpark erbjuder de en helt unik upplevelse för besökare i alla åldrar. Kika in i museet, klappa de tama älgarna och avsluta dagen med viltinspirerad middag i restaurangen för en heldag i älgens tecken.

 

Relaterade artiklar