Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

Sevärdheter i Eskilstuna

Soffa på uteservering

Här har vi samlat några av de bästa sevärdheterna i Eskilstuna – från magiska slott till historiska runstensristningar!

 

RADEMACHERSMEDJORNA

En självklar sevärdhet i Eskilstuna är Rademachersmedjorna som är en av Sveriges bäst bevarade 1600-talsmiljöer. Här kan du strosa i ett öppet friluftsmuseum bland butiker och hantverk som det var förr i tiden. Du kan bland annat prova på smide hos Smedja Sothöna och drejning i Gamla Staden krukmakeri.

SIGURDSRISTNINGEN

Sigurdsristningen är ett av Sverige främsta fornminnen och en historisk sevärdhet i Eskilstuna som är väl värd ett besök. Bilderna visar sagan om Sigurd Fafnesbane och texten berättar historien om ett brobygge över Ramsundet. Runristningen är från 1000-talet och sagan lever kvar än idag i Wagners opera Ringen och i J.R. Tolkiens böcker om Sagan om ringen.

KLOSTERS KYRKA

När du vandrar runt bland sevärdheter i Eskilstuna bör du stanna till vid Klosters kyrka som ligger mitt emot Stadsparken, precis vid Eskilstunaån. Denna pampiga byggnad som invigdes år 1929 är hela 70 meter lång och 20 meter bred, med två torn som mäter 62 meter i höjd. Kyrkan är ritad av Otto Hökberg och här finns en stor samling av kyrkliga textilier och kyrksilver från olika epoker.

STORA SUNDBY SLOTT

Stora Sundby Slott har en lång och gedigen historia bakom sig. Slottet är en magisk byggnad som började byggas redan på 1400-talet men fick sitt nuvarande utseende år 1848. Det finns fyra stora torn som symboliserar årstiderna och 12 små torn som symboliserar månaderna. 52 rum som symboliserar veckorna och 365 fönster som symboliserar dagarna. En sagolik sevärdhet i Eskilstuna som passar för hela familjen.

FRÅGA OSS FÖR FLER TIPS!

Vill du ha fler tips på sevärdheter i Eskilstuna är du varmt välkommen att fråga oss på Elite Stadshotellet. Vi är experter på Eskilstuna och guidar dig gärna till en underbar semester!

 

Relaterade artiklar