Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Roliga saker att göra i Eskilstuna med barn

Barn och vuxen vandrar i skogen

Ta med familjen på roliga barnaktiviteter i Eskilstuna! Prova på att paddla, besök skateparken eller ta en tur längs en av alla vandringsleder i skogen. Här är några av våra bästa tips på saker att göra med barn i Eskilstuna.

 

VANDRA LÄNGS GYLLENHIELMSKA LEDEN

Tycker ni om att vara ute och vill ha något att göra med barn i Eskilstuna ska ni utforska den 24 km långa vandringsleden Gyllenhielmska leden som sträcker sig mellan Sundbyholm och Årbystugan. Med tydliga orangea markeringar på träden är det lätt att hitta längst den vackra vägen som kantas av skogar, vattendrag och fält – perfekt för barn som gillar att vara i naturen. Packa era skönaste skor, bekväma kläder, vatten och en trevlig matsäck för en härlig utflyktsdag.

UTFORSKA SUNDBYHOLM

Planera in en heldag vid Sundbyholm i otroligt vackra omgivningar. Här finns en av Mälarens längsta sandstränder, en trevlig gårdsbutik med lokala delikatesser och ett pampigt slott. Ge er ut i det grönskande naturreservatet med en av Sveriges nordligaste bokskogar eller utforska den prisbelönta marinan. Vid Sundbyholm finns något för alla åldrar och väderlekar.

PADDLA KAJAK ELLER KANOT

Något att göra med barn i Eskilstuna som barnen kommer att älska är att paddla kajak eller kanot. Paddla genom den fina stadskärna och se staden från ett nytt perspektiv. I Eskilstuna finns flera företag som hyr ut kanoter och kajaker centralt i staden. För familjer rekommenderas den tur som börjar i Skogstorp där kanotleden är bred med lugnt och fint vatten. Denna dagstur tar ca 4–5 timmar inklusive pauser där ni kan ta igen er mellan etapperna. Njut av den rogivande naturen och ta hjälp av en kanotvagn vid de fyra landtransporterna som ingår. Paddling är roligt, men kan vara tufft – så se till att ta god tid på er för en riktigt härlig dag tillsammans.

TA EN CYKELTUR

Eskilstuna har satsat på bra cykelvägar runt hela staden med ett flertal cykeluthyrningar för dig som inte har en egen cykel. Här finns även flera cykelleder med sträckor på allt från 1 mil upp till 7 mil. För familjen rekommenderar vi den 14 km långa cykelleden Lejonrundan. Denna sträcka är tydligt markerad med en svart lejontass och har ett bra underlag. Längs vägen kommer ni att passera Parken Zoo och har ni tur så är något av djuren ute för beskådan.

Alla cykelleder är gratis, men det finns även företag som erbjuder guidade turer med roliga teman som turerna ”Cykla i Kents fotspår” och ”Gourmépaketet hundraåringen” – dessa hittar du hos företaget Sweden by Bike.

UTMANA FAMILJEN I SKATEPARKEN

En rolig barnaktivitet i Eskilstuna är att besöka ZeroOneSix, den 1200 m2 stora inomhushallen för skateboard, kickbike, BMX och inlines. Hit är alla välkomna, oavsett om man är proffs eller nybörjare. För dig som inte har egen utrustning finns det att hyra och för dig som inte vill åka i skateparken finns här även TV-spel och en trevlig kafeteria. Våga utmana dig själv tillsammans med familjen och spendera en äventyrlig dag tillsammans!

ÄVENTYRLIGT FAMILJEBAD

Är ni ute efter något äventyrligt att göra med barn i Eskilstuna ska ni besöka Munktellbadet. På Munktellbadet finns äventyr för hela familjen. Medan de minsta leker i den uppvärmda barnpoolen med båthamn, lyftkran och vattenhjul kan de äldre barnen kasta sig ner för den 35 meter långa vattenrutschkanan Pipeline eller klättra klättervägg. Här finns även ett välutrustat gym och en mysig relaxavdelning (med åldersgräns).

KLAPPA TAMDJUREN PÅ PARKEN ZOO

Den optimala barnaktiviteten i Eskilstuna är naturligtvis att besöka Parken Zoo. Lilla Zoo ligger inne på den välkända djurparken och är en av Sveriges största tamdjursparker. Här inne kan barnen lära sig mer om djur som minigrisar, minikängurus och ponnyer och klappa på getter och kaniner tillsammans med djurparkspersonalen. Detta är en perfekt aktivitet för små djurälskare och passar utmärkt som en trevlig familjeutflykt i staden.

SPELA PADELFOTBOLL PÅ PADEL SPORTS CLUB

Besök Padel Sports Club och prova på padel, en rolig sport som liknar en kombination mellan vanlig tennis med squash. På Padel Sports Club finns 7 padelbanor, 3 dubbelbanor, 2 singelbanor och 2 minibanor. Minibanorna är anpassade för mindre barn som vill prova på padel för första gången. På dessa banor kan man spela så kallad fotbollspadel, där man istället för att spela med rackets använder sig av en fotboll för att göra mål. En härlig och fartfylld aktivitet att göra med barn i Eskilstuna.

VI GER DIG TIPSEN!

Vill du ha fler tips på saker att göra med barn i Eskilstuna är du varmt välkommen att prata med personalen i vår reception på Elite Stadshotellet!

 

Relaterade artiklar