Glömt lösenord?
Publiceringsdatum 04 februari, 2020

Det här händer i Strängnäs i vår

Strängnäs ligger i hjärtat av Mälardalen och har en hel del att erbjuda besökaren. Här finns barockslott och herrgårdar, självklart finns även Gripsholms slott och idyllen Mariefred. Här kan du upptäcka charmiga restauranger som siktar högt och lågt och ja, en variation av utflykter och evenemang att välja bland. Till försommaren är det dags för årets stora händelse –Vasaveckorna då gator och torg fylls av liv och rörelse. Vi har valt ut några av höjdpunkterna.

753x510 strängnäs_explorer.jpg

Vasaveckorna i Strängnäs går av stapeln den 30 maj och förgyller staden ända fram tills den 14 juni med en mängd programpunkter, alltifrån teater, konserter till utflykter, jippon och intressanta föredrag, såväl historia som nutid. Programpunkterna har alla en koppling till Vasatiden eller till Nationaldagen då Gustav Vasa valdes till kung i Strängnäs 1523. Var beredd på en rolig och spännande tidsresa, där det är fritt fram att gå all in och bära tidstypiska kläder.

Vasaspelet

Kraftmätning, kvinnokamp och ett dramatiskt tronskifte –Vasaspelet bjuder på ett rafflande skådespel under bar himmel! Det här är en mycket uppskattad föreställning som bland annat sätts upp av stadsborna själva, givetvis framförd intill den pampiga domkyrkan.

Romeo & Julia Kören på Gripsholms Slott

De här är en vokalensemble som inte bara sjunger men också lever ut musiken. Kören bildades 1991 för att fungera som musikaliskt inslag i en uppsättning av Shakespeares Romeo och Julia på Dramaten. Men idag reser de runt och bjuder på konserter med en suggestiv blandning av sång, dans och teater. Njut av den mäktiga musikupplevelsen i en fantastisk vacker miljö på Gripsholms slott.

Ulvhälls Hällar

Konstparken Ulvhälls hällar ligger intill Ulvhälls herrgård med glittrande utsikt över mälaren. Här kan man njuta av samtida konst med verk av några av Sveriges bästa konstnärer. Missa inte den vackra promenadvägen vid konstparkens träbrygga längs en av mälarens vackraste platser. Packa med dig en picknickkorg och njut av kulturen och naturen! Konstparken är öppen från 30 april till 30 september, dygnet runt, dessutom är det fri entré. 

Sveriges Nationaldag

Nationaldagen firas med pompa och ståt i Strängnäs. Redan tidigt på morgonen drar firandet i gång, med trumpetkonsert från domkyrkans torn. Sedan fortsätter dagen med blåsorkester, tal och tårta i Ugglans park. Dagen avrundas med Vasaspelet.

Vårfrubergadagen

Vårfrubergadagen, som anordnas vid det gamla klostret på Fogdön bjuder på både aktiviteter föredrag. Här kan man fynda lokala hantverk och köpa närproducerat kött och ägg. Framåt småtimmarna uppstår det bokstavligen ljuv musik. Charlotta Huldt framför bland annat Mozart, Puccini och Händel.

Fasaden på Hotel Bishops Arms Strängnäs

Hotel Bishops Arms, Strängnäs

Hotel Bishops Arms ligger på torget centralt i Strängnäs med närheten till allt. Vi erbjuder 34 trivsamma hotellrum och på entréplanligger vår uppskattade gastropub The Bishops Arms där du njuter av god mat och dryck.