Glömt lösenord?
Publiceringsdatum 27 oktober, 2020

Höst och vinter i pittoreska Strängnäs

Strängnäs är ett mysigt utflyktsmål året runt med en charmig småstadsatmosfär intill vackra Mälaren. Här är några av våra favoritplatser inför ditt besök under höst och vinter.

753x510 Strangnas Explore_Sörmlandsleden_FotoYAH.jpgVandring längst Sörmandsleden

Vandra på Sörmlandsleden

Den välkända Sörmlandsleden erbjuder varierade vandringsstråk i vackra omgivningar. Besök Åkers Bergslag där Sörmlandsleden passerar och utgå från Skottvångs Gruva för två olika slingor på 4 och 9 km. Skottsvångs Gruva ligger ca 30 minuter med bil från centrala Strängnäs och är ett trevligt utflyktsmål under årets alla årstider. Ta med matsäck och varma kläder för en riktigt härlig dagsutflykt.

Besök Fogdön

Upplev klassisk Sörmländsk natur på vackra Fogdön. För den vandringsintresserade finns här en känd pilgrimsled som utgår från platser som S:t Eskils källa och Strängnäs domkyrka. Utöver detta erbjuder Fogdön klassisk lantbruksbyggd och vackra havsstråk ut mot Mälaren.

753x510 Strangnas Explore_Kvarngatan_Grassagården_Juli2019_FotoYAH.jpgKvarngatan och Grassagården

Röda Kvarteren

Svep in dig i varma kläder och promenera omkring i de pittoreska Röda Kvarteren. Här finns bland annat Strängnäs äldsta gata Lillgatan, flera vackra hantverkargårdar och trädgårdar. Området var ett av de som undkom den stora stadsbranden som utbröt i Strängnäs år 1871. I de Röda Kvarteren hittar du därför unikt bevarade byggnader och klassisk arkitektur inramat av mysiga kullerstensgator.

Kungstornet

Se Strängnäs från en ny vinkel! Från utkikstornet Kungstornet befinner du dig hela 61,5 meter över havet med en fantastisk utsikt över det vidsträckta landskapet. Själva Kungstornet i sig är 11 meter högt och invigdes under högtidliga former i maj 2019. Detta är ett utmärkt besöksmål för hela familjen.

753x510 Strangnas Explore_Roggeborgen_höst.jpgRoggeborgen

Roggeborgen

Besök den pampiga Roggeborgen i Strängnäs och lär dig mer om dess spännande historia. Roggeborgen började byggas redan under sent 1400-tal och är idag en populär sevärdhet i staden. Namnet härstammar från den kände biskopen Kort Rogge och har bland annat besökts av Gustav Vasa när han valdes till Svensk Konung. Idag finns här bland annat Roggebiblioteket med unika boksamlingar från Strängnäs gymnasium. Boka gärna en visning för att få ut det mesta av ert besök!

Ekotemplet

Hösten passar utmärkt för långa härliga promenader och Ekotemplet är ett utmärkt stopp längst vägen. Ekotemplet byggdes år 1891 och ligger högst upp på Nabbkullen. Byggnaden är ljust rosa och utformad som ett grekiskt tempel i form av ett lusthus. Idag är Ekotemplet en populär plats för vigslar, men är även en trevlig plats för en picknick eller utflykt tillsammans med familjen. Utsikten härifrån är verkligen något utöver det vanliga och promenaden dit är väl värt mödan.

753x510 Strangnas Explore.jpg


Västerviken och Visholmen

För dig som önskar en trevlig dagsutflykt rekommenderar vi ett besök vid Västerviken och Visholmen. Njut av en frisk promenad och stanna till på en av de trevliga restaurangerna för en god lunch. Här finns en vacker strandpromenad och en fin lekplats som är öppen året runt. För den modige finns även en badplats för uppfriskande dopp under både sommar, höst, vinter och vår.

Gå på promenad med Alpackor

Boka in ett besök hos Krusius Alpackor på Selaön för en annorlunda upplevelse. Lär dig allt om dessa fascinerande djur och gå på promenad  med dem ute på den fina ön. På plats finns även en trevlig gårdsbutik med försäljning av alpackaull och garn. Detta är en spännande upplevelse för både stora som små.

Fasaden på Hotel Bishops Arms Strängnäs

Hotel Bishops Arms, Strängnäs

Hotel Bishops Arms ligger på torget centralt i Strängnäs med närheten till allt. Vi erbjuder 34 trivsamma hotellrum och på entréplanligger vår uppskattade gastropub The Bishops Arms där du njuter av god mat och dryck.